< Tilbake til oversikten

Nannahs brownies

#1

Nannah sa for siden:

Supergode Brownies til kaffen :)

5 egg
20 ml flytende Natren
150 g smeltet smør
50g kokosmel
1 ts fiberhusk
1 toppet ts bakepulver
30 g kakaopulver
vaniljedråper etter smak
1 boks valnøttkjerner
3 dl kremfløte
......................................................

Sett oven på 180*
Smelt smøret.
Pisk eggedosis av egg og natren...
Bland fløte og smeltet smør
Grovhakk valnøttene...bland alt det tørre
Tøm det i eggedosien sammen med smør/fløte
Bland godt sammen...skal bli en kremaktig deig..
Ha i en bakepapir kledt liten langpanne

Stek midt i ovenen ca 20-30 min...skal ikke bli for tørr

Del i firkanter og sever m splendadryss og evnt. kremklatt
Nyyyyyyt :P


#2

Pc-snuppa sa for siden:

Oj, denne må jeg bare prøve til helgen! Hørtes seig og god ut! Slurrrrppppp ...:sikle: Brukte du nøytral soyaprotein eller m smak? siden det bare står soyaprotein, regner jeg m at det er uten smak....
Takk for at du delte denne :snill:
[color=#8b0000][/color]


#3

sirimor sa for siden:

Takk Nannah:)
Denne fikk jeg virkelig lyst til å prøve på den sjokoladekake-elskende kjæresten min:D
Han er ikke lavkarbo, men denne kan vi faktisk spise sammen.


#4

lillmerete sa for siden:

hvilket soya protein bruker du?


#5

Hyper sa for siden:

Hva er glutenmel??..Kan man bruke noe annet istedenfor?
Johannesbrødkjernemel??


#6

Nannah sa for siden:

Hei dere:)

Jeg bruker Multipower formel 80+10 ...det er nøytralt og smaker ingen ting...det er litt dyrere men verdt pengene syns jeg.

Glutenmel fåes i helsekost og er den delen av melet som får deigen til å bli seig i bakverk...jeg vet ikke om det kan erstattes med Johanes,men prøv! Men bruk mye mindre!

Jeg synes kaka ble inmari god! Tror ikke kjæresten din vill merke at den er lavkarbo,Sirimor:D
Oppbevar den i kjøleskapet..den smaker best da og blir lettest og skjære i pene biter:)


#7

Nena sa for siden:

Nå har jeg bakt disse - tilsatte espressokaffepulver etter en "vanlig" brownieoppskrift jeg bruker; de ble kjempegode. Takk skal du ha :klem:


#8

SIS sa for siden:

nam! dette hørtes godt ut... :spisesnak hvor lenge varer en sånn boks med proteinpulver egentlig? hva koster det?


#9

3 barn i nord sa for siden:

hei, kan man bruk bakemix eller soyaprotein fra ketolyse?


#10

Nannah sa for siden:

Boksen er drøy..den jeg kjøper koster ca 380 kr...men smaker ingenting
er nok mer wey og eggeprotein enn soya i den.

Og ja, det går sikkert bra med ketolyseprodukter også:)


#11

cariell sa for siden:

Noen som har regnet ut karboinnholdet i denne?
den hørtes kjempegod ut!!!


#12

Distrea sa for siden:

Er det noen som har prøvd med JBKM? og hvor mye av det trengs?

Går det an å bruke natren puver?... evt hvor mye blir det da?

Tenkte jeg skulle feire 10 mnd med null vekttap med en kake bit :o


#13

Nannah sa for siden:

Jada du kan bruke pulver men det har litt mer karber...tror ikke du behøver JBKM ...prøv uten glutenmel du...kanske går bra det og:)

Lykke til:)


#14

Karin sa for siden:

Dette så deilig ut. Kakeoppskrifter får man aldri for mange av. Denne skal jeg prøve!


#15

Tuppen sa for siden:

dytter i denne...lurer på karbo innholdet her også lurer jeg på om natreenpulver kan brukes? og har noen brukt JKM?


