Jeg lurer på om det kanskje kan funke for meg også. Jeg går litt opp dersom jeg har en sprekk, men så reser det ned de neste dagene.
Dere som har hell med dette, hvor mye og hva spiser dere da?
Går dere opp litt og raser ned?
Jeg veier hver onsdag som tellende dag, men så lurer jeg med på vekta i helgene noen ganger.
Mener du at du har tenkt å legge inn en fast dag i uka hvor du spiser betydelig mye mer karbohydrater enn hva kuren tilsier.
Isåfall, vil jeg anbefale deg å glemme det med det samme, det er ikke en del av kuren og du vil ikke finne noen støtte for det her på forumet heller.
Å legge inn faste "sprekker" som en rutine vil være en usigelig dum ide, etter min mening. Hensikten er jo å prøve å unngå sprekker!
Nei jeg mener ikke at jeg skal begynne med det, men jeg spurte hvordan de gjør det de som faktisk har hell med det.
Motivasjonen er vel egentlig mest å finne ut av hvordan ting fungerer, og hvorfor vekta reagerer som den gjør.
Det er ikke en del av ketolysekuren, så de som gjør det er vel de som evt. går på EAT eller andre lignende dietter. Jeg vet at endel kroppsbyggere gjør det. Men man skal ikke gjøre det på ketolysekuren.
Hei. Jeg har ikke erfaring med karbodager selv, men en kompis av meg gikk på atkins induksjon i 3 mnd. Han valgte seg ut lørdag i de tre månedene hvor han spiste det han ville. Dvs brød til frokost og poteter o.l til middag, drakk øl, og litt godis innimellom. Altså det han spiste normalt FØR han begynte på kuren. Han begynte også på spinning og trente 3-4 ganger i uka. I løpet av de tre mnd gikk han ned 23 kilo. Dette er nå tre år siden og han har holdt seg der. Han begrenser karboinntaket og har fortsatt å trene. Hvis han ikke hadde skeiet ut på lørdagene er det jo mulig han hadde gått ned mer, men 23 kilo var han veldig fornøyd med og det var hans måte å "overleve" på kuren på. Jeg har som sagt ingen erfaring selv.
Oi. Det var mye.
Jeg har ikke holdt på så lenge, så jeg aner ikke helt hvordan dette med Ketolyse fungerer i lengden. Jeg spurte fordi jeg lurte.
Jeg leste her inne at det var noen som stor stille lenge, og endelig begyndte å gå ned da hun sprakk. Og med en sprekk (er ikke snakk om så innmari mye da, ikke i bøtter og spann nei) i uka så gikk hun plutselig ned igjen. Tenkte derfor å spørre.
Nå har jeg klart å gå OPP 700 gram på bare noen dager. Fra onsdag til søndag. Er IKKE så fornøyd med det. Har ikke hatt storre sprekk enn at jeg smakte EN liten tygge av coocisene til en venninne. Hun hadde
Hvis du legger inn en sprekk vil du gå ut av ketosen. For min del medførte en sprekk en H..... hodepine og den samme ekle følelsen jeg hadde når jeg startet kuren. Dette er nok individuellt men jeg har vanskelig for å tro at spisedager er veien å gå ved ketogen kost.
Sikkert noen med mer peiling her som vet litt mer.
Jeg aner ikke, derfor jeg spør. Leste her inne at en som hadde problemer med langvarig stagnasjon hadde hell med det bare.
Filosofien var vist at kroppen etterhvert blir vant med kostholdet, og "glemmer" hvordan man fordøyer karbo eller noe. Karboforbrenningen går ned. Husker ikke ordrett.
I hvertfall var det nå slik at kroppen skjøt fart på forbrenningen med en slik karbodag (gjenntar at det ikke var snakk å grisespise, bare litt) og derfor raste vekta ned de neste 6 dagene hvor man bare spiste ketolysekost.
Det tror jeg bare er bullshit. Etter de gangene jeg har fått for mye karbs, og det er ikke snakk om mye, bare så jeg faller ut av ketose, blir kroppen, i vert fall min, helt vassen. Den fyller seg opp med vann og blir skikkeli hoven. En slik følelse er det ikke noe særlig å sitte med så ville heller smørt meg med god tolmodighet og heller la de 200-1kg (hva du enn går ned) ta den tiden det trenger, enn å sjanse på at det skal gå fortere hvis man har en karbodag, for det tror jeg ikke er den rette måten å gjøre det på. men du kan jo prøve, vil gjerne høre hvordfan det gikk om du finner på å gjøre det :D
Det er vel ikke helt slik kroppen fungerer da, men...
De som gjør oppkarbing gjør det IKKE med sukkerholdige ting og fett, men med magre høyarbo matvarer som poteter, ris og pasta. Altså stivelse. Å bringe sukker, chips og fett inn i bildet er HELT feil !
Og som det er nevt flere ganger her, dette funker ikke på Ketolysekuren - følge Torkil Andersen selv. Han burde vel vite ha han snakker om - eller ?
Nei jeg bare spør siden jeg leste det her inne.
Lov å være nysjerrig vel?
Og jeg har jo ikke sagt at det måtte være sukker.
Kan jo godt være slike ting som nille nevner.
Var sikkert de type tingene jeg leste om.
Lurer på om jeg skal lete litt etter innlegget så jeg kan vise dere hva jeg snakker om i hvertfall. Ikke at det spiller noen rolle nei, ingen av dere har vel tenkt å prøve, men jge lurte altså på det.
Kan skjønne du må spørre .... Om man ikke spør er det masse viten en går glipp av. Er det noen som har sagt du ikke får\ spørre ? :)
Om så er skal du ikke bry deg om det. Bare spør så mye du vil du.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.