< Tilbake til oversikten

Hvor mye fett skal man ca ha

#1

rolly sa for siden:

hvor mye fett skal man ca ha pr dag?
kan noen se på dette og si meg om dette er helt feil
i dag har jeg fått i meg 75.5 protein,274,4 fett og 17,8 kb
vet at det er litt mye kb skal passse på til i morgen
rolly


#2

Nille sa for siden:

Det er noe feil med regnestykket ditt. Hvordan har du fått i deg 274,4 fett ?


#3

rolly sa for siden:

nille i følge matportalen så er det det????


#4

Nille sa for siden:

Da tror jeg du må tolke det feil.

Er det gram eller andel av kalorier eller ?

Det kan umulig være gram. Da skal du ha spist nesten bare rent fett og det tviler jeg på at du har. Men jeg tror kanskje det er fettets andel andel av kaloriene. Det sier meg absolutt ingenting.......

Skjønner ikkeno jeg


#5

Tusta85 sa for siden:

Hva har du spist? Sånn ca?


#6

rolly sa for siden:

I dag har jeg spist dette
3 egg som jeg stekte omelett av +200 gr smårettsbacon som jeg stekte i meierismør
middag:da lagte jeg sjampinjong saus med følgende ingredienser:50 gr meierismør-150 gr sjampinjong-ca 2 dl fløte + litt bacon ca 50 gr
kokt blomkål ca 200 gr og litt kylling
glemte 2 ziggey lapper med ost og salami på tomat 50 gr og kina kål 50 gr løk 50 gr
det er dette jeg hae spist i dag
er det helt galt dette?


#7

Lindabtn sa for siden:

Når man for real begynner å like cocosa (er på gli) kan man spise såmye man vil?? Er det sånn at hvor mer man spiser jo mer hjelper det???


#8

Ciss sa for siden:

Jeg forstår ikke helt hvorfor du mener dette er umulig jeg, Nille?
Selv om jeg ikke har vært oppe i så mye som 275 gr fett har jeg ofte kommet opp i 200-250 gr - i alle fall før jeg kuttet ut meieriprodukter.
Med rask summering av fettet i matvarene rolly oppgir kommer jeg til 220 gram, men det er uten å regne med kylling, ost og salami som jeg ikke kjenner til mengden av.


#9

rolly sa for siden:

oki men er det for mye fett?og er det helt galt det jeg har spist i dag?


#10

Nille sa for siden:

Vel, nå hadde jeg ikke sett menyen da. Når jeg nå ser menyen forklarer det litt mer. Bare gram er litt vanskelig å tolke når en ser det tatt ut av sammenhengen. Når en ser mengdene virker det også som en veldig skjev fordeling. Og jeg fikk ikke sammensetningen av maten til å stemme helt. Forholdet mellom fett proteiner og karber - det er som sagt skjevt.

Klart det er mulig å spise så mye fett, men om Rolly har spist alt dette selv vil jeg påstå at det er i overkant av hva hun bør spise. Det blir nesten bare fett og lite grønnsaker og poteiner i forhold.

250 gram bacon på en dag er litt vel mye (1/4 kilo ) - og 2 dl fløte er også noe mer enn en bør innta. Fløten kan være en skikkelig partystopper. Det er ikke for ingenting at Atkins f.eks. har satt en grense. Torkil har vel heller ikke ment at en skal bruke så mye på et måltid.

Så min kommentar må bli for mye fett, salt - og for lite grønt i forhold. Men det er basert på min mening og erfaring da .....


#11

rolly sa for siden:

takker for svar jeg nille:) jeg er her for å lære av dere,men faktsik så står det i boka til torkel ang sjampinjong sausen at man skal bruke1/3 l fløte på sausen vel jeg minsket den til halvparten og måtte jevne litt ut med fløte,men uansett så mente jeg selv at det måtte bli litt for mye fløte
i morgen skal jeg spise salat :o


#12

Nille sa for siden:

