< Tilbake til oversikten

Fordeling fett/proteiner

#1

Viclin sa for siden:

Lurer litt på det der med hvor mye av inntaket som skal være fett og hva som skal være proteiner.
Så jeg søkte litt og fant et innlegg fra Nille hvor Atkins anbefalte 10-12 ganger vekt i inntak av kcal, 70% fett, 25% protein og 5% kh. Regnet litt og fant da ut at jeg som veier 73 kg nå skal ha 1900-2300 i kcal. Dermed 24-29 g karber, 145-180 g fett og 115-145 g protein. Nå følger jeg ketolysekuren, så skal ha 15-20 karber.

Men jeg sliter med å få nok protein. Har testet litt i dag, og spist sånn ca det jeg pleier å spise, og så at jeg lå litt under på fett og langt under på protein. Så jeg har prøvd å spise litt ekstra egg, men kommer ikke særlig oppover på inntak i protein. Ender med at både karber og fett går opp i stedet, så jeg kom over 20 karber i dag.

Er denne fordelingen ca riktig? Her er fordelingen jeg fikk i dag:


#2

Nille sa for siden:

Syns det så veldig bra ut jeg. Men jeg skjønner ikke hvorfor du stresser med dette. det er absolutt ikke nøvendig. Og på Ketolysekuren behøver du ikke tenke så mye på proteinet. Bare husk at det er nok med 100-200 gram proteinholdig mat pr måltid. Du MÅ ikke ligge så høyt i proteiner på Ketolyse. 1 - 1.5 gram pr kilo kroppsvekt utgjør ca 20 - 30 gram pr måltid. Det er også hva kroppen klarer å absorbere i timen. Noen ganger får du i deg mer, andre ganger mindre. Ikke stress med det. Det kommer av seg selv om du følger boka-.


#3

Viclin sa for siden:

Jeg stresser ikke med det, men tenkte bare sjekke siden det så ofte står i svar her at den og den må spise mer fett eller mer/mindre protein. Så jeg ville vite om jeg lå ca riktig. Og fant ut at jeg lå langt under. Tenkte ikke akkurat følge disse verdiene slavisk, men i alle fall ha en pekepinn på fordelingen.

Men takk for svar! Da vet jeg at jeg ikke har vært helt på jordet, men at jeg må ha i meg litt mer enn jeg har fått i meg for jeg har ligget godt under de dagene jeg ikke har spist blomkål/brokkoli.


#4

danielve sa for siden:

Jeg har noen dager hvor jeg ligger på f.eks, 55% fett, 40% proteiner og 5% karbo. Tror ikke det er farlig. Spørs hva en får i seg. Spiser mye kyllinglår og fisk og under treningen tar jeg gjerne en lavkarbo- protein-shake. Men de fleste dagene ligger jeg nok på 75-22-3. Blir mindre sulten med mye protein.


#5

Yrla sa for siden:

Samme her, bare at jeg alltid spiser så mye protein. Fett har vel lavere GI enn protein?

#6

danielve sa for siden:

Jepp. For meg som trener veeeeldig mye og som har normalvekt fungerer det veldig bra med mer proteiner.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.