Sugarpill sa for siden:
Hvor lenge holder dypfryst laks seg i kjøleskap etter at den er tint?
Sugarpill sa for siden:
Hvor lenge holder dypfryst laks seg i kjøleskap etter at den er tint?
Kanutten sa for siden:
Jeg ville ha brukt den innen ett døgn
nettan sa for siden:
kan strekke meg til 2 men da må den spises
Sugarpill sa for siden:
Takk for svar! Tror jeg holder meg til et døgn, for å være på den sikre siden.
Photobscura sa for siden:
Kan bare si så mye at laksen jeg spiste på søndag kveld var kjøpt fredag formiddag, og ikke lagt i fryser siden. Du vet selv hvilken form i jeg var på mandag. Det bør nevnes at jeg har over gjennomsnittet følsom mage og blir matforgifta for ingentingen.
Sugarpill sa for siden:
Det var deg jeg tenkte på når jeg bestemte meg for å holde meg til et døgn.:)
Photobscura sa for siden:
Noe godt måtte det komme ut av det:D
Nille sa for siden:
www.nrk.no/nyheter/1.3535990
[font=Comic Sans MS][/font]
Den laksen de har i "ferksvaredisker" er som regel flere dager gammel allerede når vi kjøper den. (se artikkel over). Frossen fisk er pakket dagfersk.
[font=Comic Sans MS][/font]
Fiskehandleren (leieboer i huset hos oss) sier tint laks flott holder seg i kjøleskap 2-3 dager uten problem. Faktisk opp til to uker om den er helt fersk. Vi lager jo gravlaks som ligger i krydder & diverse alt fra 2-3 dager til en uke i kjøleskap uten å bli dårlig.
[font=Comic Sans MS][/font]
Jeg kjøper ofte laks hos fiskehandleren fredag og spiser den søndag. Har aldri hatt noe problem med det.
[font=Comic Sans MS][/font]
Tror nok P's laks må ha vært gammal fra før ! OM det var den hun ble dårlig av.
Sugarpill sa for siden:
Ok, så laks fra frysedisken (ikke ferskvaredisken) kan jeg spise to dager etterpå? Heeeelt sikkert? Ve, jeg stoler på fagfolk.
Kanutten sa for siden:
Jeg pleier dytte fingeren litt hardt nedpå fisken. Hvis det blir en fordypning der jeg dytta, får katta fisken. Da er den ikke fersk nok for meg.... :rolleyes:
(oppvokst i fjæra og har mange timer dingletid på fiskehjeller) :p
Photobscura sa for siden:
Lukta burde jo også si sitt.
Jeg vet ikke hva jeg ble dårlig av. Det var first price-laks, men jeg spiste også noen egg dagen etter som jeg er usikker på hvor gamle er. Egg kan holde seg halvt år, men jeg har sånn egen hylle til dem, og da er det ikke så lett å vite.
Når man graver fisken så konserverer man den også, med laken, forsåvidt.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.