Jeg spiser mine 15-20 karbo hver dag. De får jeg hovedsakelig fra grønnsaker. Jeg spiser varierte gønnsaker (paprika i alle farger, squash, aubergine, issalat, kinakål, agurk, blomkål, brokkoli....)
Fett spiser jeg også masse av, selv om det er vanskelig med såpass mange salater. Kjøtt, kylling med skinn, fisk, oljer i salaten, massssse smør i grønnsaksmosene til middag...
Jeg drikker 2-3 liter vann hver dag og går lange turer med snuppa mi.
Kostholdet er variert, jeg spiser ikke sent på kvelden...
HVA gjør jeg feil???
Jeg går ned bare en tilfeldig 100-grammer eller to i uka.
Er foresten i ketose hele tiden...
Merker ingen ting på klærne, så cm er det heller ikke snakk om.
Jeg har gått på kuren i 5 uker. Første uka gikk jeg ned en kilo, og etter det har det vært lite ja.
Jeg skal ned 8-9 kilo totalt.
For det første så er ketolysekuren mer effektiv jo mer overvekt, siterer fra www.ketolyse.no :
Ketolysekuren er utviklet for friske, voksne personer, som har behov for å redusere vekten med ti kilo eller mer.
[font=Verdana][/font]
Jo mindre overvekt, jo saktere vil det gå. Har du gått ned noe fra før?
[font=Verdana][/font]
Skriv opp hva du spiser i løpet av dagen, gjerne for et par dager :)
Jeg skal ned sågodt som ti kilo. Har ikke gått ned noe før.
Jeg har bare litt problemer med å gi slipp på kiloene etter svangerskap.
Frokost: "pannekaker". Til sammen 2,4 g karbo og 82 g fett.
Lunch: Salat med ost og skinke. Issalat, grønn paprika, agurk, squash, norvegia og bogskinke. Rapsolje og balsamico til dressing.
Tilsammen 4,5 g karbo og 45 g fett.
Middag: 150 g kjøtt, 150 g brokkoli, 150 g blomkål, masse smør i grønnsakene som jeg moser og smaker til med salt og pepper.
Inneholder tilsammen 7,1 g karbo og 47 g fett.
Kvelds/snaks: 2 tomater skjert i skiver og stekt i masse smør.
Inneholder tilsammen 3 g karbo og 50 g fett.
Da er det tålmodighet som må til. :) Og hver 100grammer som blir borte er jo flott!
Kroppene våre er forskjellige og man kan ikke sammenligne seg med andre og deres vekttap. Da blir man i vertfall frustrert :o
Les i boka. Der står det godt forklart om diverse knep man kan gjøre når vekta ikke rikker seg :)
Hva når jeg ikke har boka?
Kan noen fortelle meg disse triksene?
Bør jeg kjøre på med mer fett?
Disse 100-grammene er ofte litt tilfeldig. Varierer fra dag til dag.
Jeg veier meg fast en dag i uka, og de 100-grammene jeg går ned en uke kan fint være tilbake neste uke...
Jeg har ingen utskeielser
Tar selenet og det ja.
Og oppskrifter fikser jeg selv. Bruker mat på data til å settesammen kostholdet. Og de viktigste tingene i boka får jeg second hand fra flere andre som har boka.
Har litt med hvilken vekt du har også, når jeg går inn på tickeren som du har link til i signaturen din, så ser jeg at du bare har 6 kilo igjen. (og hva vekten din er nå.) Ketolysekuren er egentlig beregnet på personer som er veldig overvektige, og har minst 10 kilo å gå ned. Til nærmere en er målvekten, til vanskligere er det å bli kvitt de siste kiloene.
Det finnes alltid visse matvarer som kan være partystoppere, som f. eks.
-for mye fløte, rømme, ost ol.
-noen reagerer på kunstig søtningsstoff (sukkerfri brus og sjokolader/ barer)
-noen reagerer på koffein
Hmm. Så jeg er ikke overvektig nok for ketolyse?
Hvilken kur burde jeg bruke da?
Jeg har forsøkt mye, men kiloene sitter så innmari godt fast.
Har jo gått ned 3 kilo totalt (nesten) så jeg hadde håpet denne kuren skulle bli bra. Kan jeg bare fortsette og håpe at det går selv om det kanskje går litt sakte?
Jeg VIL ha bort disse kiloene!!!
