< Tilbake til oversikten

Får jeg nok fett eller skal jeg bruke mct olje i tillegg ...

#1

Lindabtn sa for siden:

Har gått til anskaffelse av MCT oljen fordi jeg er litt usikker på om jeg får i meg nok fett. For å være på den sikre siden tar jeg det i tillegg. Har aldri vært no særlig på å regne ut hvor mye fett jeg får i meg hver dag, det er noe jeg ikke gidder å bruke tid på. Har aldri målt eller veid maten jeg har spist, har bare tatt på slumpen, og det har tydeligvis funket for meg, for vekten har gått ned. Men jeg vet at jeg ikke er over 20 karb.

En typisk dag for meg:
Frokost: En pakke bacon med blomkålmos og salat (isberg, lollo, ruccola, parika, squash), eller brokkolirester, om jeg har det. Bacon steker jeg i olje
Lunsj: 1-2 fiberrik (med solsikke, minst karb) med majones, bacon- eller jalapenosmøreost og nøkkelost (blir for tørt uten noe smøring) Sukkererter, nepe eller andre knaskegrønnsaker
Middag: Koteletter, kylling eller annet mørt kjøtt stekt i smør, blomkålmos, brokkoli, av og til med fløtesaus
Kvelds: Blir som oftest rester, men av og til drøyer jeg frokosten og da blir det bacon (og sånn) til kvelds i stede

Prøver å ta alle ketolyse tablettene hver dag, men jeg glemmer det så lett, er ikke vant til å ta tabletter til tider, tabletter generelt! Drikker jo selvfølgelig MASSE vann!!!! Og det blir jeg bare mer og mer glad i :p

Men jeg vil jo nødig få i meg mer fett enn det jeg trenger (er det noe som heter for mye :confused: ) så spm er da om jeg trenger å ta MCT olja i tillegg. Uansett gjør det meg ingenting å ta det, men har bare lurt litt på det. Er ikke alle dager jeg spiser så mye fett, da har jeg som regel wok og da kan jeg jo spe på med en god slump MCT olje...
Har prøvd å søke litt på MCT og lest litt (skumlest) og mener og ikke ha fått med meg i hvilke tilfeller man skal anvende det.
Cocosa bruker jeg av og til, men helst som en smakstilsetting.

Hvis noen kunne gi meg en liten tilbakemelding hadde jeg blitt veldig glad :heia:


#2

Gerd sa for siden:

Trenger du å bruke den oljen viss du likevel går ned i vekt?
Jeg mente det var slik at så lenge man går ned, får man nok fett..
[color=#006400][/color]
Oljen er kanskje reinere enn smør, så du kan sikkert bruke den i matlaging...
[color=darkgreen][/color]
Og jeg syns menyen din ser veldig bra ut, jeg :)


#3

Lindabtn sa for siden:

Nå har jeg hatt vektstagnasjon i noen uker. Går ned i den forstand at jeg ikke går opp, om du skjønner. Det er kanskje snakk om under 100 gram i uka eller ingenting, så kaller det stagnasjon, beklager om jeg ikke fikk det med i innlegget. om jeg hadde gått ned litt tenkte jeg den kanksje hadde hjulpet meg å gå ned mer.
Bra at jeg i vertfall spiser riktig. det har jeg også lurt på
Takk for svar Gerd (samme som mamma :p )


#4

Kanutten sa for siden:

Men du? Blir det ikke vel mye karber hvis du spiser to fiberrik samt sukkererter?? Er veldig glad i både sukkerterter og fiberrik jeg også, men tørr ikke spise ....


#5

Gerd sa for siden:

Det kan vel tenkes at du går ned mer med den olja. Jeg klarer ikke få i meg rein olje ... Smaken er grei, men konsistensen får meg til å brekke meg. Derfor putter jeg oljer og smør i maten til den store gullmedalje ;)
Feks. når jeg har sjaminjongsaus, så putter jeg i en ekstra ss smør når den er ferdig....:)


#6

Lindabtn sa for siden:

jo det blir jo litt, men det er som regel de karbohydratene jeg får i meg i løpet av en dag også. spiser jeg to passer jeg på hva annet jeg spiser, spiser jeg bare en, er det jo ikke så mye :) ellers er det bare ting som inneholder 0.5-1 karb. Så lenge de fleste karbohydratene kommer fra grønnsaker er det ikke så farlig. Fiberrikene hjelper meg faktisk å komme mer på do :p Sukkererter er det 5 (og noe) karbs per 100 gram og spiser kanksje bare 50 gram om dagen. akkurat det tar jeg ikke så tungt. Prøver å få i meg grønnsaker til hvert måltid. Salat kan jeg ikke ha med på jobb, er så superkresen at jeg må ha kald salat,og mener på at det er bedre å spise sukkererter i stede for grønnsaker.