#16

Distrea sa for siden:

Ja, jeg har prøvd. Brukte i underkant av en ts. Min kake gikk desverri i søpla da :(


#17

Tuppen sa for siden:

shit :(



#19

Nannah sa for siden:

Ja, du kan bruke strønatren men det har mere karber og du må ha 3dl minst da. Tror ikke JBK har noe og si fra lr til..men du kan jo bytte glutenmelet m det om du vill...ta 1,5 ts iså fall:)


#20

Ludviginne sa for siden:

Nydelig!!!!! Men karber????


#21

Timona sa for siden:

Denne høres god ut :)

Lurer på om jeg kan erstatte soyaprotein med soyamel?
Og bruke splenda isteden for flytende natreen? Eventuelt hvor mye?

Stemmer det at det skal være 1ss bakepulver?


#22

Maja sa for siden:

Nannah: Har du endret på oppskriften?

Nå er jeg litt forvirret. Det diskuteres soyaprotein i denne tråden, men jeg finner ikke noe soyaprotein i oppskriften.

Får jeg kjøpt kokosmel på helsekosten? Er det noen spesiell type som er best?

Kan jeg bruke sukrin i stedet for natreen? Og er det noen som vet evt hvor mye?


#23

Kitt sa for siden:

Og så går jeg ut i fra at du mener en sånn liten boks med valnøtter, ikke sånn stor på 200g som jeg jeg har i skapet nå!:confused:


#24

Elizabethcita sa for siden:

Denne skal jeg iallefall prøve, for jeg driver og tester ut kokosmeloppskrifter for tida :)


#25

Maja sa for siden:

Nå har jeg laget denne. Brukte flytende natreen som angitt i oppskriften, og det ga en skikkelig bismak. Aner ikke hvor mye sukrin jeg skal bruke, hvis jeg skal bytte ut natreen. Noen som vet?


#26

Madam-Mim sa for siden:

Nam. Så utrolig godt.
Jeg har regna litt på karber, men har brukt 3dl natreenpulver i stedet for flytende så det blir en del karber der. Og så har jeg brukt ketolyse baksemiks i stedet for kokosmel. I tillegg har jeg ikke brukt valnøtter. Så mine brownies kommer på 47karbohydrater. Får 12 stykker. Så det blir nesten 4 karbohydrater pr stykke. (Denne gangen delte jeg faktisk brownies i 22 små stykker. Da blir det litt over 2kh pr stykke)
Blir jo mer om du bruker valnøtter i tillegg.
Vet ikke hvor mye karbohydrater man sparer på å bruke flytende natreen i stedet. 3dl natreenpulver = 27 karbohydrater.


#27

pilabeal sa for siden:

Kjenner jeg blir forvirret med dette ang soyaprotein, glutenmel og jb, er jo ikke noe av det i oppskriften :) men kan man bruke sukrin istede for natreen??


#28

Karissima sa for siden:

Ja nå har jeg lest oppskriften flere ganger og skjønner heller ikke hvorfor det blir spurt om soyaprotein og diverse som jeg ikke kan se står i oppskriften :confused:


#29

Gerd sa for siden:

Oppskrifta er nok endret fra å bruke spyaprotein og glutenmel til å bruke kokosmel og jbk :ja:
Derfor alle spørsmål :ja:


#30

Karissima sa for siden:

Takk for oppklaringen Gerd :)


#31

Sisteinnsats sa for siden:

Hvor får man tak i kokosmel? Helsekost?

Det er så mange "rare" matvarer man må få tak i!


#32

Rin sa for siden:

Det er vel ikke stort man ha som man ikke får på en vanlig butikk. :D Men ja, kokosmel finnes på helsekost, jeg kjøper det på Helios.


#33

Kitt sa for siden:

Bare pass på at du virkelig får kokosMEL og ikke kokosmasse! :eek:
I Danmark heter det vi kaller kokosmasse nemlig kokosmel og mye kommer derfra!


#34

mo9ca sa for siden:

Mmmm, NAM!! Har akkurat laget denne, å den er kjempe god! :D

Takk Nannah! Har testet flere av oppskriftene dine, og har likt alt ;)


#35

akes1993 sa for siden:

Hei!:)
Fin oppskrift du har laget!!:) Gleder meg til å prøve!

Jeg ser at det er en annen som også har spurt om det, det står i oppskriften 1 boks valnøtter, og det var en som var usikker på om du mente en boks på 200g, eller om du snakker om en mindre boks? 100g? 150g? 125g?

