Turen ble bestillt lenge før jeg visste hva lavkarbo er, så jeg har jo da bestillt flymat.
Erfaringsmessig er det lite der jeg kan spise nå, men regner med det kommer til å romle som besatt i magen om jeg ikke får i meg noe i løpet av flyturen. Det står spesifisert at det IKKE er lov å ta med medbrakt mat på flyturen. :(
Vil jeg ha noe igjen for å velge enten glutenfritt eller diabetiker mat?
OM (og det er et stort OM) jeg skulle gå på en sprekk eller fler i løpet av den uken, vil det ta lang tid å hente seg inn igjen - er interessert i å høre hva deres erfaringer har vært.
Høykarbo blir det uansett ikke, men det er ferie og blir det veldig vanskelig å holde lavkarbo absolutt hele veien vurderer jeg å slippe tøylene litt. Men bare der jeg eventuellt MÅ. Finns det alternativer for meg så velger jeg selvsagt det.
Har holdt på i drøye tre måneder uten sprekk, så jeg vet faktisk ikke hvordan min kropp vil reagere og hvor fort den kan hente seg inn igjen etterpå.
Sånn jeg ser det nå føler jeg at lunsjen blir den største utfordringen.
Vil veldig gjerne høre hva deres erfaringer har vært på ferie, med eller uten sprekk.
Jeg har ikke holdt på så lenge som deg da, men jeg sprakk litt forrige helg. Reiste til London fredag morgen og begynte så bra: hadde med meg frokost, løvsteik, to steikte egg og 4 cherry tomater. Men der sluttet det også:o Resten av helgen spiste jeg pasta, pizza, potet, pommefrits og alt jeg ikke skulle. Drakk masse rødvin og også drinker, men det er jo lov. Holdt meg unna øl da som om det hjalp:rolleyes:. Kom hjem sent søndag kveld og fra mandag av spiste jeg "normalt" igjen. Turte ikke veie meg før tirsdag morgen og da var "skaden" + 1,6 kg. Men kom fort i ketose igjen og fredag veiet jeg 1,8 kg mindre enn tirsdagen. Så min erfaring så langt er at det som kommer fort på, kommer fort av igjen så lenge man er veldig flink etterpå:) Så jeg tror at hvis man skeier litt ut en sjelden gang så går det bra, blir bare satt litt tilbake. Lykke til og god ferie:)
Vet at enkelte selskap nekter folk å ha med egen mat (det er crewet/flyvertinnene som håndhever forbudet) - men om man ikke kan spise maten de selger/tilbyr om bord kan de ikke nekte deg å ta med egen. Bare si du har en allergi og ikke kan spise det de har.
Hverken gluten eller diabetiker mat er nødvendigvis lavkarbo. Men diabetikermat har ikke sukker og vegetar er iallefall grønnsaker. Glutenfri er ikke vits i å bestille.
Personlig synes jeg ikke spisinga var noe særlig problem i det hele tatt, hverken på flyturen eller ellers. På flyet spiste jeg vanlig mat, bare holdt meg unna brødet og potetene - og desserten selvsagt.
Når du er ute vil du aldri ha 100% kontroll over det du inntar, ettersom du ikke lager maten selv, men jeg tror så lenge du styrer unna de værste fellene, altså brød, ris, poteter, pasta, sukker osv... er ganske mye gjort.
Som jeg nevnte på en annen tråd her. Jeg veide det samme da jeg kom hjem fra syden som da jeg dro, og jeg har gått ned en halv kg i den uken jeg har vært hjemme også, så... :)
Jeg skjønner det er lenge siden jeg har flydd charter. Jeg hadde nok uansett tatt med meg mat. Det er bare å si at en er hyperallergisk hvis hønene skulle protestere. Hva skal de liksom gjøre? Kaste henne av flyet? :klovn:
På SAS og Spanair kan du ha med mat om du vil uten problem. My Travel har ingen forbud annonsert på sin hjemmeside, så da regner jeg med at du kan ha med.
[font=Comic Sans MS][/font] Apollo, som bruker flere flyselskap sier:
Det med allergi er jo noe stort tull. det er flere som er allergiske mot maten de serverer/selger enn den maten folk tar meg seg :rolleyes: Men plassmangel skjønner jeg. Det kan jo bli mye ekstra boss.
[font=Comic Sans MS][/font]
Hvilket selskap skal du reise med ? Hvem flyr charteren ?
Vi skal fly med MyTravel, og de spesifiserte at det ikke var lov med medbrakt mat grunnet hygieniske og allergiske årsaker.
Tror jeg satser på å ta med et par brødskiver (får spille dum) og håpe at jeg får noe pålegg som duger. Og så bestiller jeg diabetiker mat så jeg styrer unna sukker i allefall.
Og putter et par MorningShine barer i veska i nødtilfelle.
Siden jeg ikke tåler skalldyr og egg har jeg litt ekstra begrensninger i matveien.
Du behøver kanskej ikke å vifte rundt med brødskivene du har med deg da, så er du diskret så går det helt sikkert bra å "snike" med seg ei brødskive.
Bare vær obs på at om det er noen med hyperallergi på flyet som ikke tåler nøtter, så kan du ikke spise brødet ditt av hensyn til de,dersom du har nøtter i brødet, da nøttene du spiser kan gi de allergiske utslag. En kompis avmeg har alltid med seg legeattest på fly, og flyvertinnene lar da være å selge nøtter på flyet, siden han reagerer allergisk på det selv om han ikke sitter i nærheten av de som spiser nøttene.
Jeg har en god del matvareallergi og har alltid tatt med meg mat, går bra det.
Har barn og, og har hatt med egen mat til de og, er jo ikke alltid de liker flymaten.
Hadde man ikke fått tatt med mat i det hele tatt så er det jo en del som hadde sliti. Hjelper jo ikke så mye og velge glutenfri mat så får man omelett og er allergisk mot egg, eller får gryte og er allergisk mot løk. Så flymaten er ganske håpløs for de som er allergiske mot flere ting.
Alle ganger jeg har vært ute og flydd så har jo de fleste med mat til barn og sånn. Barn under 2 år får man jo ikke bestilt mat til og et barn mellom 1-2 år trenger jo mat og spiser jo vanlig mat og ikke babymat.
Jeg har aldri fått reaksjoner på og ta med mat og har flydd med flere forskjellige selskaper.
Nå leste jeg i en annen tråd at man ikke kunne ha med mat gjennom tollen, altså i håndbagasjen? Det er vel bare flytende man ikke skal ha med der?... Jeg får sjekke dette nermere, hvis ingen her vet da :)
Du kan ha med deg mat gjennom sikkerhetskontrollen, så lenge den ikke er flytende/kremete. Cottage cheese visstnok er IKKE tillatt har Trond Viggo fått vite (iBergen). Og rømme etc faller jo inn under flytende siden den ikke er fast. Men mange land har innreiseregler som sier at du ikke kan ha med deg mat/landbruksprodukter INN i landet. Dvs. epler, nøtter, melkeprodukter etc. I USA hadde de hunder fra "landbruksdepeartementet" som snuste seg frem på håndbaggasjen til folk mens de tso og ventet på baggasjen sin. Noenhadde epler i veska og ble "tatt". Derfor får ikke bror min brunosten sin med seg mere......
Les mer om hva som ikke er tillatt i sikkerhetskontrollen her:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.