< Tilbake til oversikten

Rødvin

#1

Kanutten sa for siden:

Liker rødvin jeg :D Men jeg trenger ikke alkoholen!! :eek: Er det noen som vet om alkoholen fordamper bort om jeg varmer opp rødvinen ala gløgg?? Hvis så var tilfelle fikk jeg noe å kose meg med på en lørdagskveld som har lite karbo og som heller ikke overtar forbrenninga :rolleyes:


#2

Kula sa for siden:

Jeg aner ikke om det er praktisk mulig å dampe bort alkoholen i rødvin uten å ødlegge vinen helt, men jeg syns du skal kose deg med rødvinen som den er.

At fettforbrenningen stanser opp 10-12 timer betyr vel ikke noe?


#3

eriksen sa for siden:

Hvor mye alkohol som fordamper kommer an på hvor lenge vinen koker. Og når du lager gløgg skal vel ikke rødvinen koke noe spesielt?

Her er en tabell jeg fant, som viser hvor mye alkohol som blir igjen etter bruk i matlaging:

100%
Immediate Consumption70%Overnight Storage85%Boiling liquid, remove from heat
75%
FlamedDishes that have been baked or simmered:40% After 15 minutes
35%
After 30 minutes25%After 1 hour20%After 1.5 hours
10%
After 2 hours
5%After 2.5 hours

(USDA 1998)


#4

Huldr sa for siden:

Tror nok ikke smaken blir heeelt den samme om du koker den ... Men det finnes jo alkoholfri rødvin - ihvertfall gjorde det det før. Uten at jeg tror det er noe særlig til smaksopplevelse heller, men ...


#5

Kanutten sa for siden:

Alkoholfri er smekkfull av karbiser....:(


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.