Hadde vært utrolig kjekt med svar så snart som mulig, for jeg hadde vell egentlig tenkt å bake den nå... skal være til i morgen, skal i besøk og da hadde det vært godt med et kake alternativ for meg og mamma, som går på lchf/skaldeman:)


#36

Biggie Small sa for siden:

Sent men godt svar kanskje? Lagde den nå og ja det er 200gr. boksen uten tvil som gir riktig konsistens. :)

Antall karbohydrater:

5 egg - 4kh.
20 ml flytende Natren (brukte endel strø istedenfor) - 10 kh.
150 g smeltet smør - 1,5 kh.
50g kokosmel - 5,4 kh.
1 ts fiberhusk - 0
1 toppet ts bakepulver - 1 kh.
30 g kakaopulver - 4,2 kh.
vaniljedråper etter smak - 0
1 boks valnøttkjerner - 14 kh.
3 dl kremfløte - 8,7 kh.

Sum: 48,8 / 10 stk? = 4,9 karb. pr.stykke :)

BiggieS


#37

Nannah sa for siden:

I min oppskrift er det en liten boks(100g)..ikke de store 200g, kaken skal ikke være for tørr:)


#38

Biggie Small sa for siden:

Hei Nannah, takk for alle de gode oppskriftene :)

Sårart at det bare skulle bære 100gr. da ble det så slushete at jeg tok resten i, ble fin-fin syntes jeg?

For meg ble den litt for våt ut av ovnen, stekte den i 35-40 minutter og selv da var den veldig fuktig inni, men kanskje jeg tenker på vanlig sjokoladekake-konsistens og at kaken skal være enda våtere enn jeg tror?

Røren er forresten GOD, så alle ville ha slikkepotten etter miksing :D

Mvh
BiggieS


#39

Nannah sa for siden:

Det er jo smak og behag da...bare å eksprimentere til en finner en konsistens som en sjøl liker.:)
Godt er det også med litt hakka sjokolade i...du kan og bytte ut fløten med creme fraishe...og halvparten av kokosmelet med mandelmel:)


#40

camryn sa for siden:

Åh Nannah eg elskar deg! Denne smakar jo høgkarbo :suss:


#41

Tiki sa for siden:

Kan jeg bruke Splenda eller Sukrin i stede for flytene natren? Hvor mange dl. eller gram i så fall. Setter pris på raskt svar, da jeg tenker å bake denne i morgen.


#42

&lt;insert_scary_name_here&gt; sa for siden:

Akkurat tatt ut kaken av ovnen nå, det lukter rett og slett FANTASTISK!

Har regnet på oppskriften noen ganger nå, jeg kommer ikke opp i mer enn ca. 30 karber.

5 egg - 4kh.
20 ml flytende Natren - 1 (muligens 0, men tar 1 for å være sikker)
150 g smeltet smør - 1,5 kh.
50g kokosmel - 2 kh. i den jeg bruker
1 ts fiberhusk - 0
1 toppet ts bakepulver - 1 kh.
30 g kakaopulver - 4,2 kh.
vaniljedråper etter smak - 0
1 boks valnøttkjerner (100 g)- 7
3 dl kremfløte - 8,7 kh.

= 29,4 g. kh....


#43

Julie sa for siden:

Noen som vet om det går an å erstatte kokosmel med mandelmel? Eller blir det bismak? Skal nemlig bake denne enten i morgen eller på lørdag formiddag - skal ha den med i selskap på lørdag kveld - men jeg vil helst ikke satse på at de har kokosmel på Life-butikken når de ikke hadde det sist gang. :p

Og forresten, noen som vet om de pleier å ha kokosmel på Meny? :)


#44

&lt;insert_scary_name_here&gt; sa for siden:

Har aldri prøvd med mandelmel, aldri prøvd mandelmel i det hele tatt faktisk. Helsekosten her i gården hadde visst nettopp fått inn kokosmel, kan hende det er noe som sprer seg rundt om i landet =) Du får evt. bare prøve med mandelmel, si i fra hvordan det går...


