Nå slutter jeg med ketolyse og går over på Lindberg så det er kanskje et lite hakk for sent for meg i denne omgang. Men det er mange andre nye her, og jeg savnet det så absolutt da jeg var ny her.
Kan dere samle de oppskriftene som er bra på ketolyse her inne, så er det enklere å vite hva man kan og ikke kan spise?
I oppskriftsforumet er det ikke så enklet å finne frem til ketolysevennlige oppskrifter i når man er usikker på hva man kan og ikke kan spise.
Gjerne klipp og lim eller lag link til andre tråder.
Skill oppskriftene i tre kategorier
Frokost/Kvelds/Lunch
Middag
Snaks og kaker o.l.
De snilla folka inne på Lindberg hjalp meg med det samme dær, og det med stor suksess, så jeg tenkte kanskje denne tråden kunne være kjekk for de nye her inne. :-)
Dette er et brød som ikke inneholder de spesialingrediensene som er dyre/vanskelige å få tak i.
Bare vanlig matbutikkingredienser. Billig og bra.
Brødet henger godt sammen, og smaker supert.
Det ser ut, kjennes og smaker som vanlig grøvbrød.
Lollypops Ketolysegrøvbrød:
3 dl (en boks) Cottage Cheese
7 egg
½ ts salt
100 g kruskakli
100 g sesamfrø
200 g linfrø
1/2 dl matolje
Linfrøene legges i bløt i 2-3 timer. Avrennes godt i sikt. Skyll gjerne frøene i sikta mens du rører rundt for å "vaske bort" litt av guggen. Eventuelt kan du knuse frøene. Det blir like bra.
Ta egg og CC i en bolle, og mos det mes stavmikser, kjøkkenmaskin el.l.
Bland så alle ingrediensene godt, og hell dem i brødform(er).
Brødet hever bittelitt, men ikke mye.
Må stekes leeeenge. Ca to timer på 190 grader. Kanskje tilogmed lenger, litt avhengig av ovnen din.
Når brødet er ferdigstekt må det legges til avkjøling på rist over natten (hele dagen om du steker det på morgenen).
Hvis det ikke får avkjøles luftig/stekes lenge nok blir det lett klissete.
Husk å bruke bakepapir i forma.
HERLIG brød. Faller ikke sammen når det er avkjølt heller.
Det inneholder i underkant av 3 g karbo g karbo per 100 gram, litt avhengig av merket på ingrediensene, så man kan tillate seg å spise litt av det også. Jeg vil gjerne høre hva dere syns. :-)
Serveres gjerne med et salatblad på, litt hvitost og agurk og paprika på. Så får man de viktige grønnsakene også. NAM!!! :-)
Åh, kan dere ikke oppdatere her. Jeg kjente jeg nesten fikk meg en liten knekk isted. Enda jeg ikke har begynt på kuren enda. Men er nok fordi jeg bare regner med at det går dårlig denne gangen også, at det er mye å holde styr på for vimsa meg :(
Så om noen kommer med flere oppskrifter så blir jeg kjempe glad...
Kyllingfilet i biter stekes med MASSE krydder, brukte kayenne pepper, hvitløkspulver, chili, pepper, paprikakrydder og urtesalt Smakte på 1 kyllingfilet og holdt på å dette i bakken Hadde også i
30 g løk i strimler- 1.71 KH
30 g grønn paprika- 0.99 KH
Når alt var ferdig stekte tok jeg oppi
75 g kremføte- 2.17 KH
50 g rømme/creme fraishe- 0.8 KH
Lot det små boble litt til krydderet var godt blandet og det var blitt litt tykkelse på det hele. Til slutt rørte jeg inn en stooooor klatt med philadelfia kremost Og som dere skjønner må det mye krydder til for at dette skal smake sikkelig, var fortsatt litt sterkt etter at alt var iblandet.
Så hadde jeg 100 g brokkoli som jeg dampet i en kjele med litt vann og smør, når de var ferdige smørte jeg inne smør og la de i en ildfast form og helte så kyllingbitene med sausen over Tok på ost og gratinerte i ovnene på 200 g i ca 15 min
1 boks landlord grovhakkede tomater
1 liter vann
1-2 terninger buljong
Litt grovhakket kruspersille
1 dl kremfløte
50 g blomkål
50 g brokkoli.
