Kanutten sa for siden:
Bare lurer :o
Det inneholder jo mye fett og proteiner (mye og mye, alt er relativt da :p)
Kanutten sa for siden:
Bare lurer :o
Det inneholder jo mye fett og proteiner (mye og mye, alt er relativt da :p)
Gerd sa for siden:
Er ikke det samme som kruskakli da? Og det kan vi jo bruke. :) Husk det er veldig lett og 1 dl veier ikke mange grammene...;)
Kanutten sa for siden:
Nei, kruskakli og hvetekim er to forskjellige ting.
Klien er skallet på kornet og kimen er "midten".
Kimen inneholder 25.noe karber, men er som sagt 9.3 g fett og 27 g proteiner
Kanutten sa for siden:
www.mollerens.no/produkter/fibra/fibra_kim_og_kliblanding.html
Fant en ny link :D
Er i linkfinnermodus i dag....
Må få butikken til å bestille dette, kan bake gode brød da!!!
Gerd sa for siden:
oki...Men den pakka kruskakli jeg har er det faktisk 24 gram karber i... mindre protein og fett....
Kanutten sa for siden:
Aner en ny verden åpenbare seg for meg :o
Blir brødbakerdag i morgen!!! :D
Gerd sa for siden:
og kruskakli brukes jo til nabobrødet (fra ketolyse):)
Kanutten sa for siden:
Jepp, har både nabo og bakemix!! Må bare kjøpe inn kimen!:D
Gerd sa for siden:
Gled deg til brød :D Det kan være litt porøst når det er ferskt. Jeg syns det "setter seg" bra etter å ha vært fryst.
Nille sa for siden:
Er det ikke litt mye karber og stivelse i kimen da ?
Kliblandingen har 9,6 karber (OK)
[font=Comic Sans MS][/font]
og kli/kimblandingen har 21,4 - det er vel IKKE OK ?
[font=Comic Sans MS][/font]
Men om dere ikke bruker så mye i går det vel greitt.......
[font=Comic Sans MS][/font]
Kanutten sa for siden:
Klien jeg bruker nå har jo bortimot 20 karber
Så da er vel ikke kimkarbene så ille??
Nille sa for siden:
Nei om du ikke bruker så mye i et helt brød er det sikkert ok
Kanutten sa for siden:
Jeg regner litt annerledes når jeg teller karber når det gjelder brød :D
Jeg VET av brødet mitt blir det 20 skiver av.. Så da tillater jeg meg å gå opp til 50 karber pr brød, uavhengig av vekt. Ergo blir det 2.5 karber pr skive. Det er det jeg maks tillater meg da.. :)
Smula sa for siden:
Kruskakli er vel hvetekli, det. Og kim er vel... øh, noe helt annet... :confused:
Søren, det begynner å bli en stund siden heimkunnskapen på ungsomsskolen... !
Kanutten sa for siden:
Da har jeg bakt et brød som ble slettes ikke så værst :o
Jeg hadde
7 egg
1 dl olje
100 g hvetekli
100 g hvetekim
1 pakke cottage cheese
50 g linfrø
50 g sesamfrø
100 g bakemix
salt og hjortesalt
stekte det i 170 grader i 60 min
Brødet ble meget saftig og ser ut som brød. Det hevet meget godt. Skal prøve å lage det i morgen også med små endringer.
Så at kli og kim har liiiten forskjell i karber, så kim var en velkommen sak :D
Er dessuten meget glad for at linfrøa er kraftig redusert. :o
Og det beste, det ryr ikke i det heeele tatt :p
Kanutten sa for siden:
Hele brødet kom på 4 karber pr hundre gram. Kanskje i øverste sjiktet, men to skiver på tilsammen 4 karber metter meget godt
Smula sa for siden:
Ingen kim, ingen kos, med andre ord. ;)
Men fra spøk til revolver: Hvordan skiller det brødet seg fra nabobrødet? Er det saftigere?
Kanutten sa for siden:
Har ikke prøvd nabobrødet så jeg vet ikke :o
Er bare glad for ei brødskive uten så masse linfrø jeg :p
Kanutten sa for siden:
Æhhhh klarte jeg å legge inn et bilde??
Smula sa for siden:
Nabobrødet minner litt i konsistens og smak om sånn dansk rugbrød, så jeg lurte på om om dette er litt det samme. Blir det et veldig kompakt brød?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.