< Tilbake til oversikten

Fingermat

#1

jeef-micro sa for siden:

Jeg skal på kurvfest og feire en veninnes 30-årsdag. Fikk beskjed om at stikkord for maten er fingermat... og jeg er elendig på kjøkkenet. Lurer på å lage pipper i bittesmå muffinsformer, men er det noen som har andre tips til billig fingermat jeg kan ta med?


#2

lokkebiff sa for siden:

Ostechipsene til Iset!?
[font=Comic Sans MS][/font]
Ziggylapper med litt "stæsj" på = minipizza


#3

Soul sa for siden:

Djevelegg.


#4

Nille sa for siden:

Skal det være lavkarbo ?

[color=purple][/color]
SPINAT- OG OSTEMUFFINS i små former
1 pakke (300 gram) frossen hakket spinat (tinet opp til værelsestemperatur!!)
170 ml (0,7 kopp) smuldret fetaost
130 gram revet cheddar eller goudaost
60 gram (4 ss) revet parmesan eller pecorino-ost
6 mellomstore egg
95ml (0,4 kopp) hakket persille
1 ts knust oregano
1 ts knust basilikum
[color=purple][/color]
smak til meg salt og tabascosaus
[color=purple][/color]
Smør 12 store muffinsformer med olivenolje, og sett ovnen på 190 grader.
[color=purple][/color]
Visp eggene forsiktig. Tilsett persille og krydder. Rør inn spinat og ost.
Ha ca 3-4 ss av røren i muffinsformene. Sett dem i ovnen og stek dem i 18-20minutter. Sjekk om de er ferdigstekte ved å stikke en kniv i midten påen muffin. Ingenting skal henge igjen på kniven.
[color=purple][/color]
Ta dem ut og la dem stå i 5 minutter, før du serverer dem med salsa og rømme.
[color=#800080][/color]
Feta og Oliven Kjøttboller

  • 1/2 kopp hakket persille
  • 2 ss finhakket løk
  • 1/2 kg lammekjøttdeig eller biffdeig
  • 1/2 kopp smuldret fetaost
  • 1/2 kopp grønne stenfrie oliven, grovhakket
  • 2 egg
  • 2 ss Tabil kryddermix eller 1 ts oreganoBland alle ingredienser med hendene og form 16 kjøttboller.

Du trenger ikke noe salt i denne oppskrifen siden både fetaen og olivenene har nok.


#5

jeef-micro sa for siden:

Tuusen takk :D det må ikke være lavkarbo, men greit å vite at det er noe der jeg kan spise også :p


#6

Sivensvans sa for siden:

Hva med kyllingvinger, rett og slett? Godt, enkelt og relativt billig. Du kan jo krydre dem litt spicy / sur-søtt - eller hva ganen foretrekker:)
[color=royalblue][/color]
Andre tips kan være å rulle sammen ost/skinke/spekemat av div slag - stikk en tannpirker (uten smak da..hihi) gjennom - pynt med jordbær, druer, melon etc.
[color=royalblue][/color]
Kutt opp grønnsaker - lag dipp til.
[color=royalblue][/color]
[color=royalblue][/color]
[color=royalblue][/color]
Ja, det er i grunn bare fantasien som kan stoppe en her - og, akkurat nå er min fantasi litt laber...ettermiddag...snart hjem...hehe....men, lykke til!!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.