Smak til med krydder etter smak
Kokes til brokkoli og blomkål er myke.
Aus opp i skåla, og riv litt fersk parmesan over.
Skjær gjerne norvegia i terninger og la de smelte i skåla. Nam!
Kan anbefale Ziggys tomatsuppe på det sterkeste. Den er meget smakfull, metter godt og gir en fin dose av fett som vi trenger på ketolyse:
Ziggys Lavkarbo Tomatsuppe
Dette blei en utrolig god suppe som jeg kommer til å bruke mye utover!!! Snakker om hærlig smaksbombe...
Og det beste av alt, den inneholder ikke mere enn ca 1 gr karbo pr. 100 gr suppe!!!
2-3 porsjoner
Ingredienser:
50 gr smør
1-2 fedd hvitløk
1/4 ts chilipepper
50 gr purre eller mer, eller etter smak
1 boks flådde tomater/grovhakkete tomater, Landlord ca 400 gr*
0,5-1,0 dl fløte eller Crème Fraiche
4-5 dl vann eller kraft/buljong
Litt saft fra en lime eller sitron, etter smak
Salt, pepper
1-2 ts basilikum, kjørvel eller annet krydder etter smak
1 krm timian
Olivenolje etter smak
Evt. jevning av vann og 0,5 til 1,0 ts. johannesbrødkjenemel til passe konsistens
[RIGHT]* = Landlord selges på Rema 1000, og inneholder bare 1,5 gr karbo pr 100 gr.[/RIGHT]
Fremgangsmåte:
Smelt smør og la hvitløk og purre surre til purren blir myk. Sett det så tilside.
Ha tomatene i en foodprosessor sammen med hvitløken og purren, eller kjør det sammen en kjele med stavmikser. Ønsker du en rustikk og grovere konsistens, kan du ha de grovakkede tomatene rett i kjelen som de er.
Ha deretter tomatene over i en kjele, spe så med vann og fløte, og la det hele koke opp. Smak til med salt, pepper, chili, lime/sitron, basilikum, timian, samt olivenolje for å få et snev av det provençalske kjøkken i suppa.
Ønsker du en mer kremet/tykkere konsistens, lager du en jevning av johannesbrødkjenemelet og litt vann, som du tilsetter under omrøring.
Småkok under lokk i 5-10 minutter.
Serveres med en klatt seterrømme eller Creme Fraiche, hardkokte egg, skinkebiter og/eller kyllingbiter, samt sprøristede lavkarbo Polarbrød (Ziggy’s Polarbrød Lapper) og mye godt smør.
Oppskrifta gir ca 1 liter suppe, og inneholder ca 1,0 gr karbo pr 100 gr. suppe.
Denne skal jeg prøve på mandag, men megselv, jeg ser du regner cf og rømme etter det som står i ketolyseboka, det er dessverre feil. Det er 2,9 KH i begge deler, så det blir 1,45 i oppskriften din i stede for 0,80. Ville bare "rette" på deg så du ikke fortsetter å telle etter feilen i boka. Hvis du ser på begeret, så ser du det der:)
Håper ikke jeg tråkker noen på tærne nå... Mener ikke å være besserwisser liksom, bare til hjelp.
Nå står brødene i ovnen. Jeg tok litt bakepulver i, så skal vi se om det hever litt mer da. Ummm, gleder meg. Det er det jeg savner mest (og vel også det eneste), en brødskive med smør og sylte...... Ehm, men nå skal det smake med Lollipops ketolysegrovbrød, med smør og ost! :w00t:
her er mitt brød (utarbeidet lollypop-brød) og det er verdens beste, har prøvd nesten alle brødoppskriftene her inne, men det var bare dette som falt i smak:
1 boks cottage cheese
6 egg
50-100 gr kruskakli
100 gr linfrø
100 gr solsikkefrø
200 gr sesamfrø
100 gr soyaprotein
1 stor ts bakepulver
1 ts salt
En god slump MCT - olje
ca 2 dl vann
Legg bakepapir i bunnen på en form, smør sidene med smør og strø sesamfrø langs kantene. Hell deigen i formen og strø frø på toppen.
