< Tilbake til oversikten

Sallys focaccia

#1

Babalotta sa for siden:

Jeg er, desverre, av typen som lager mat litt på slump, en neve her, og en kopp der, men skal forsøke å gjenngi sånn nogenlunde.

1/2 beger smøreost med krydder
2 ss rømme
2 egg
1 ss kli
1 ss johannes
1 ss solsikkekjerner
1 ss linfrø
1 dl revet ost
Krydder: hvitløk, oregano, basilikum, salt.
olje etter ønske.

Alt kjøres sammen, blir ganske flytende. Kle en ildfast form med bakepapir, og fordel røren. Strø mer salt, og gjerne basilikum over. Hakk opp 2-3 soltørkede tomater i små biter og fordel over røra. (kan byttes med oliven for de som liker det). Hell rettferdige mengder olje (oliven eller oljen fra de soltørkede tomatene) over.

Stekes i omlag et kvartèr (til tomatene begynner å bli svarte) på 200 gr.

Funker supert til tapas, eggesalat, ost, you name it. :)


#2

Ullabulla sa for siden:

Hvor mange gram inneholder det beger med smørost du bruker?
1/2 beger kan være så forskjellig


#3

Babalotta sa for siden:

Har kasta pakken, men det er de små pakkene fra tine, som kommer i alskens smaker. Skal bytte ut kremosten med cc og se, tror det blir omtrent like godt, og litt mindre karber.


#4

Ullabulla sa for siden:

Da venter jeg i spenning på din tilbakemelding når du har prøvd med cc.


#5

Babalotta sa for siden:

Der har jeg prøvd med cc. Ble ikke like bra, litt for tungt og flatt. Første oppskrift ble mye mer luftig og brød-aktig. Og den var definitivt god også.


#6

Ullabulla sa for siden:

Takk for tilbakemeldingen.
Da skal jeg notere meg oppskriften og prøve denne.


#7

safran sa for siden:

Jeg hadde et par ss cc i tillegg, og det ble skikkelig godt. Jeg hadde nemlig ikke kli i hus, så jeg byttet.


#8

Babalotta sa for siden:

Godt mulig det funker bra å kombinere, men denne gangen hadde jeg ikke krydderosten, og det ble rett og slett for mye cc. Får ta halvt om halvt neste gang, kanskje det blir bra. :)


#9

bluVelvet sa for siden:

Har denne i ovnen nå og er veldig spent på hvordan den blir :D Håper ikke det er for mye eggesmak på den men slipper soya-smaken i hvertfall!! :rolleyes: Hadde oppi et fedd hvitløk og hadde soltørkede tomater og skivet oliven over sammen med et par spiseskjeer av oljen fra tomatene.


#10

fjanni sa for siden:

har noen regna på karbene her?!


#11

bluVelvet sa for siden:

Det ble jo ikke så værst! Godt alternativ til omeletten hvis en er lei av det. Var i hvertfall god varm med pepperoni-ost :-)


#12

mini me sa for siden:

Gleder meg til å prøve dette! Elsker slike krydderbrød så ;)
Regnet på det nå, og det er ca 2,5 karbo i hele oppskriften.


#13

Titti sa for siden:

Må prøves. :ja:


#14

mini me sa for siden:

Oh my golly!! Dette var digg :p


#15

supha sa for siden:

Hmm, regnet på det jeg og. Men får 7,6 karb i hele røra. Hørtes litt lite ut med 2,5 karbs....


#16

Babalotta sa for siden:

Jeg er tilbake, og lurte på, er det noen av dere som har prøvd denne som pizzabunn kanskje? Forsøkte meg på en pizzatypeting herfra i fjor, men den gikk ikke å spise. Lurer på om dette kan være et alternativ. Bruker man minst mulig karber i fyllet så burde det jo bli en bra middag. Hmm...


#17

Anitra sa for siden:

Hvordan fungerer denne til suppe?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.