OK, var ikke klar over at oppskriften gjaldt for en porsjon.....?
[color=#800080][/color][color=purple][/color]
Men uansett - jeg får det fremdeles ikke til å stemme med 274 gram fett, - på tross av hva du har spist. I fløten du har spist (200 gram/2dl) er det 76 gram og i vanlig bacon (250 gram) er det 17 gram. Hvis det er MYE fett ca. 31-35 gram. Men det er bacon med svor og jeg mente det erikke så mye fett i smårettbacon. Og om det er vil det uansett kun gjøre en forskjell på 17-18 gram. - Smøret - om du har brukt 50 gram + ca. 1 ss (15 gram) vil være 53 gram fett.
[color=purple][/color]
Jeg hadde veldig ustabilt nett i går og fikk ikke regnet ut da. Har nå lagt maten din inn i Fitday. Unntatt Ziggy lappen, som jeg ikke vet hva inneholder. Regnet ca. 50 gram kylling og 50 gram gulost, men det skal ikke gjøre store forskjellen.
[color=purple][/color]
Resultatet jeg fikk var mer likt det jeg trodde - og da blir sammensetnngen/forholdet mellom matgruppene mer begripelig:
[color=purple][/color]
Totalt: 2185 kalorier
Fett: 184 gram (1653 av kaloriene) 77%
Karber: 23 gram ( 95 av kaloriene) 4 %
Protein: 88 gram ( 353 av kaloriene) 19 %
[color=purple][/color]
Jeg skjønner fremdeles ikke hvor matportalen får alt fettet fra, det er en diff i følge mine begreper på 100 gram. Jeg får som sagt ikke lagt inn Matportalen sitt program på MAC og da får jeg ikke sett detaljene.
Men jeg tror vi skal la det være med det. Det blir å sette et program opp mot et annet. Hvis jeg skal lage matregnskap så foretrekker jeg Fitday hvor jeg kan legge inn verdiene på de matvarene/rettene jeg bruker selv. Er det godt nok for resten av lavkarboverdenen er det bra nok for meg !
[color=purple][/color]
Tilbake til maten:
[color=purple][/color]
Det du bør være forsiktig med - evt. bytte ut er:
[color=purple][/color]
Tomat - 50 gram vanlig tomat er litt mye i begynnelsen på ketolysekuren. Den har tung egenvekt og det blir mye karber. Bytt ut med 3-4 cherrytomater, de veier mindre og karbene litt mindre
[color=purple][/color]
Løk - vanlig gul løk har også tung egenvekt og det kan utgjøre 3-4 karber bre på det du spiste i går. Syns 50 gram er litt mye jeg....
[color=purple][/color]
Bacon - 250 gram på en dag er litt mye - fordi det er salt og binder vann. 150 burde være mer enn nok i et måltid.
[color=purple][/color]
Kremfløte - 2dl mener jeg er i overkant av hva en bør bruke i en porsjon. lager du til to eller fler er det OK. Overraskendende mange opplever at vekta stanser når de spiser for mye meierifett ala kremfløte. Bør iallefall begrenses til max 1 dl pr dag (Atkins anbefaler pga. virkningenen bare 30 gram). Så stor del av fettinntaket ditt bør ikke komme fra kremfløte !!
[color=purple][/color]
Meierismør er greitt å bruke - likeså kaldpressede oljer av alle typer. Kokosolje er også flott å bruke. Både til steking og kost tilskudd
[color=purple][/color]
Du skal spise mye fett og proteiner, men det er mulig å spise for mye fett også. Og sjekk oppskriftene - om det virkelig står at det er for en person eller fler. Dessverre har jeg lånt bort BEGGE bøkene mine så jeg får ikke sjekket !


#13

rolly sa for siden:

tusen takk nille for at du har vært så snill å sjekke dette opp for meg flink du:) ja man lærer så lenge man lever vet du hihi,så i dag skal jeg se hva jeg får spist skal hvertfall ha salat til lunch uten tomat hehe men litt agurk da
ha en god dag og igjen tusen takk for infoen du gav er til stor hjelp dette her
klem rolly


#14

nettan sa for siden:

Så fløte kan stanse vekt nedgangen??
samme med rømme??
meieri smør er det best og bruke? hvorfor , jeg forstår ikke det helt jeg?
ble litt oppgjitt jeg nå nille.
jeg spiser jo rømme grøt hvær dag det inneholder jo både fløte og rømme fett. :(
må jeg slutte med det?


#15

Nille sa for siden:

Ja, fløte kan hemme vekttap for en del ja.
Det virker som de fleste tåler syrnede produkter som rømme og creme fraiche mye bedre. Men tåler du fløte (uten at vekttapet stanser opp) er det helt OK å spise det.

Meierismør er OK å bruke fordi det er rent fett. Margarin er beabeidet fett og når den bearbeides ødelegges en del av fettsyrene. Tine påstår på forespørsel at det ikke er transfett i margarinen, men de tør ikke merke den med "uten transfett". Og NOE må den være tilsatt om den skal holde seg myk i kjøleskapet. Transfett er det eneste fettet som er bevist direkte skadelig for oss.

Du kan bare fortsette å spise rømmegrøten din. Om du merker at vekttapet stanser opp må du bare kutte ned på kremfløten først.


#16

nettan sa for siden:

nå sluttet jeg med margarin for altid! slik dritt vil jeg ikke ha i meg nei. Meieri smør er tingen:) veldig godt i rømme grøten:)
da skal jeg tenke over det med fløten, hmm lurer rømmegrøt uten fløte kan vel ikke smake så bra... får prøve meg fram..
hva skulle jeg gjort uten deg nille:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.