... synes de ignorerer at det faktisk er ganske mange som slanker seg på lavkarbo! Jeg har lenge kjøpt blader som "I form","Shape up" osv... fordi det inspirerer meg til å trene og slanke meg. I tilegg leser jeg blader som Henne, Elle og KK, der det jo også er mye slikt stoff.
Hver gang de skriver om slanking handler det om kalorier; mager middagsmat, magert pålegg og kalorifattig snacks... Aldri noe som handler om lavkarbo!!!
Tror de at alle slutta med denne metoden samtidig som Fedon Lindberg forsvant fra TVskjermene for noen år siden???:mad:
I et av bladene jeg leser omtalte de den nye rusbrusen som faktisk heter Vikingfjord Icebreaker lavkarbo!!! De skrev navnet på den, men reflekterte tydeligvis ikke særlig over det, for i omtalen sto det at nå hadde det kommet en helt ny, kalorifattig rusbrus. Den hadde bare så og så mange kalorier!!! Helt greit å nevne det også altså! Men de kunne vel i det minste nevnt at hvis det er karbohydratene du skygger unna så er denne midt i blinken... Eller noe i den duren... Men nei da!!! Ikke et ord!!!:mad:
Siden det kommer nye produkter, som denne nye rusbrusen, virker det jo som resten av verden har skjønt at det er mange som lever lavkarbo... Men hvorfor blir vi oversett av ukebladene og media generelt???
Ble visst litt langt dette, men blir bare så irritert!!! Noen som har tanker???
helt enig me deg...
får titt og ofte høre når det e snakk om slanking at lavkarbo ikke er
sunt, bra for kroppen osv... til og med at man får lavere IQ a det..
hallo!!!! det er alt for lite positivt omtalt i media osv, som du skriv,
andre slankekura bli titt og ofte omtalt....
men ang den rusbrusen..
e den kommet på markede og veit du kor mange karbo det e i den??
Signerer...
Har sagt opp alle mine abonement, på både shape up og i form. Som du sier, fordi de ALDRI nevner noe om karbohydrater, som man faktisk ikke skal utelukke i vanlig kost. Så jeg har ikke noe glede av de bladene lenger for ingenting passer for meg. Tenkte å skrive et leserbrev til shape up (som har vært favoritt i lang tid) om dette, men spørs hvor mange "kalorier":p jeg gidder å bruke på det. Uansett, ketolyse kommer sikkert ikke til å bli satt i noe bra lys alikevel, selv om det kan hjelpe mange nye mennesker med vektproblemer.
Vi får holde oss til forumet :D
Jeg har også fått høre dette med lavkarbo. De aller fleste nikker og smiler, og i samme åndedrag sier at de ikke kunne klare å kutte ut brød og poteter - at at hjernen trenger sukker...
Og ikke bare bladene; hørte på nyhetene på radio i dag - fikk ikke med meg alt - men der sa de at helsemyndighetene nå fokuserer på fett igjen. Og at kjøttbransjen blir pålagt å senke prisen på magert kjøtt... eller noe sånt...
Fett...fett...fett...
Ikke noe med å kaste poteten ut av kostholdet og heller spise mer grønt... her skal vi slankes med å spise mindre fett og trene mer - det er sånn man blir slank...
Syns det er så bra sånn det står skrevet på Spis det slank:
Mat og helse er det eneste bladet som konsekvent er tilhenger av lavkarbo. Vanlige ukeblader kan av og til ha noen artikler om lavkarbo, for eksempel har Torkil og ketolysekuren vært omtalt i Hjemmet, men for det meste skriver ukebladene om tradisjonelle slankekurer med lite fett.
Jeg satt lenge på et venteværelse i dag og leste derfor to utgaver av Kamille. Der var alle oppskriftene som ble gjengitt noenlunde lavkarbo. Ordet ble ikke nevnt, men det kan likevel se ut som det ukebladet kanskje har en noe annen tilnærming? Noen andre som har lest i Kamille? Jeg kjøper normalt ikke ukeblader, men ville kanskje vurdert dette.
Jeg leser Kamille. Er ofte jeg kan bruke oppskriftene som de har med små justeringer. Men det er veldig forskjellig fra gang til gang. Noen ganger er det brødmat i alle oppskriftene andre ganger veldig bra ideer for LK:D
ps: Ellers så liker jeg bladet. Ble for gammel for DetNye:)
Personlig synes jeg det er frustrerende at så mange mener at lavkarbo er en "trend" som snart blir borte. At det liksom er "moderne" å spise lite sukker!
Vi som har satt oss inn i dette vil jo gjerne at alle venner og kjente skal bli sunnere slik at de kan leve lenger. Så jeg gleder meg til den dagen det er lavkarbo som blir sett på som "anerkjent" vektreduksjonsmetode og livsstil.
Vi burde danne en forening som jobber for å fremme informasjon om lavkarbo, og presse media til å være mer bevisst på lavkarbo-kosthold.
Det er veldig synd at når mange finner ut at lavkarbo-kost har en økende popularitet, så kaster man seg over slankere for å tilby kursopplegg som koster ganske mange penger. Lavkarbo er et kosthold som burde vært anbefalt av Norsk Næringsinstitutt (eller hva det heter) og ernæringskonsulenter, men så blir det oppfattet som en slankekur istedet for. Denne informasjonen burde vært mer tilgjengelig for alle.
Det står faktisk litt om det i Norsk ukeblad denne uken ;o))
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.