Det kan være forvirrende å vite hvordan de anbefalte matvarene skal settes sammen på tallerkenen. Jeg anbefaler at du tenker på tallet 3 når du skal sette sammen maten. Det er fordi det er tre komponenter som alltid bør være i et måltid:
<strong>Proteiner</strong> (kjøtt, fjærkre, fisk, skalldyr, egg, cottage cheese). Det er veldig individuelt hvor mye man trenger, men minst 20 gram proteiner fire ganger om dagen kan være en grei tommelfingerregel. Det tilsvarer 100 gram kjøtt, fisk, kylling, skalldyr, eller 2,5 egg. Hvis proteinkilden er cottage cheese, så tilsvarer det er halvt beger. Man kan selvfølgelig lage en blanding av alle disse også. Det er i tillegg proteiner i ost og nøtter, men la dette være ”bonus-proteiner”.
Antioksidanter (grønnsaker, bær, frukt, urter, krydder). Mest mulig i hvert måltid. Men ha som tommelfingerregel at du minst har like mye grønnsaker som proteiner på tallerkenen. Helst dobbelt så mye. En halv teskje kanel er faktisk like mye antioksidanter som i et eple, så ikke undervurder krydder og urter. Bær er også suverent.
Fett (oljer, avokado, nøtter, tran, fet fisk). Hvert eneste måltid skal inneholde fett tilsvarende minst 1 ss olje eller ¼ avokado.
Så er det bare å kombinere i veg! Du savner kanskje matvarer som korn, yoghurt, ost, rødvin, smør, kokosfett, belgfrukter m.m.? Det er ikke noe galt i å bruke disse matvarene, men de er ikke essensielle for kroppen vår. De må komme i tillegg til annen mat. Proteiner, antioksidanter og fett er hva kroppen må ha. I hvert måltid!
Hei på dere i dette forumet.
jeg har akkurat bestilt eurodietten for 21 dager, er det noen flere som er i startfasen. Det hadde vært fin å hadt noen og dele erfaringer med underveis
Liker du kanel så er kanelte ypprlig. Antioksydanter og blodsukker-regulerende.
Ta etpar kanelstenger(pr kopp), knus og småkok i 5 min . Kan brukes to ganger.
Drikkes med eller uten søtning.
(og til helgebruk- en liten skvett conjager)
Mvh Grovsnus
ha en god te
Har forstått det slik at ved Lindberg, så skal hvert måltid bestå av proteiner, antidoksidanter og fett.
Hvis jeg spiser 100 gr cottage cheese, 50 gram bringebær/blåbær, 1 ts kanel og 10 nøtter (mandler, valnøtter, pistasj, paranøtter) er det et rett sammensatt måltid (frokost eller kvelds)?
Hvis jeg ikke vil ha nøtter til, har dere forslag til en annen fettkilde som passer/er godt til dette måltidet?
Om jeg koker havregrøt med 25-30 gr. store havregryn, 2 dl. vann og 100 gr cottage cheese, kanel på toppen (når grøten er ferdig kokt). Hva kan fettkilden være da? 1 ts ekte smør? Eller skal jeg ikke ha fett siden det er mye karb i grynet?
Takknemlig for svar, er lei av mye fett, og tenker på å prøve Fedon.
Ja, det høres ut som en god sammensetning. For min del er dog dette litt lite mat til å kunne være et fullverdig måltid, men som mellommåltid/før trening hadde det fungert for meg.
Hm, nei, egentlig ikke... Det gjør seg vel ikke så veldig godt med olivenolje eller cocosa oppi;) (Jaja, hvem vet - kanskje cocosa). Hva med å spise en halv avocado ved siden av? Da får du i det godt fett og det blir litt mer mat.
Som du sier selv, siden du spiser gryn og derav mer karbo, så må du kutte ned litt på fettmengden (men hvor mye spørs jo hvordan du spiser resten av dagen...). Du kan evt koke grøten i litt fløte (+vann) hvis du vil ha alternative fettkilder. Men slik du har skrevet det med 1 ts meierismør er helt fint:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.