#45

Julie sa for siden:

Fant ut i dag at det finnes en Helios-butikk her i Trondheim, så da skal jeg dra dit i morgen, og evt. på Meny om de ikke har det der. ;)


#46

LineJM sa for siden:

Tror at det skulle gå helt fint å erstatte kokosmel med mandelmel. Har gjort det uten problemer i en del oppskrifter. Har ikke prøvd denne enda da :rolleyes:


#47

Opheliia sa for siden:

Kan jeg bruke kokosmasse istedenfor kokosmel? Har nemlig kokosmasse i skuffa, men ikke kokosmel..og vil ha kake:p


#48

Kitt sa for siden:

Sorry, blir absolutt ikke det samme!


#49

Opheliia sa for siden:

Det var veldig tam sjokoladesmak i mi kake.....forslag til hva jeg kan gjøre for å få litt mer sjokoladesmak (toro sin smaker liksom supergodt)?


#50

Opheliia sa for siden:

Jeg prøvde, selve kaka ble grei....men det eneste jeg savnet var sjokoladesmaken. Blir liksom sjokoladesmaken bedre med kokosmel?


#51

Opheliia sa for siden:

Laget sjokoladekrem...og kremen sammen med kaka ble veldig godt :) Men var ikke heelt sånn brownies som jeg liker :P Får kjøpe kokosmel en dag!


#52

Nannah sa for siden:

Orginaloppskriften har blitt forbedret..jeg har byttet ut soya og gluten med kokosmel. Bruker ikke lenger soya og gluten i mitt kosthold da jeg synes dette er unødvendig å tilføre kroppen:)


#53

Aggi sa for siden:

Helt enig. Eg tåler ikkje gluten, så dette passer perfekt for meg. Men skulle gjerne brukt sukrin melis og steviadråper istedet for natren. Hvis eg bruker dette, så antar eg at oppskrifta blir noe for tørr? Littegrann ekstra smør, kanskje?


#54

Spinnerette sa for siden:

Jeg hadde ikke kokosmel, og tåler mandler dårlig, så jeg lagde en med soyamel og et par ss kokosmasse. Eier ikke sånne fancy vaniljedråper, så hadde i litt ekstra kakao, litt sukrin i tillegg til natreenen, og moste pittelitt vaniljestangfrø. Etter en times tid i kjøleskapet, ble denne helt fantastisk god! Velig nær enkelte typer brownies jeg har smakt tidligere. :D Nå vet jeg jaggu hva jeg kommer til å ha med meg i bursdager og denslags fremover!
Du skuffer aldri, Nannah! :D:klem:


#55

shailene sa for siden:

Hvordan blir denne sammenliknet med browniene fra Toro, f.eks.? Regner med de ikke blir like seige uten sukker.. Men sånn ellers i smak og konsistens?


#56

Lindapinda78 sa for siden:

Hei. Denne brownien er suuper god. Takk, for å finne på denne geniale oppskriften. :)


#57

Wonder woman sa for siden:

Det lurer jeg også på!
Går det ann å kutte nøttene, jeg tåler ikke nøtter, har det noe å si for konsistensen på kaken?


#58

Dietta sa for siden:

Jeg tror kanskje at konsistensen blir litt anderledes.
Du kan jo prøve Gerds Kladdkaka den er uten nøtter :)



#60

Imp sa for siden:

Tror dere det går bra å droppe fiberhusken? Jeg har ikke mere...


#61

Dietta sa for siden:

Kanskje bruke litt JBK i stedet ? Eller bake Gerds Kladdkaka. Den har ikke hverken fiberhusk eller JBK :)


#62

Imp sa for siden:

Nei, men jeg vil bruke nøtter ;) Nuvel, jeg har laget røren og den smaker nyyydelig..så jeg tar sjansen, godt blir det nok uansett. ;)


#63

Dietta sa for siden:

Få høre hvordan den ble når du er ferdig da :) Kjekt å vite hvis man går tom en gang her også ;)


#64

Imp sa for siden:

Dietta: Det ble bra! Vet egentlig ikke om det har så mye å si for sluttresultatet uansett jeg.

Åt den først med vispet krem, dagen etterpå med litt is, det smakte nydelig begge gangene. :)


#65

Dietta sa for siden:

Så flott. Da vet vi at fiberhusk ikke alltid er nødvendig :D
Ble litt misunnelig på den kakespisingen nå jeg...... godt at vi får langweekendbesøk på torsdag. Skal bake noe høykarbo, og nå blir det nok en liten lavkarbokake også ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.