PLEASE
Kan noen se på matinntaket mitt i dag og svare meg på hva jeg gjør galt ? Hva må jeg spise mindre og mer av ? Har fremdeles ikke (siden første uka) gått ned i vekt. Har vel skjønt etterhvert at det ikke bare er å telle karbo, men også kanskje sammensetningen.
Frokost : 2 kokte egg +10 g kaviar+40 g kylling+140+ gr blomkål.Dette skulle bli 8-9-karbo.
Utover dagen (lunj/middag/kvelds):
Omelett av 3 egg + 3 ss fløte + 50 gr graddost + 10 g vårløk + 130 g kylling + 1 ss smør+ 60 g agurk + 70 g blomkål. Skulle vel bli 15 karbo.
Totalinntak av karbo i dag = 18 karbo.
Har utslag på stixen så det skulle være nok fett.
Når jeg ser etter, er det kanskje litt lite grønnsaker. Men hva skal jeg droppe til fordel for mer grønnsaker ?
Er taknemlig for hjelp. Har trodd jeg har vært kjempeflink og holdt meg under 20 karbo om dagen, men jeg har kanskje ikke vært så flink likevel om jeg har spist feil.
Er i akkurat samme båt som deg. Har holdt på i tre uker, og gikk kun ned første uka. Etter det har jeg faktisk gått opp! Ikke har jeg beveget meg noe ned i cm heller. Skjønner ikke noe jeg. Er i ketose, trener nesten hver dag og spiser aldri mer enn 16 karber. Jeg tror at du og jeg bare må smøre oss med tålmodighet og bare stå på. Kroppen trenger visstnok en stund på å venne seg til dette nye, og det kan være mange grunner til stagnasjonen. Plutselig rasr vi også ned skal du se. Men jeg kan ikke nok om dette neda til å si noe. Ville bare si at du ikke er alene!
Ved første øyekast ser det ut til å være veldig lite mat da. Jeg har ikke noe data på kaviaren din, men uten kaviaren er det ca. 9 karber og ca. 1150 kalorier.
Det er passe protein, passe fett (muligens litt lavt) men altfor lite av både kalorier og karbohydrater.
Til Nille
Kan du foreslå hva slags grønnsaker / karbo jeg burde spise ?
(er av den typen som må ha alt inn med teskje :o )
Og hva kan jeg plusse på med for å kommer opp i mer kcal. Forslag til kjøtt e.l. ?
Er ikke i proff, men redd for å havne i samme situasjon som deg. Første uken gikk jeg ned 4,5 kilo, men den andre uken gikk jeg opp 500 gram.... Nå begynner uke 3, og jeg synes dette er rart og merkelig.
Har hatt så stor tro på denne kuren, men leser jo stadig om store overvektige mennesker som ikke går ned noe særlig, og har lange stopp, eller til og med går opp i vekt.
Når jeg tenker på meg selv som har en BMI på 40+ så burde jo bare det at jeg kutter ut all drittmaten være nok til at vekten bikket ned.
Jeg gikk på GR for noen år tilbake, og da var det vektnedgang i mange uker før et platå kom. Jeg ønsker ikke å følge en sånn kur nå med tanke på det jeg vet om insulinresistens. Men synes bare det er rart at når man har så mange kilo å ta av, så kommer det en stopp for veldig mange veldig fort.
De fleste svarene går på å justere litt fett opp/ned, eller kutte ut meieri-produkter, men uansett synes jeg dette er rart.
Måtte bare fortsette litt på forrige innlegg..
Når jeg mener at jeg synes det er rart, er det bare min undring over at en så drastisk kostomlegging ikke gir resultater hos noen. Er det sånn at denne kuren ikke passer for alle overvektige?
Bee har rett med tanke på det med jojoslanking. Mange kan nok ha "slanka i stykker" metabolismen sin med sultekurer o.l, men det betyr ikke at alt håp er ute!
