Jeg spiser grønnsaker, men føler at hvis jeg skal spise mere, blir det alt for mye karber. Spiser jo endel rømme også , og det er det jo også karber i.
Må vite, for nå føles det som kroppen er proppa full av rømme, cocosa, bacon , kjøttdeig, laks og egg. Men grønnsaker. er jo redd for å ha det på tallerkenen.
Karbohydrater skal hovedsakelig komme fra grønnsaker.
Og som den står i boka på side 101: Salat og grønnsaker bør fylle halvdelen av tallerkenen ved middagsmåltidene.
Jeg tenker akkurat som deg tullan. Jeg spiser blomkål og brokkoli til middag, men ellers er jeg lite flink til å spise grønnsaker, for jeg er redd for å få i meg for mye karber...
Men dere må jo ikke være redd for karbene. Må bare planlegge litt. Et par dager frem på hva dere skal spise. Regne ut karbene på forhånd, ikke mens dere lager de forskjellige måltidene. Mye ligger i planleggingen.
Nok grønnsaker betyr at du spiser grønnsaker - helst til hvert måltid, - eller iallefall til minst 2 av dagens måltider. Totalt mellom 250 og 4-500 gram pr dag. Av de 15 + karbene du skal spise pr dag skal hovedvekten bestå av nettopp grønnsaker.
Hvor mye rømme spiser du da ? Husker ikke akkurat hvor mye karber det er i rømme, men 2-3 pr 100 gram ? SÅ mye rømme spiser du vel ikke pr dag ?
Hvis du har valgt å følge Ketolysekuren er det viktig at du følger reglene også, om du ønsker den skal fungere optimalt.
Jeg mener fremdeles mye går på planlegging av dagene. Sette seg ned å lage menyer til dagene fremover. Regne karber på forhånd. Da blir det ikke mye stress, og man vet hvor mye man får i seg i løpet av en dag. Man slipper også å ha dårlig samvittighet pga for mye eller for lite karber fordi dagen allerede er planlagt.
Jeg vet at jeg skal ha grønnsaker, men hver dag har det blitt for lite allikevel. Feilen er dårlig planlegging. Men, for mye karber er for mye karber, så hvis det er for mye karber ved å spise grønnsaker/salat så blir det vel feil?
Og jeg driver og leser boka nå, og jeg vet at jeg skal ha i meg mer grønt... som sagt så må jeg planlegge mer... og det tror jeg blir lettere med Fitday...
Jeg bruker blomkål, brokkoli, squash, aubergine, sjampinjong(fersk), forskjellige salattyper (det er stort utvalg av det) litt løk, tomater, agurk, grønn paprika, oliven spinat,sellerirot.....:)
Nei, hovedvekten av karbene du spiser SKAL være grønnsaker på Ketolysekuren. Om det blir for mye karber om du spiser grønnsaker til 2-3 måltider pr dag må du kutte ned på andre karber !
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.