Stekes på 170 grader i 1,5 - 2 timer, avkjøles godt. Men henger godt sammen selv om det er lunkent.
De der Lollipop brød bør det advares sterkt i mot, spesielt hvis man er -brød med godt smør- elsker:eek: De smaker så sinnsykt godt så det er lett å spise seg til en sprekk. :w00t: Jeg har måtte fryse brødene, og vil så spare dem til jeg kan gå litt opp i karbomengde. Fantastisk oppskrift sukk:rolleyes:
Røra blir ganske tykk, men jeg syns det var nødvendig for at vaflene ikke skulle bli så porøse. De blir ganske fete, så du kan godt bytte ut smøret med 1 dl vann. Og du trenger IKKE smøre jernet.....:p :p
Noe av rømmen kan oxo byttes ut med kremfløte.
Jeg brukte brokkoli mener jeg. Litt usikker harr lagd så mye blomkål og brokkoli til alt mulig.
Men du kan jo bruke hva du vil, eventuelt ta litt av hver.
I dag ønsket jeg meg middag uten saus innblandet slik at jeg kunne se hva jeg egentlig puttet i munnen ;) Men med saus ved siden av...
Så Sambo kokkelerte dette til meg og var så snill å skrive ned oppskriften etterpå... :elsker: og det var såååå godt!! Hadde mimmi(farmor) på middagsbesøk og hun syntes også det smakte himmelsk!
Vi hadde i litt bakepulver i lolipopbrødet og det hevet kjempefint:D Det var såååå digg å spise noe som minner om brød igjen, måtte ta meg sammen for å ikke fråtse, hehe:) Kjempegodt brød!
for dem som ikke gidder,eller har tid til å bake brød
så selger dem på baker hansen gluten fritt brød med 1,3karbo pr 100gr.
er litt stiv pris da.. koster 43kr:) tror jeg skal begynne med det
Hei!
Masse bra oppskrifter her! Jeg har et lite bidrag her:
Riv 1 hel Squash
2-3 egg piskes sammen
1 pakke fetaost (den grønne esken med en blokk Feta)
salt (seltin) og pepper etter ønske
Parmesan eller osten du liker best på toppen...
Legg squashen i en varm panne, varm opp og la væsken koke ut.
Pisk egg og smuldre fetaosten oppi blandingen, salt og pepper. Hell eggeblandingen i pannen med squash og rør litt rundt. La den stå noen minutter til den får en fin konsistens.
Det er nok i vertfall en tråd her på forumetom dette brødet... Mener virkelig at det er feilmerking fra deres side. Jeg skrev mail til de og spurte, men fikk aldri svar.... :rolleyes:
Ja, jeg synes det høres merkelig ut, og tror det ikke før jeg får se det. Hvertfall innholdslista, for om det inneholder maismel og lignende så ER det garantert feilmerking.
Ser ut som de hadde snublet litt i tastaturet ja, glemt et 4 tall :D
Moralen er vel at når noe ser for godt ut til å være sant, så er det som regel det :ja: Selv om de ikke akkurat gjør det enklere for oss som er opptatt av hva vi putter i brødsaksa! :rolleyes:
1/2 blomkål 1/2 broccoli 2 dl Kremfløte 1/2 dl creme fraische Litt sennep salt og pepper
Kok blomkålen og broccolien i litt vann i ca 15 min, sil av vannet. Rist sennepen ut i litt fløte med creme fraischen, hell det og resten av fløten over grønnsakene og smak til med salt og pepper.
Jeg synes denne er knallgod hvertfall og den er helt egenkomponert :D
Er ny i dette forumet, og ganske nystartet på denne ketolyse dietten.. Hitill har jeg gått ned 5kg på 6 uker..joho...Men jeg savner brød noe veeeldig:p.
De brød oppskriftene som er å finne til ketolysekuren syntes jeg ikke er noe gode i det heletatt. Klarer ikke konsistensen.. Dessuten begynner jeg bli lei egg og bacon til frokost hver dag. Dette fant jeg en løsning på....