Det kan da for enkelte ta litt lenger tid å komme i gang, og dersom man har insulinresistens, så skal det ofte litt mer til, det vet jeg av erfaring. Jeg hadde nok å ta av i utgangspunktet, men jeg har smørt meg med tålmodighet fordi jeg visste det ville gå saaakte med mine stygge insulinnivåer, og jeg har brukt snart et år på å komme så langt som jeg har gjort, og jeg er kanskje to tredjedeler på vei. Men jeg er tålmodig, og tenker at det gir hodet mitt (og ikke minst huden) en ekstra sjanse til å følge enda bedre med.
En annen ting er at man bør gi dietten flere måneder før man avgjør om den fungerer for deg. Lavkarbo er nok nødvendigvis ikke for alle, men for de aller fleste vil jeg tro. Og det finnes jo flere som har hatt stor suksess med GR og lignende, men det innebærer én spesiell faktor for å lykkes, nemlig å aldri falle tilbake til gamla vaner. Det er dødskysset for en hver diett. Slanking uten varig kostholdsendring er meningsløst.
Ønsker deg lykke til! Det løsner nok etterhvert!! :)
Sitat :
"Ved første øyekast ser det ut til å være veldig lite mat da. Jeg har ikke noe data på kaviaren din, men uten kaviaren er det ca. 9 karber og ca. 1150 kalorier.
Det er passe protein, passe fett (muligens litt lavt) men altfor lite av både kalorier og karbohydrater. "
Jeg "maser" igjen jeg :-))
Karbohydratene skal jeg greie å få til.
Men jeg trenger forslag til økning av kaloriene.
Nå skal jeg være litt enkel og si SPIS MER!
Men seriøst, det er innmari viktig at du spiser nok, altså at du er behagelig mett etter hvert måltid, ikke stappmett, og ei heller fortsatt sulten.
Det er lett å tenke dersom man har prøvd mange andre slankekurer med måltidsplaner at man skal spise lite og være sulten, og mange har dårlig kontakt med sin egen sultfølelse, fordi man har fylt på med raske karber/overspist etc.
Ikke at det behøver å gjelde deg:)
Kaloriinntaket er i utgangspunktet egentlig revnende likegyldig, så lenge du holder deg mett hele dagen, og følger filosofien:)
Spise mer ja. Har som sagt ikke gått ned enda (bare litt vann på 4 uker).
Er redd for å få i meg feil kalorier / eller for mye fett( vet dere ikke teller kalorier) .
Hva skal jeg spise mer av ?
Ok, la oss gjøre det så enkelt som mulig:). Du spiser jo riktige ting! Kaviar kan nok være i overkant med karber, men jeg tror gjestekaviaren er litt snillere på sukkermengden.
Noe som er viktig er at du må finne balansen mellom rutinene dine og hva kroppen din sier til deg. Sier den at du er sulten hver tredje time, så spiser du hver tredje time. Spis til du er mett, og stopp før du er stappa.
Aldri legg deg sulten, ikke la det drøye for lenge mellom hvert måltid, sånn at du går sulten. Sult bremser forbrenningen.
Ser du er ganske fersk, så det er lurt å gi det litt tid, kroppen trenger å vennes til det nye kostholdet, og det er ikke et absolutt flertall som raser ned i vekt i starten. Det er faktisk også bra å gå ned jevnt og sakte. Både for kropp, hud og ikke minst for hodet;).
Men om du ikke går ned på en stund, så kan du prøve å se på hva du imidlertid kan kutte ut/ned. Noen reagerer med stans i vekttap med meieriprodukter (bortsett fra meierismør) kunstig søtet godteri kan være en stor synder, kaffe kan også stoppe vekttapet for enkelte, og aller sist men så alldeles ikke minst, drikk nok vann! Et minimum på to liter, helst mer, burde de fleste klare!
:)
Da takker jeg for mange gode råd. Skal ta alle til etterretning.
Skal prøve å fortsette dette opplegget. Gir meg ikke så lett.
Har jo tatt av 22 kg på GR, men skal ned ca 10 til.
Har foresten startet dagen i dag med :
2 speilegg + 100 gr bacon + 30aprika+100 g agurk + 50 g blomkå.
Føler meg kjempeflink ihvertfall.
Du skal da ikke tvinge i deg mat! Kan ikke tenke meg noen filosofier som anbefaler det.
Spis når du er sulten!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.