#7

Lindabtn sa for siden:

nei helt enig, oljekonsistens er helt grusomt. så prøver å putte det inn i maten så jeg ikke kjenner noe, eller blande det med saft eller smoothie.
og angående smør, det er ikke noe som er bedre enn en skikkeli feit saus med masse smør :sikle: bruker også mye smør i maten


#8

Kanutten sa for siden:

Jeg er storkonsument av meierismør og cocosa :D Hadde en lite oppsummering i dag og fant ut at jeg spiser nesten 1 kilo meierismør og ett glass cocosa i uka :p Vet ikke om det er mye eller ikke, men vekta går jevnt og trutt nedover. Får svar på en kolesterolprøve snart og DA kommer vel fett-dommen min :eek:


#9

Kanutten sa for siden:

Liker du forresten sopp??
Soppen er en herlig svamp, suger til seg alt fettet i panna når jeg steker den :rolleyes: Derfor går det mye fett og sopp her i huset :o


#10

Lindabtn sa for siden:

Hehe, det var mye, men hva er vel bedre enn å se vekta gå nedover :) Blir dyrt for deg det, med all den cocosaen. Prøver å få i meg litt av og til, men synes ikke det er så veldig godt. Derfor prøver jeg mct i stede
Tror du fettdommen vil vise at du spiser for mye fett??


#11

Kanutten sa for siden:

Vet ikke, har rett og slett ikke peiling. Jeg har en bekjent som er slank, sprek og smekker. Ho spiser fettfattig kost , men har likavel skyhøyt kolesterol. Ho vet hva jeg spiser så derfor er vi spente på hva resultatet mitt blir. Krysser fingra :)


#12

Lindabtn sa for siden:

Nå har jeg bare smakt sjamping (ettellerannet, utrolig vanskelig ord det der:o ) er ikke så veldig sopp menneske, men pleier å ha sjamping... i sauser og wokker for det setter god smak, har jeg innbilt meg :p men skulle gjerne likt å prøve kantarell eller liknende, har hørt det er veldig godt


#13

Lindabtn sa for siden:

Men ketolysemat og cocosa skal ha en positiv innvirkning på kolesterolet (og mange andre ting) da. Du har sikkert ikke så mye å frykte. Uansett har det andre positive sider, du har jo tross alt gått ned i vekt :D


#14

Gerd sa for siden:

Nå blir jeg sulten gitt ;)
[color=darkgreen][/color]
Aubergine og sjampinjong i skiver, litt salt og pepper, stekt i masse smør er digg som tilbehør til det meste :sikle:


#15

Lindabtn sa for siden:

ja samma her.... blir vanskelig å handle på budsjett etter jobb. Å handle på tom mage er ikke noe jeg bør gjøre for da kommer jeg som regel hjem med to poser, ikke en:p
Aubergine har jeg aldri turt å prøve meg på, har hørt den er vanskelig å tilberede. Kan den brukes til det meste eller?? Kanskje jeg skal prøve
Hva skal du ha til middag i dag???


#16

Gerd sa for siden:

Jeg handler 1, kanskje 2 ganger i uka. Sparer masse penger på det :) Ellers så "overhandler" jeg :p
[color=darkgreen][/color]
I dag skal jeg ha: " Alt-i-ett lakseform"(fast på mandager)
[color=darkgreen][/color]
Jeg smører en ildfast form godt med smør. Skjærer opp 1/3 del av en aubergine i skiver/staver. 3 store ferske sjampinjong i tykke skiver. Legger det i forma. Legger på laksefileer. Litt salt/pepper/dill/hvitløkspulver. Oppå der har jeg en liten løk delt i store biter og blomkål/brokkoli-buketter. Idag tømte jeg på en god skvett fløte også.
Har på lokk/aluminiumsfolie og steker på 225 grader ca 30-40 minutter eller til det er ferdig. Voila... Maten er servert... :D


#17

Lindabtn sa for siden:

Oioioi, skjønner jeg må spise mer fisk. Har bare spist fisk en 4-6 ganger siden jeg begynte 1. juli. vet det er lite, men har vanskeligheter med å få tak i fersk god fisk. Man kan kanksje bruke frossen??
Må virkelig sjerpe meg, heretter er det fisk i vert fall en gang i uka, BASTA!!!