Bruk VAFFEL oppskriten og ta litt salt i stedet for sukker... Nam.. Ta på det pålegget du måtte ønske (og som holder lav karbo innhold). Vips, en kjempe god frokost.:p
Men siden jeg er ny har jeg selvfølgelig noen spørsmål...
Kan jeg bruke krydder i maten?
Og noen som vet om det er noe karbo i serrano og andre typer spekeskinke.. Mitt råd er å handle dette i sverige.. Kjempegod som snacks og kveldskos...
Oxo en ting til.... JELL-O er geleer og puddinger (sett i slankekrigen USA) med lite karbohydrat. Kjøpte sjokolade puddingen i sverige, og denne er heeeellllllt fantastisk god. Inneholder ca 5gram karbo i en liten porsjon. Men vell værdt det....
Selv er målet mitt å nå 75kg. er nå 98kg tung... og har alt gått ned 6kg... Hvet jeg klarer det....
Krydder kan man bruke, men vær forsiktig med blandingskrydder. de inneholder gjerne mye salt og for mye salt er ikke bra :)
Ellers skal du kunne spise spekemat, jeg har spist mye av det :)
Du trenger:
1 kg kjøttdeig
1,5 liten boks hakkede tomater med hvitløk evnt 1 stor (ca 4 gr karbs)
pizza krydder (urter) og hvitløkspulver
Ketsjup
masse ost!
Brun kjøttdeigen (husk, små mengder om gangen så du ikke koker kjøttdeigen), tilsett de hakkede tomatene og la dette koke en liten 5 min.
Tilsett så en splæsj ketsjup (for smakens skyld) og hvitløkskrydder samt pizzakrydder.
Legg kjøttdeigen og osten lag for lag i en ildfast form, og stek i 15 i ovnen.
Tips: La gjerne kjøttdeigen avkjøle seg før du legger lag på lag, da smelter ikke osten før du vinner å sette lasagnen i ovnen.
Om du skal dele lasagnen med noen som ikke vil ha så mye fett, kan du legge pastaplater i den ene enden. Bare lag ett skille med ketsjup hvor pastaen slutter og osten begynner!
Enklere blir det ikke.. :)
Etter ett år på kettis har typen aldri smakt så god lasagne...
Hei!
Når du skal ha noe godt så prøv Lett Gele Confecta ( den finnes i smakene, sitron, Lime og Bringebær) det er ikke til å ta feil av det er bilde av et målebånd på utsiden.
Den er kjempe god. KUN 0,04 g. Karbohydrater pr 100 ml (4 g pr dl)
Fikk kjøpt denne pakken på en OBS butikk, er usikker på hvilke andre butikker som selger dette.
Shit! Jeg bakte dette brødet i går, men det gikk jo helt i oppløsning når det skulle ut av forma. Skulle be om tips... men ser at du skriver "Husk å bruke bakepapir". Det gjorde selvfølgelig ikke jeg :(. Tenkte at ungene også skulle få dette i matpakka, men de er ikke så interessert i smulebrød :o.
Jeg tester igjen!
Jeg synes denne er veldig god:)
Squash og Aubergine "lasagne"
1 squash
1 aubergine
2 fedd hvitløk
1 chilli
5 store tomater i fine biter
Olivenolje
Bacon/kjøttdeig (ettersom hva du liker best)
Ost til toppen
Bruk en ostehøvel til å skrelle auberginen, og til å skjære den og squashen i tynne skiver i en ildfast form.
Knus hvitløken i olivenoljen, og bland den med finskåret chilli og tomater, og hell det over. Stek kjøttdeig eller bacon og hell over i formen. Riv ost på toppen. Stek i 30-45 min. (Eller til osten er fin og gyllen)
Salt og pepper ved servering
Å, jeg skal jammen prøve det brøde jeg også!
Er det forresten noen som vet hvor man får kjøpt sånn johannesbrødkjernemel?? har vært på rema1000 som selvfølgelig ikke hadde(ingen stor bombe), på coop marked(de pleier å ha litt ekstra) og på Life. Men ingen hadde.....