Såklart kan du fortsette, men det er nok ikke vanlig å gå ned så raskt som oss andre som har mer enn nok å ta av. ;) Men, i boken så står det anbefalt at den passer best for de som skal mer enn 10 kg ned.
Personlig så hadde jeg snust litt på Atkins, og fulgt opplegget der nøye med å legge til en enkelt matvare uke for uke for å finne ut om det var noe jeg reagerte på, hvis vekten min ikke rikket på seg uansett. Men, synes fortsatt det er et must å lese teorien til den dietten du skal følge, for da får du med deg sånne små tips som du kanskje ikke hadde tenkt på. (Om du skal lese Atkins, så les den amerikanske boken, den norska har så mange feil.)
Samtidig så bør en ikke drive å hoppe fra en diett til en annen, det tar tid for kroppen å snu om. :)
Flott. Jeg prøver meg på det da. Men dette er jo en midlertidlig kur i noen få kilo til, så jeg orker ikke invistere så mye i matriellet. Regner ikke med å holde på med dette i så innmari mange mnd liksom.
Klarer jeg meg uten boka er det fint.
Jeg har lest en god del i den (hos en venninne som har den), men jeg har ikke kjøpt den selv så jeg kan ikke slå opp ting liksom.
Synes ikke 2-300 er så mye å invistere i helsa mi jeg da. ;) Men, om en ikke ønsker å kjøpe boken, så kan den oftest lånes på biblioteket eller hos venner. Det viktigeste er å ha lest hele boken, og forstått poenget.
Forresten, å gå tilbake på et valig høykarbo kosthold etter en lavkarbo kur er nok ikke det lureste, da kommer kiloene raskt tilbake. Fedon er et glimrende vedlikeholds-kosthold.
Tror du? Jeg tenkte i utgangspunktet å innføre litt og litt mer karbo, og etterhvert komme meg tilbake til det kostholdet jeg hadde før.
Da haddejeg den vekta jeg vil ha også. Nå har jeg noen kilo for mye, men det kom ikke av at kosthold, forbrenning og livsstil ikke harmonerte, men det kom fra graviditet og barseltid.
Føler vel kanskje at jeg gjentar meg selv for ørtende gang her nå (:o), men om du hadde lest boken til Torkil så hadde du visst at han anbefaler å holde seg til moderat lavkarbo/ Fedon-kosthold etter endt ketolysekur.
Hva som kommer til å fungere for deg er jo umulig å si på forhånd, men en rolig opptrapping på karbene er vertfall lurt. På et høykarbo-kosthold så vil en vel også ha en 2-3 ekstra kilo med vann i kroppen enn lavkarbo da karbohydrater binder litt vann.
Hmm. Sorry om jeg maser altså. Er litt fersk enda, som du skjønner.
Karboinnholdet i kosten finner jeg nok ut av etterhvert. Jeg hadde for øvrig ikke så innmari høyt karbonivå før heller. Jeg spiste lite poteter og ikke noe brød f.eks. Det ordner seg nok.
MEN, kan det aldri bli for mye fett på ketolyse???
Er det bare å stappe i seg så mye man klarer?
Jo mere jo bedre???
Jeg tenker ikke så mye på hvor mye fett jeg får i meg, bare passer på å få inn endel fett til hvert måltid. Steker mat i smør, tar en klatt med rømmedressing til middagen/ salaten eller slår på med kaldpresset olje, spiser fettet på kyllingen/ kotelettene, spiser avocado, mauler litt ost osv.
Skal en del fett til før det blir for mye, og mye er bra. Hvis det blir for mye, så vil du nok merke det på magen (diare), det har vertfall jeg gjort.
Ugh. Nei jeg er heller motsatt. Å gå på do minner mistenkelig mye om fødselen for tiden. Grusomt. MÅ få gjordt noe med det...
Jeg spiser ganske mye fett nå. Fra 150 til 300 gram hver dag.
Jeg har jo litt vanskelig for å få det til å stemme i hodet mitt, men så sier jo alle "jo mere jo bedre". Men herregud da. Det er MYE!
Jeg er litt redd for at det kan være årsaken til at jeg går ned såpass sakte.
