< Tilbake til oversikten

Salat

#1

nellie sa for siden:

hvilken type bladsalat spiser dere? Er det noe forskjell på dem egentlig?


#2

Nille sa for siden:

Dess mer farge dess bedre !


#3

nellie sa for siden:

hvilke typer spiser du da?


#4

Tusta85 sa for siden:

Du har rapidsalat, kinakål, isbergsalat, hodesalat, roucala og sikkert en hel haug med andre.

jeg blander gjerne noen grønne og noen røde.


#5

Nille sa for siden:

Alle som finnes i butikken, untatt isberg (bare vann uten næring)

Mine favoritt grønnsaker er:

  • arugula

  • lollo rosso

  • endive

  • persille

  • kinakål

  • radicchio

  • sikori

  • jicama

  • romaine salat/hjertesalat

  • vårsalat

  • gaukesyre Disse salatgrønnsakene har høyt innhold av phytonæringstoffer og er gode kilder til fiber.

I tillegg bruker jeg en del

  • baby spinat/spinat

  • rødbeteblader

  • hjertesalat

  • ruccola


#6

nellie sa for siden:

Der fikk vi svaret sitt se;) hehe, burde lage sånn egen gruppe her.. "spør Nille"


#7

Viclin sa for siden:

Jeg bruker hjertesalat.


#8

Manina sa for siden:

Jeg synes også hjertesalaten er god. :)
Ellers er det godt å blande litt, gjerne med litt ung spinat. Romanosalat, eller romersk salat er veldig drøy og mettende, men smaker ikke så mye. Er proppfull av sunne antioksidanter.
Kinakål er egentlig en kål, og skal helst spises lett varmebehandlet. (Gjelder særlig for folk med lavt stoffskifte.)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.