3 eggeplommer 3 dl kremfløte søtningsmiddel tilsvarende 1 ss strøsukkererstatning (aspartam og aceculfam er best, sakkarin og cyclamat kan gi litt bittersmak)
Visp eggeplommene med sukkererstatning og eventuelt smakstilsetning som foreslås nedenfor. Pisk kremfløten, og rør den forsiktig inn i eggedosisen. Sett isblandingen i dypfryseren noen timer. Kan med fordel lages i ismaskin.
Variasjoner
Snitt en vaniljestang i to på langs. Skrap ut frøene og bland dem i kremen.
1 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
1dl linfrø
males til mel
bland alt sammen, fordel det utover bakepapiret på lang panna, stek dem i 1 time på 150 grader midt i ovnen. del dem opp i passlige biter når de er nystekte=)
Bakt squash!
Del en squash på langs og hul ut det myke i midten med en skje. Fyll oppi stekt kjøttdeig med masse krydder, løk, evnt andre godsaker. Ha over godt med ost og gratiner i ovnen. kjempenam.
Har forresten funnet en færdig-bearnaisesaus som bare er til å varme opp. Den har 0,1 gram karb!! Den smaker omtrent bare smør og koster en del mer. Problemet er at jeg fant den i sverige... Men jeg spiser den ivertfall støtt og stadig. Her om dagen stekte jeg bacon og helte litt saus over i panna.. :sikle:
Fikk så utrolig lyst på suppe i dag, så da tok jeg litt av det jeg hadde og laget denne "tomatsuppen":
50 g stangselleri: 0.65 g kh
100 g squash: 2.2 g kh
50 g grønn squash: 1.65 g kh
100 g brokkoli: 3.1 g kh
50 g purreløk: 1.85 g kh
1 boks landlord hakkede tomater original: 4 g kh
1 pakke baconskiver kuttet i småbiter
ca 150 g kjøttdeig
1 liter vann
krydder etter ønske
Stekte baconbiter og kjøttdeig (finmoset kjøttdeigen), hadde alt i en gryte med vann og kokte i ca 20 min. Jeg hadde også i 2 store spiseskjeer med cocosa pure for å få litt mer fett i dag, men dette er jo valgfritt. Uansett: KNALLGODT!
Totalt antall kh:13.45
Blir sikkert 4 - 5 porsjoner. Med 4 porsjoner blir det 3.4 g kh / porsjon.
Jeg er en real kinamat-fanatiker, ELSKER innbakt kylling!! Så, derfor måtte jeg bare få til en lavkarboversjon. Den tradisjonelle innbakingsdeigen er jo somregel er laga av... hvetemel:mad:
Men, det ble kjempevellykket! Virkelig å ambefale hvis man er glad i kinamat! Kan jo bruke både kjøtt, fisk og skalldyr til dette:D
Lones innbakte kylling:
Ønsket mengde Kyllingfilèt
Grønnsaker (paprika, løk osv)
Olje til fritering (Jeg bruker oliven eller raps)
"Innbakingsdeig"
150 g. smeltet smør
2 dl vann
JBK til det tykner til (litt tykkere konsistens enn vaffelrøre)
Forvarm frityrovn eller varm opp olje i en kjele (med lokk)
Skjær opp ønsket mengde kylling i "munnfull" store biter
Smelt smøret, bland i vann og krydder (bruk varmt vann). Bland i JBK til du får ønsket konsistens
Kutt opp grønnsakene i litt store biter
Dypp kyllingbitene i deigen og legg de forsiktig i den varme oljen (Bruk skaftet på en tresleiv for å se at oljen er varm. Dersom oljen "bruser" rundt tresleiva er den varm nok)
Friter kyllingen til de får en gylden farge og legg de i en illfast form (Pass på å rist av overflødig olje, ellers blir de ikke crispy)
Friter grønnsakene til de blir møre
Jeg pleier å lage hjemmelaget salsa å ha til. Har enda ikke funnet noen lavkarbo-sursøt saus som passer til dette.
100 g. Landlord hakkede tomater
30 g. grønn paprika
15 g. løk
1 chilli uten frø
15 g rød paprika
Litt søtning
Masse forskjellig krydder
Bland tomater, grønn paprika, løk, chilli, krydder og søtning groft med en stavmikser
Finhakk rød paprika og tilsett i blandingen
Kok opp og tilsett litt JBK for tykkelse.
