< Tilbake til oversikten

Er hvetekim bannlyst?

#1

Kanutten sa for siden:

Bare lurer :o

Det inneholder jo mye fett og proteiner (mye og mye, alt er relativt da :p)


#2

Gerd sa for siden:

Er ikke det samme som kruskakli da? Og det kan vi jo bruke. :) Husk det er veldig lett og 1 dl veier ikke mange grammene...;)


#3

Kanutten sa for siden:

Nei, kruskakli og hvetekim er to forskjellige ting.
Klien er skallet på kornet og kimen er "midten".

Kimen inneholder 25.noe karber, men er som sagt 9.3 g fett og 27 g proteiner



#5

Gerd sa for siden:

oki...Men den pakka kruskakli jeg har er det faktisk 24 gram karber i... mindre protein og fett....


#6

Kanutten sa for siden:

Aner en ny verden åpenbare seg for meg :o
Blir brødbakerdag i morgen!!! :D


#7

Gerd sa for siden:

og kruskakli brukes jo til nabobrødet (fra ketolyse):)


#8

Kanutten sa for siden:

Jepp, har både nabo og bakemix!! Må bare kjøpe inn kimen!:D


#9

Gerd sa for siden:

Gled deg til brød :D Det kan være litt porøst når det er ferskt. Jeg syns det "setter seg" bra etter å ha vært fryst.


#10

Nille sa for siden:

Er det ikke litt mye karber og stivelse i kimen da ?
Kliblandingen har 9,6 karber (OK)
[font=Comic Sans MS][/font]
og kli/kimblandingen har 21,4 - det er vel IKKE OK ?
[font=Comic Sans MS][/font]
Men om dere ikke bruker så mye i går det vel greitt.......
[font=Comic Sans MS][/font]


#11

Kanutten sa for siden:

Klien jeg bruker nå har jo bortimot 20 karber
Så da er vel ikke kimkarbene så ille??


#12

Nille sa for siden:

Nei om du ikke bruker så mye i et helt brød er det sikkert ok


#13

Kanutten sa for siden:

Jeg regner litt annerledes når jeg teller karber når det gjelder brød :D

Jeg VET av brødet mitt blir det 20 skiver av.. Så da tillater jeg meg å gå opp til 50 karber pr brød, uavhengig av vekt. Ergo blir det 2.5 karber pr skive. Det er det jeg maks tillater meg da.. :)


#14

Smula sa for siden:

Kruskakli er vel hvetekli, det. Og kim er vel... øh, noe helt annet... :confused:
Søren, det begynner å bli en stund siden heimkunnskapen på ungsomsskolen... !


#15

Kanutten sa for siden:

Da har jeg bakt et brød som ble slettes ikke så værst :o

Jeg hadde

7 egg
1 dl olje
100 g hvetekli
100 g hvetekim
1 pakke cottage cheese
50 g linfrø
50 g sesamfrø
100 g bakemix
salt og hjortesalt

stekte det i 170 grader i 60 min

Brødet ble meget saftig og ser ut som brød. Det hevet meget godt. Skal prøve å lage det i morgen også med små endringer.

Så at kli og kim har liiiten forskjell i karber, så kim var en velkommen sak :D

Er dessuten meget glad for at linfrøa er kraftig redusert. :o

Og det beste, det ryr ikke i det heeele tatt :p


#16

Kanutten sa for siden:

Hele brødet kom på 4 karber pr hundre gram. Kanskje i øverste sjiktet, men to skiver på tilsammen 4 karber metter meget godt


#17

Smula sa for siden:

Ingen kim, ingen kos, med andre ord. ;)
Men fra spøk til revolver: Hvordan skiller det brødet seg fra nabobrødet? Er det saftigere?


#18

Kanutten sa for siden:

Har ikke prøvd nabobrødet så jeg vet ikke :o

Er bare glad for ei brødskive uten så masse linfrø jeg :p


#19

Kanutten sa for siden:

Æhhhh klarte jeg å legge inn et bilde??


#20

Smula sa for siden:

Nabobrødet minner litt i konsistens og smak om sånn dansk rugbrød, så jeg lurte på om om dette er litt det samme. Blir det et veldig kompakt brød?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.