#18

Gerd sa for siden:

Jeg bor midt i landet og får sjelden tak i fersk fisk. Jeg bruker First Price sine laksefileer. Syns de er skikkelig gode... :D


#19

Lindabtn sa for siden:

Jeg selv bor rett ved vannet, men tar lizm ikke båten ut å fyller en bakk med ferskfisk :p men kan fint nøye meg med frossenfisk så lenge den er benfri, er den det?? da blir laks neste punkt på handlelista :) og lakseform\alt-i-et form til middag i morra


#20

Gerd sa for siden:

Jepp den er beinfri :D Det kan forekomme et og annet bein, men det er sjelden.


#21

Kanutten sa for siden:

Hva slags smak er det på denne auberginen?? Squash er jo ala agurk, synes jeg. Ligner denne mer på avocado??


#22

Lindabtn sa for siden:

Wohoo.... da må jeg starte med å like laks først, ooops :p men det er godt når du får alt det andre med....
Ser ut som du er erfaren med frossenfisk, noen andre somer gode?? Kommer IKKE til å prøve den frossene seien til first prise for den spiser katta, ikke søren om vi skal begynne å spise samme mat, hoho :D


#23

Lindabtn sa for siden:

I don't know, lurer selv :)


#24

Kanutten sa for siden:

Spøstekt sei er snadder mat jo!! :eek:


#25

Lindabtn sa for siden:

jepp, det beste jeg kan få, men den må helt være fersk.... De blokkene føles så kunstige


#26

Kanutten sa for siden:

Enig, blokkene er rare, jeg bruker coop stekesei, kjempegod :D og jeg er kresen i fiskeveien :rolleyes:


#27

Gerd sa for siden:

:lol: Den syns jeg faktisk er god da... Når jeg lager den i form og får masse smaker fra grønnsaker....
[color=darkgreen][/color]
Ørret er jeg også veldig glad i( hel ørret, stekt i folie med smør og grønnsaker...nam nam...)... Torsk en og annen gang...


#28

Kanutten sa for siden:

ØRRET kan være noe ja. Har jobbet på lakseslakteri, så laks klarer jeg ikke tanken på.... Bare nok å vite at det er laks, men spiser gjerne en laks kamuflert som ørret :D Dessuten sies det at ørret er sunnere enn laks :p


#29

Gerd sa for siden:

Avokado har jeg ikke brukt så mye, vet ikke om de er like på smak egentlig.
[color=darkgreen][/color]
Aubergin har vel ikke så mye smak, men trekker til seg andre smaker syns jeg.
[color=darkgreen][/color]
Vet at noen bruker den som båndspaghetti.(høvler de med ostehøvel og skjærer de i "bånd") Det har jeg ikke prøvd, men skal nok gjøre det en gang unga vil ha spaghetti til middag.:)


#30

Gerd sa for siden:

Har en pappa som forsyner meg med selvfiska fjellørret...DET er godt!!!
Fytti katta så sulten jeg begynner og bli, og nå er maten ferdig :D


#31

Lindabtn sa for siden:

Skal si denne tråden fikk en helt annen retning :D men hvorfor lage en ny tråd "hvordan fisk liker du?"???? hehe.....
Vet at findus har mange gode fisker, men de er så sabla dyre, nesten 50 (eller var det 60) for en pakke med gourmet torsk (man kan sikkert nøye seg med noe som er billigere da :o ). Coop har jeg ikke her, men skal sannelig spare opp noen tusenlapper (ja seriøst, det blir nesten så dyrt) og dra på matvareshopping i Arendal.Der har de både coop og meny hvor man får nesten alt av godsakene til ketolyse. Og det er lizm ikke noe jeg gidder å gjøre hver uke, så må bli en skikkeli handlekurv når jeg er der :D


#32

Lindabtn sa for siden:

Har en magefølelse av at auberginen er litt salt, har jeg rett?? Hvis ikke er det en annen mørk grønnsak jeg har smakt :confused:
Ha et fint fiskemåltid, Gerd, misunnelig, for er sååå sulten jeg oxo :)


#33

Kanutten sa for siden:

Æhhh laks og ørret inneholder jo endel fett da som er både sunt og godt, kan vi ro det iland slik?? :o


#34

Gerd sa for siden:

Nei den er ikke salt på smak. :)
[color=darkgreen][/color]
Fiskemåltidet er godt ja...:D (Men jeg ble litt revet med her så den ble stekt litt lenge.....:o )


#35

Gerd sa for siden:

:ja: :_plystre: :lol:


#36

Lindabtn sa for siden:

Wohoo.... ferdig på jobb og frem med lommeboka, nå skal det handles før jeg sulter ihjel og det skal jo ikke skje på ketolyse :) Snakkes når jeg er kommet hjem


#37

Gerd sa for siden:

Husk å ha på skylapper for raske karbohydrater :D
[color=darkgreen][/color]


#38

Lindabtn sa for siden:

Idag ble det en 100 % ketolysevennelig handlevogn. ingen ekstra karbohydrater, og MASSE fisk :D
Men lurte på noe Gerd, skal lage formen din, men kan jeg forsteke laksen litt først så det går litt fortere?? Haster litt med middagen i dag


#39

Gerd sa for siden:

Nei du trenger ikke det. Viss du bruker den i frossen tilstand, trenger den litt lenger steketid 10-15 minutt, kanskje....:)


#40

Lindabtn sa for siden:

Det er bare det at jeg haster litt med middagen (jeg sa kanskje det) skal på trening halv 7, men det får ta den tiden det trenger. Gleder meg i vert fall til å smake på den :D


#41

Gerd sa for siden:

Jeg har i vertfall kosa meg med maten og sitter her god og mett :D


#42

Lindabtn sa for siden:

Nå står forma i ovnen og der ser kjempe godt ut :) gløeder meg til den er ferdig. var helt tom for alufolie da, så håper det går bra uten, den var en stor lasagneform, så jeg tok bare to grytelokk over, håper det er bra nok :o Men sulten som en tiger asså, får knaske på litt grønt så lenge... men tro meg, skal kooose meg med maten jeg også


#43

Gerd sa for siden:

Håper du liker det i vertfall. Gi tilbakemelding når du har spist da :D


#44

Lindabtn sa for siden:

Jepsi pepsi....


#45

leeha sa for siden:

auberginer blir nok oppfatta som salt om mam har fått det på restaurant fordi det ofte saltes en stund for å trekke ut vannet. det må man vel gjøre om man skal bruke den til "pasta" og.
Jeg er fra Arendal og har en far som har fiska i hele mitt liv. jeg er ekstrem kresen på fisk da, jeg spiser ikke fisk som har vært oppe av vannet mer enn 2 dager :eek: så det, jeg vet jeg er sær. (iallefall ifølge min mann)


#46

Gerd sa for siden:

Jeg bruker ikke å salte ut vannet fra auberginen. Hva er det egentlig det er godt for? :o


#47

leeha sa for siden:

for å få en fastere konsistens, det skal så vidt jeg vet iallefal gjøres i mousakka. (men jeg er ingen ekspert, det er det min mann som er)


#48

Gerd sa for siden:

Oki :) da skal jeg ha det i bakhue når jeg skal prøve det som pasta.


#49

leeha sa for siden:

saksa dette fra et matsted på internett, tror det het apertif
"Skjær auberginene i skiver på langs eller på tvers, alt etter hva du synes er mest praktisk. Dryss litt salt over skivene og ha dem i et dørslag, Legg en suppetallerken eller lignende som press over. La stå minst en halvtime. Dette gjøres for å få ut mest mulig av eventuelle bitterstoffer samt væske ut av auberginekjøttet. "


#50

Lindabtn sa for siden:

jeg har bare en ting å si WAOOOO!!! det var utrolig godt. falt i smak hos typen oxo, var litt skeptisk til han, men han likte det heldigvis
Dette blir en fast rett i uka, og det går jo sikkert an å variere litt med fisken også.
Hadde ikke sopp i da, men vårløk i stede, men digg digg digg. takk for oppskrift


#51

Gerd sa for siden:

Så flott at dere likte det :D Ja man kan variere med det man liker ;)

Jeg lager mye mat på denne måten.Enkel måte å lage mat på...
Kyllingfileer blir veldig saftige. Bruker ikke fløte i da, men lager sjampinjongsaus attåt :)


#52

Kanutten sa for siden:

Jeg bruker alltid leirgryta mi til slike retter, gjør du det??
Innbiller meg at de blir bedre da :o


#53

Gerd sa for siden:

Har ikke leirgryte, men bruker vanlig ildfast form. Men jeg vet at de som bruker leirgryte syns maten blir bedre :) (Kanskje jeg skulle ønske meg en til jul :rolleyes: )


#54

Lindabtn sa for siden:

ja pleier å lage den med kylling men da har jeg myyye chili i så den blir god og sterk. Jeg skal oxo ønske meg leirgryte til jul. Jeg synes alt blir bedre i både leirgryte og jernpanne. får mye bedre skorpe.
men nå skal jeg ha bacon, nam nam


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.