Et utrolig godt måltid!:D
Tror jeg har lagt ut denne oppskriften før, men den er så god at den fortjener å legges ut to ganger:D haha, legger med et bilde også, så dere kan se underverket!
400g karbonadedeig (0g kh)
1-2 fedd hvitløk, finhakket (16,3g kh, bra for fettforbrenning)
1/2 - 1 chili, finhakket (9,5g kh, bra for fettforbrenning)
2-3 ss Dijonsennep (6,5g kh) ?
sort pepper og evt. litt urtesalt (0,3g kh) eller BlackBoy havsalt (0g kh)
litt finhakket rødløk (5,7g kh), evt. 1/2 - 1 grovhakket vårløk (7,34g kh)
litt frisk basilikum (2,65g kh)
Blandes i en bolle, form 3-4 burgere av blandingen.
Synes du det blir litt mye, er det bare å kutte ut rødløken/vårløken, eller hvitløken f.eks..
Stekes med Tine Ekte Meierismør eller rapsolje, f.eks..
1-2 firske salatblader (0,7g kh) på hver burger
3 agurkskiver (1,2g kh) på hver burger
1-2 skiver tomat (2,5g kh) på hver burger
1-2 skiver hvitost (0g kh) på hver burger
Lollypops Ketolysegrovbrød som bruk til erstatning for hamburgerbrød
Taes gjerne i ovn i noen minutter for å få en litt "sprø" og varm smak av brødet.
Tzatziki (3,83g kh) som dressing eller noe annet du liker
Idun ketchup uten tilsatt sukker (8g kh)
Er litt usikker på ketchup...
Jeg er ganske ny på ketosemat/lavkarbomat, så dere som har litt mer peiling enn meg, får vurdere om dette er spiselig.
Uhm.. kan prøve min oppskrift også? vet ikke om den er ketolyse siden jeg ikke har lest noen bøker men..
Kremet ovnsbakt kylling
1 kylling filet
tre fedd hvitløk
1 dl fløte(her i skottland er 100g 1,8gkarbs)
50 gram smør
salt
pepper
en liten hånd sopp
en hånd brokkoli
50 gram asparges
Smelt smøret i en kjele med fløte, og skvis hvitløksfeddene i. Smak til med salt og pepper Sausen skal gjerne ha en god og sterk hvitløkssmak
Stek kyllingen med masse god smør slik at den er neeesten gjennomstekt(ca 8 min)
Legge fløtesausen i en ildfast form. Skjær sopp i passe biter, og asparges. legg nedi formen. Legg brokkolien i.
Legg kyllingen på toppen, og stikk små hull i før du heller saus over maten. Rasp gjerne et godt lag ost over.
Stekes på nederste rille i en ca 15 min på 180 grader. Hell gjerne saus over maten underveis og vend litt på grønnsakene.
Nom nom!(også håper jeg at jeg har rett i at dette er en rett som passer i tråden!)
Setter for alvor i gang med ketolyse igjen i dag - og, tenkte å få liv i denne tråden igjen! [color=teal][/color] Gull verdt for oss på ketolyse! [color=teal][/color] Del dine ketolyseoppskrifter!
Inspirert av Tina-svenskekokk lagde jeg noe jeg selv kaller for en slags skagenrøre - og, her kommer en oppskrift jeg bare tar på husken:
1 boks creme fraiche 1/2-1 pose majones 1 ss dijon sennep Saften fra en halv sitron el lime 1 potte dill Salt og pepper Fiskekrydder
Dette rørte jeg sammen og tok så oppi:
Stangselleri Reddik Agurk Finhakket rødløk
Hmm..mener jeg hadde noe mer oppi, men klarer ikke huske - her kan man jo okke som ta oppi det man lyster;-) 1 boks Reker (jeg brukte reker i lake hvor jeg skylte vekk laken, men her blir det selvsagt best med ferske/frosne som man piller selv)
Dette er kjempegodt, synes jeg - og, får mange misunnelige blikk når jeg har med dette som lunsj på jobben;)
FLOTT :D Sivensvans :D
Har lest igjennom det som har vært skrevet for noen år siden , og vart litt skuffa når eg la merke tell at den ikke ha vært brukt på ei gooo stund :confused: håp den bi brukt litt meir aktivt :) gled eg meg til å se va som kommer på menyen :D eg hell enno på å sammel masse oppskrifte fra nett her og der , kansje om ikke lenge kan eg delta ;)
Ingredienser: 1 kg Torskefilet 1 ss Smør 1 ts Salt 1/2 ts Pepper 1 Hvitløkbåt 3 Tomater 1 Purre 200 g Ost 1,5 dl Fløte
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200° C.