Det lureste du kan gjøre er kanskje å lage deg en dagbok, der du fører nøyaktig inn hva du spiser og drikker, og så får du noen til å se over matlisten din. Da kan vi kanskje plukke ut evt. partystoppere, og gi deg mer konkrete tips på hva som eventuelt kan forbedres. Forresten, er det lenge siden fødselen? Og ammer du enda? Det kan vel kanskje også påvirke vektnedgangen din. :)
Jeg bruker mat på data, så jeg har full kontroll på hva jeg spiser iløpet av en dag og uke.
Det er 8 mnd siden fødsel, og jeg ammer enda.
Men bare morgen og kveld pluss en sup midt på dagen. Det er altså mest kos og trøst nå, og ikke så innmari mye at det blir ernæringen hennes. Derfor skal det i følge mine kilder (sukehuset og HS) gå bra å begynne slanking nå.
Selv om du har kontroll med maten du spiser med Mat på Data, så aner ikke vi hva du spiser og det er vankskelig å gi spesifikke råd. Selv om du sier du gjør alt riktig, så må du faktisk ta med i beregningen din at du faktisk ikke har lest boken skikkelig, og en som har gått på dette kostholdet lenge kan oppdage feil som du selv ikke gjør. Om du legger ut en mer nøyaktig beskrivelse av mengder og hva du inntar pr dag og pr måltid, så kan sikkert en som er erfaren på å føre kosthold kikke over og se om du gjør det rett.
Det er oftest der en må starte når noen ber om råd, å se på hva slags mat og hvilken mengde en spiser.
Vanligvis så anbefales det ikke ketogene dietter til de som ammer, fordi når kroppen er i ketose vil en skille ut avfallsstoff, og det ikke er forsket på hvorvidt dette er skadelig for barnet eller ikke. Men, har sett at Torkil synes det er ok å starte på ketolysekuren når barnet har begynt med annen mat også.
Ja det var det svaret jeg fikk også. All hennes ernæring kommer jo fra annen mat nå. Pupp er mest bare for kosen sin del.
Helsepersonellet sa at det ikke var noen fare nå som hun var så gammel.
På en nyfødt/yngre baby var det ueldig. De har ikke like modent fordøyelsessystem, og har bryst som hovedernæring/eneste ernæring.
Desuten tar jeg jo ikke akkurat av kilosvis i uka, så jeg satser på at det går bra ja. :-)
Jeg legger inn matoversikten nå. Blir glad om noen vil se på det.
Legger det inn i eget innlegg da siden det tar litt tid å skrive det inn.
Dag 1:
Frokost: "pannekaker" av cottage cheese, egg, olje, kanel... Til sammen 2,4 g karbo og 62 g fett.
Lunch: Salat med ost og skinke. 150 g issalat, 50 grønn paprika, 50 agurk, 30 squash, 100 g norvegia og 100 g bogskinke. Rapsolje og balsamico til dressing.
Tilsammen 4,5 g karbo og 45 g fett.
Middag: 150 g kjøtt, 150 g brokkoli, 150 g blomkål, masse smør i grønnsakene som jeg moser og smaker til med salt og pepper.
Inneholder tilsammen 7,1 g karbo og 47 g fett.
Kvelds: 2 tomater skjært i skiver og stekt i masse smør.
Inneholder tilsammen 3 g karbo og 50 g fett.
Tilsammen skal det bli 17 g karbo
Dag 2:
Frokost: 1,5 avocado, 50g kaviar av lodderogn, 100 g røykelaks, 50 g agurk, 50 g krepsehaler, 25 g port salut, 50 g Norvegia, 15 g majones.
Inneholder 1,8 g karbo og 73 g fett.
Lunch: Satat med ost og skinke. 150 g issalat, 50 g grønn paprika, 100 g hvitost, 50 g agurk, 100 g bogskinke. Matolje og balsamico til dressing.
Inneholder 4,5 g karbo og 45 g fett.
Middag: 150 g kjøtt, 150 g brokkoli, 150 g blomkål, 50 g smør.
Inneholder 7,1 g karbo og 47 g fett.
Kvelds: Salat av 50 g issalat av 50 g agurk, 50 g grønn paprika.
Spises med en smørstekt tomat.
Inneholder 4,9 g karbo og 25 g fett.
Tilsammen skal det bli 16,4 g karbo og 196 g fett.
Urk. Orker ikke skrive inn flere dage akkurat nå. Det tar for lang tid.
Men dagene er satt opp slik at de er varierte men inneholder ca samme mengde karbo og fett.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.