Neanine sa for siden:
Noen som har det? Tenkte jeg skulle prøve nå til uken. Starter i morgen på Ketolyse ;)
Neanine sa for siden:
Noen som har det? Tenkte jeg skulle prøve nå til uken. Starter i morgen på Ketolyse ;)
Tussi jenta sa for siden:
Tror de fleste her bruker den ferdige frossen posen på rema, er merke landlord.
Jeg bruker den, kjempeenkelt og bare tar litt ost på toppen så blir det skikkelig nam.
Neanine sa for siden:
Å ja, det har jeg ikke tenkt på. Tusen takk for svar :)
Dilly sa for siden:
Kanskje noe slikt?
Jeg har funnet en "Svinaktig god brokkoligrateng" på aperitif.no.
Til 4 porsjoner skal det være:
Ingredienser:
2 pakker svinekjøttdeig
2 ss margarin eller olje til steking
1 pakke frossen brokkoli
Saus *
2 egg
2 dl revet hvitost
Fremgangsmåte:
Stek kjøttdeigen i en stekepanne med margarin/olje.
Legg brokkoli utover i en ildfast form. Ha over den ferdigstekte kjøttdeigen.
Lag sausen *.
Ta kjelen fra platen og visp inn eggene.
Hell sausen over i den ildfaste formen og dryss over revet ost.
Stek formen på 220 °C i ca. 20 minutter til osten er smeltet og blitt gylden.
*) det skal være to poser med bretagnesaus fra Toro.
Disse må erstattes. Bretagnesaus er vel en slags posesaus (til kylling) fra Toro. Iset har jo lagt inn masevis av oppskrifter på nydelige lavkarbosauser her: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=4534
slurp..
Neanine sa for siden:
Tusen takk Dilly for oppskriften. Den skal garantert prøves :)
Dilly sa for siden:
Hei igjen :)
Jeg fant denne her på Nrk.no
Egentlig samme problem med denne, bytt ut hele sausen eller erstatt hvetemelet og melken med noe annet. Ellers virket den jo grei..
[size=2][/size]
Blomkålgrateng med skinke og ost
[size=2][/size]
Denne oppskriften passer til fire personer og tar rundt en halvtime å lage. Perfekt hverdagsmat. UUups.. ikke hør på det med 4 personer, det gjelder brødspisere som skal ha gratengen som tilbehød)
Ingredienser:
1 blomkål
1 løk
5 dl vann
1 hønsebuljongterning
200 g røkt skinke i terninger
Saus:
2 ss smør
3 ss siktet hvetemel
3 dl kraft fra koking av blomkålen
3 dl melk
3 dl reven cheddar
salt, pepper og evt. muskat
Slik gjør du:
Del blomkålhodet i store buketter. Stilk og blad kan hakkes. Grovhakk løken. Kok dette i vann tilsatt buljongterning til det såvidt er mørt. Sil av og ta vare på kokevannet.
Bland blomkål og løk med røkt skinke og ha dette i en ildfast form. Varm stekeovnen til 230-250 grader.
Når du skal lage sausen, smelter du smøret i en tykkbunnet kjele. Rør inn mel og spe med melk under omrøring til en jevn saus. La den koke litt. Trekk kjelen av varmen og rør inn ost. Smak sausen til med salt, pepper og eventuelt muskat.
Hell sausen i formen og la den stå midt i ovnen til sausen bobler og begynner å få farge.
Tips: Gratengen blir selskapsfin og ekstra pikant med følgende enkle knep: Erstatt løk med purre. Bruk fløte og hvitvin i stedet for melk. Sausen kan også smakes til med litt skarp sennep og evt. estragon.
Dilly sa for siden:
som tilbehør.
Måtte bare rette opp en tullete trykkleif.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.