Skjær tomat i skiver, rens og kutt purre i ringer. Finhakk hvitløk og riv ost.
Rens fisken og fjern skinn og bein. Skjær fiskefiletene i serveringsstykker og legg dem i smurt ildfast form.
Dryss på salt, pepper og finhakket hvitløk.
Legg på tomatskiver, purre og dryss over osten. Hell over fløte.
Stek retten på midterste rille ved 200° C ca. 30 minutter.
Fant en oppskrift i et ukeblad..og, det smakte så godt at jeg har lyst til å dele!
ALT I EN FORM TIL 4 PERS:
4 nakkekoteletter 2 ss margarin el olje salt pepper 1 løk 1/2 purre 1/2 liten blomkål 1/2 squash 1 boks hermetisk tomater (gjeeerne m hvitløk) Litt søtt 1 ss tørket oregano - eller basilikum ev revet ost på toppen, brie/chevre (jeg brukte ikke dette)
Brun kotelettene på sterk varme i ca 2 min på hver side. Legg kotelettene til side og krydre dem etter ønske. Skjær løk og squash i terninger, purre i ringer, og blomkålen i små buketter.
Legg grønnsakene i en ildfast form og hell hermetiske tomater over. Dryss på krydder, litt søtt - og urter.
Legg kotelettene oppå grønnsakene og stek dem i ovnen ca 15 minutter.
Kjøpte en 400 g frossen torskefilet her om dagen, og på pakken står en deilig oppskrift, som jeg fulgte sånn noenlunde - og, som jeg tenkte flere ville ha glede av. [color=#4169e1][/color] 400 g torskefilet (eller en annen fisk du liker, men tror den bør være hvit) 2 dl fløte 2 fedd hvitløk, finhakket 1 svær ss grov sennep 2 ss kruspersille (eller en annen urt) Salt/pepper Revet ost
Legg tint fisk i en ildfastform - del den i 4 biter. Kok opp fløten sammen med hvitløk, sennep, kruspersille, salt og pepper.
Hell blandingen over fisken - settes på rist nederst i ovnen, 180 grader og etter ca 15 minutter drysses osten over og lar den steke i nye 15 minutter.
Serveres med deilig salat - evt grønnsaker. Her kan man jo kombinere i det uendelige - dette er et fint utgangspunkt, så kan man jo bare putte oppi det man lyster etterhvert!;)
Jeg har fått dilla på salater i en blanding av majo og creme fraiche (evt rømme). Da putter jeg oppi det jeg lyster og har hjemme - feks i dag har jeg med på jobb en salat med dette utgangspunktet:
1 berger creme fraiche
1 pose majones
4 hardkokte egg - deles i skiver eller båter
6 grilla kyllinglår - rives/kuttes i biter
1 paprika - skjært i biter
1/2 agurk - tar ut "innmaten" og skjærer i en cm skiver
2 stilker stangselleri - kuttes som agurken
Salat - kuttet i passende biter - noen ganger har jeg ikke med dette
Godt med urter (i dag har jeg persille, en annen dag har jeg basilikum etc)
En god splæsh sitron eller lime - kan utelates
Krydder - jeg brukte kyllingkrydder og pepper
Og alt dette blander jeg sammen til en herlig røre. Enkelt, kjapt og ikke minst godt - synes jeg;) Og, det blir i alle fall 3-4 lunsjer av dette.
Ser mange gode oppskrifter her, men står sjeldent hvor mye karbo det innholder
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.