Men da vet du heller ikke om det du har lagt inn er korrekt ? ;)
Du får opp om du legger inn noe feil på Fitday, og formelen er den korrekte formelen for forholdet mellom næringsstoffene/kalorier/karber uansett hvilket program du bruker ...............
Vi viser visst mye mere kcal i norges matvaretabell, enn det som er riktig. Opptil det dobbelte på grønnsaker faktisk. Som Nille sa, formelen er jo den som er riktig uansett, så hvis antall karber er rett i matvaretabellen, går jeg ut fra det jeg.
kcal bryr jeg meg ikke stort om.
Har forresten klart den 70/25/5 fordelinga i de siste dagene NIlle. Stolt!!!
Nå har jeg testet dette på Fitday - ingen feil i programmet.
Blomkål inneholder pr. 100 gr
21 kcal
Fett: 0.2 (husk punktum ikke komma)
Karbo: 2.9 (legg inn netto karbo)
Protein: 1.9
Og HUSK at dere må legge til fiber da ! (Totale) karber i Fitday er netto karber som i matvare tabellen + fiber, - dette trekker du fra sjøl på totalregnskapet i Fitday.
Må tilføye at hele resten av lavkarboverdenen på alle de forum jeg har vært, bruker Fitday. Så jeg tror ikke et gram fra eller til spiller så stor rolle :)
[color=#800080][/color]
kan vi fortsette under Fitday FAQ - der er det allrede samlet en del under Fitday. Senere i kveld flytter jeg denne tråden inn dit !
Det virker som at hvis jeg legger inn 2,9 karber, så kommer det bare 2 i fitday. Er det lurt å skrive 3 istede da eller??
netto karber?? What? forvirra.....
I matvaretabellen på startsida her står det karber og til høyre fiber. Jeg legger inn karber slik det står i tabellen og fiber på den rubrikken under. Er ikke det riktig??
NEI, et er IKKE riktig. Matvaretabellen er norsk, hos oss er fiber trukket ut av karbene på forhånd. Karbetallet som står der er netto. Fiber er spesifisert for seg selv selv om det allerede er trukket fra.
[color=purple][/color]
Fitday er amerikansk og de opererer med annet oppsett. Du skal føre brutto karber, dvs. fra matvaretabellen karber + fiber under karber, og så spesifisere fiber under fiber. Når du da er ferdig med dagens regnskap tar du antall karber minus antall fiber og resultatet er netto karber.
[color=#800080][/color]
Vet ikke hvordan jeg kan forklare det mer nøye :o
[color=purple][/color]
Du har også den mulighet å bruke Fitday slik jeg gør det.
Jeg bruker kun de matvarer jeg selv har lagt inn i tabellen, disse er lagt inn med netto karbo. Ettersom jeg allerede har trukket ut fibre trenger jeg ikke tenke mer på det og dagens totale karbo er da netto.
Noe annet blir hvis du bruker den amerikanske listen over allerede reg. matvarer, da blir det fort mix i systemet.
Nettopp !
Det sparer iallefall meg for en god del med tid å bruke det som er ferdig i programmet i tillegg til egne varer. Og jeg syns det er litt greitt å se at jeg får i meg fiber også.
Om man bruker gratisutgaven på nett og BARE legger inn egne matvarer funker det greitt så lenge man har plass. Men vær OBS på at det er begrenset mengde med egne varer som kan legges inn. (Nri, jeg vet ikke hvor mange). De som har brukt det slik før fant ut at matvarer plutselig "forsvant" og måtte legges inn på nytt, - og på nytt og på nytt. Lærer en seg å bruke en del av det som allerede ligger inne slipper en dette (jeg har aldri opplevd det i løpet a av de årene jeg har brukt det.
Hvis man skal ha en tråd om hvordan man bruker Fitday syns jeg også at det er greitt at man gir råd ut fra å bruke det riktig og ikke lære hverandre feil/uvaner. Det blir det som man ser her bare forvirring av. Det tar et tiendels sekund å legge sammen fiber og karber fra matvare tabellen og så spesifisere.
...så skal jeg ikke legge meg mer opp i hva dere gjør med Fitdayen deres :p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.