Nannah sa for siden:
Wiestads ombygde oppskrift dette...om du ikke skal ha gjester halvere du oppskrifta...rekker til 8 pers dette.
Moussaka.
1.2 kg auberginer
1kg kjøttdeig ( lam om du vill)
2 store løk
4 fedd hvitløk
2ss olivenolje lr smør
2 bokser hakkede tomater
1 ts kanel
salt og pepper
parmesan
Ostesaus.
4dl kremfløte
2dl vann
1 dl revet parmesan
1 dl revet hvitost
3 eggeplommer
salt og pepper
2ts ca johannesbrødkjernemel
I god tid før du skal begynne m maten deler du auberginene i ca 1cm store skiver...salter dem og legger i et stort dørslag. La de renne der
ca 30-40 min.Tørk dem med papir...stek dem lett i olje lr smør på begge sider.
Leg dem på papir når de er klare. Hakk løk og hvitløk. Stek i panna og tilsett kjøttdeigen. Når den er klar bland i tomater.la det surre på svak varme ihvertfall en time! Jo lengre sausen får stå jo bedre blir den.
Smak den til med worcestersause,salt,pepper og litt søtstoff.
Lag sausen.Kok opp fløte,vann og eggeplommer...spe med johannes.
bland i osten og smak til m salt.
Sett stekovene på 200...smør en stor ildfast form m smør...start med et lag aubergineskiver...så halve kjøttsausen....resten av auberginene og resten av kjøttsausen. Ha over ostesausen og strø parmesan på toppen.
Stek i 30-40 min. nederste rille.
Spises med Tzatsiki og gresk sallat
Mine varianter av det kommer her:
Tzatsiki.4prs
1slangeagurk
2-3 hvitløksfedd
litt salt
1/2 ts brun eddik
1 ss olivenolje
pepper
evnt. littebitt dråpenatren
3 dl seterrømme
Riva agurken grovt..salt den og la den hvile i ca 30 min.Klem ut vannet.
Bland den med rømme,krydder og hvitløk.
Settes kaldt i kjøleskap minst en time før maten.
Gresk salat.4prs
4 tomater i båter
1/2 rødløk i tynne skiver
1/2 slangeagurk i staver
1 godhjerta bit med fetaost
1 lite glass sorte oliven
frisk klippet oregano
Olje og eddik over om du vill.
God middag:D