< Tilbake til oversikten

Laks i Kokkossaus med grønn Kardemomme. Indisk

#1

Bamse sa for siden:

Denne oppskriften stammer fra bombay, den er kjempegod. Jeg bruker 4 ganger så mye krydder som det egentlig er i oppskriften, har ikke laget den med normal kryddermengde, men regner med at om du dobbler den får du medium styrke.

1/2 - 1 kg laksefilet. Jeg brukte fryst som jeg tinet i kjøleskapet over natten.

3 ss presset sitron. (jeg brukte litt mer for jeg liker d)
1 ts cilli, krydder
1 ts gurkemeie
salt

4-5 hvitløksfed (jeg brukte hvitløks paste, det kjøper man på invandrerforetninger, det er enklere. koster ca 10kr for et glass)
Ingerfær fersk på størrelse med en halv valnøtt. (jeg brukte igjen paste av ingerfær, invandrerbutikk samme pris)
1 middels stør løk
4 vårløk
4 ss vegetabilsk olje til steking
1 ts svarte sennepfrø
1 dl moste tomater, utspedd med 1 dl vann
10 grønne kardemomme kapsler
2 dl kokkosmelk
salt

Skjer fisken i 3-5 cm store stykker. Bland sitronsaft med 1/4 chillikrydder, 1/2 ts gurkemeie og 1/2 ts salt i klipspose eller tupperware.
Legg fisken i marinaden, bland godt og la den stå og trekke i minst en time, men ikke for lenge (hel dag) da sitronen faktisk starter og koke fisken pga syren i sitronen.

Skrell hvitløksfedd, ingerfær og løk. Knus og finhakk hvitløken. Riv Ingerfæren. Om du bruker paste, så kan du bruke den som den er.
Skjær løken i skiver og vårløken i smale strimler.

Ta olje i en gryte, feks wokgryte. Ta i sennepsfrøene. Skal sta på middels varme til de slutter å poppe.
Tilsett løk, vårløk, ingerfær og hvitløk. Skru ned varmen og stek løken til den er gjennomsigtig. Tilsett resten av chillien og gurkemeien og fortsett og steke i et halvt minutt.

Rør inn moste tomater, kardemommekapsler og kokkosmelk. Rør godt sammen og la det stå og småkoke i 15-20 minutter.

Tilsett fisken ta den ut med en skje slik at du ikke får med deg mye av marinaden, de største stykkene først og de minste til slutt.
Rør forsiktig så alt blir varmt. Kok i 1-3 minutter avhengig av tykkelsen på fiskestykkene(jeg kokte de lengre ca 7 minutter)

Serveres omgående.

Vær ops på kardemommekapslene, ikke alle liker å knaske disse innpå :)


Syns denne oppskriften er kjempegod, fisken blir liksom så utrolig saftig og god, passer perfekt til kokkossausen. Jummi :D

Håper dere liker den ;)


#2

Huldr sa for siden:

Den så kjempeflott ut! :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.