Gurkemeie kan brukes som krydder i maten, og gir gul farge kalt curcumin (E100). Dyrkes for det meste i India.
Medisinsk er det mange gode grunner til å ta gurkemeie som kosttilskudd. Jeg tar selv Shine Club sin Livex hver dag (60 mg gurkemeie + artisjokk).
[color=navy][/color] Gurkemeie:
Inneholder kraftige antioksidanter
Senker totalkolesterolet
Øker mengden HDL
Virker blodfortynnende og forebygger blodpropp (obs ved bruk av Marevan)
Letter fordøyelsen av fet mat
Beskytter mot skrumplever og annen leverskade
Blir brukt tradisjonelt mot psoriasis og soppinfeksjoner
vil tippe at det passer til de fleste kjøttretter! (kanskje ikke taco....?) kan ikke huske å ha kjent noe spes sterk smak i lussekattene...?? (det er kanskje ikke så mye i...)
tror gurkemeie brukes i karri eller noe sånt noe!! ..?
Det er helt riktig, aline :D
Tror også at det ikke smaker så mye, men mest setter farge - i allefall sånn det vanligst blir brukt. Det er ofte en ingrediens i alskens kyllingretter osv.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.