hei, har prøvd å lage brød, pizzabunn og ziggylapper og mulig jeg gjør det feil men synes alt smaker omelett..har funnet et lavkarbobrød (det heter LAVKARBO) (visste ikke at det fantes) på SPAR og har 28g karbo, så ca 5-6g per skive. Da kan man vel spise en skive av dette pr dag eller? eller er det noe jeg bør vite:-)
Nei dette kan du ikke spise, det er for mange karber (28 gram karbo pr 100 gram) og det har dessuten hvetemel i seg, det skal du heller ikke spise. Om du veier en skive oppdager du fort hvor tynn den skiva må være for å komme ned i 5-6 gram karbo ! Det er dessuten over 1/3 av dagsrasjonen din. Den skal du bruke på grønnsaker, ikke brød !
[color=#800080][/color]
Sorry ! :(
takk for svar:-) må legge til at før jeg ble medlem har jeg lest omtrent alt du har skrevet (les: omtrent da det er veeeeldig mange tekster/svar) og tusen takk til deg, det har vært til en enorm hjelp!!!
..har du/noen en oppskrift på brød som ikke smaker bare egg?
Jeg anbefaler selvfølgelig mitt eget ! Men det passer ikke helt på Ketolysekuren. Perfekt for Atkins Vedvarende (etter nøttesteget på stigen) og vedlikehold. For å få litt mindre karber kan du bruke proteinpulver isteden for bokhvete. Da blir det mer "lovlig". Her er det så mye nøtter etc at det garantert ikke smaker egg/omelett !
GROVT NØTTEBRØD - berabeidet fra nabobrødet
5 egg
0,5 dl extra virgin olje av ettellerannetslag
3 ts Seltin (eller LO-salt)
2 dl sæterrømme
2 dl vann
1,5 ts bakepulver
100 gr kruskakli
75 gram sesamfrø
75 gram linfrø
100 gram valnøtter
100 gram solsikkefrø
50 gram bokhvete
1 ss fiber husk
1/2 ss karve (kan utelates - men det er knallgodt)
Bland alt det tørre. Bland alt det våte - og bland tilslutt sammen. Er litt "sausete" først, men la det svelle 15-20 minutter. Rør igjen og hell i form dekket med bakepapir.
Stek på 175 grader - midterste rille i 50 minutter.
Jeg tar det ut av formen ganske raskt når det er ferdig - og legger det til avkjøling på rist. Når det er helt avkjølet skjærer jeg det i skiver og fryser 4 og 4 i hver sin pose og legger i fryser. Tar opp og legger i kjøleskap dagen for jeg skal bruke. Oppbevarer skivene i plastpose i kjøleskap til de er spist.....
Det er ikke akkurat veldig lavt i karber, men mye lavere enn vanlig brød. En skive veier ca. 45-50 gram og har ca. 5 karber.... Det er litt tjukke skiver da og veeeeldig mettende.
Skulle brødlysten ta overhånd og du ikke får til de oppskriftene som er nevnt så kan du iblant ty til Fedon's grove brød. Det inneholder enda færre karber enn Lavkarbobrødet. Fedonbrødet er ca. 18 gr. karb pr. 100 gr.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.