< Tilbake til oversikten

Egg og KH

#1

Monen sa for siden:

Ble usikker pga. en annen tråd her på forumet. Hvor mange KH er det i ett egg?
Er det 0.9 på ett egg, eller 0.9 pr. 100 g.?
Jeg har hele tiden regnet 0.9 pr egg nemlig..


#2

Viclin sa for siden:

0,9 pr 100 g. Ca 0,6-7 for ett egg.


#3

LilleRosin sa for siden:

Da har jeg også regnet feil ja. Har tatt ca. 0,9 for ett egg. Ja, ja, sikkert ingen krise. :)


#4

Monen sa for siden:

Er sikker på jeg har lest et sted at det er 0.9 i et helt egg? Ketolyseboka? Er ikke noe krise, men nå begynner jeg jo å lure da:confused:


#5

Bee sa for siden:

Det står til og med i eggekartongen min at det er 0,9 gram karbo PR egg.


#6

Monen sa for siden:

Bra jeg ikke er helt på bærtur! Skulle jo tro at det som står på kartongen stemmer..? tar gjerne imot flere meninger ;)


#7

Gerd sa for siden:

Jeg har alltid regna 0,9 pr. egg.
Men i ketolyseboka(s. 110) og i kartongen med egg(First price) står det 0,9 pr. 100g:o


#8

Nille sa for siden:

Det kommer jo an på hva eggene veier da ? :rolleyes:
Og jeg ser ikke den store forskjellen om det er 0,9 eller 0,7. Man legger ikke så veldig på seg av 0.2 gram karbohydrater - for å si det sånn :) -uansett om man har 15 grams grense. For de fleste spiller det ingen rolle om de spiser 15 eller 20 gram heller...
[color=purple][/color]
Og det er 0.9 gram pr spiselig vare. For å sette det på spissen må dere jo trekke fra skallet om dere veier egget.
[color=purple][/color]
F.eks.Fitday - som er det største matprogrammet i USA, runder oppover når det er mer enn 0.5 - (1) og ned når det er under 0.5 (0). Dette gjelder alle matvarer. Det jevner seg ut etterhvert. De fleste jeg kjenner regner 1 egg som 1 karb - enkelt og greitt !
[color=purple][/color]
[color=purple][/color]


#9

Monen sa for siden:

Joda, vet det ikke spiller noen rolle egentlig, men nå ble det diskutert og da begynte jeg å lure. Fordi jeg har "lært" at det er 0.9 pr egg..


#10

Nille sa for siden:

Uansett størrelse ?
Spør fordi vi har minst 3 str. egg bl.a. fra Prior. Vanlige, frokost egg og store + en haug med andre varianter, fra burhøns eller frittgående etc etc


#11

Monen sa for siden:

Ja, har ikke hørt annet at det er litt forskjell på burhøns/frittgående. Mener at jeg har lest det er per egg et sted, lurer på om det var ketolyseboka. Vet jo det er forskjell på str., men regnet med at det var et slags snitt, siden det er begrenset hvor stor forskjell det kan være på dem..


#12

Viclin sa for siden:

Alt annet regnes jo pr 100 g, så hvorfor skulle det være annerledes med egg? Man regner ikke karbohydrater pr tomat f.eks., men pr 100 g.
Og som Nille sier; det er jo forskjell på str på eggene.

Uansett spiller det jo ikke allverdens rolle da, det utgjør jo ikke den store kh-mengden. :)


#13

Monen sa for siden:

Ponget her er jo at jeg HAR lest at det er pr. egg. Og det står jo som Bee sier i eggekartongen at det er 0.9 PER egg. Syns det er rart de opplyser så forskjellig.


#14

Gerd sa for siden:

Men i ketolyseboka(s. 110) og i kartongen med egg(First price) står det 0,9 pr. 100g
I matvaretabellen har jeg tolka det som pr. egg. Men det står jo under tabellen for pr. 100g, men pr. hele egg (både plomme og hvite)


#15

Nille sa for siden:

Det er riktig, - det samme står det i min Prior kartong. I matvaretabellen gjelder det for 100 gram vare uansett type vare !

Men vi må huske på at alle produsenter ikke er så nøye på noen tiendeler gram. De vet sikkert ikke så mye om lavkarbo og er litt omtrentlige. Spesielt fordi de ikke er forpliktet til å oppgi karbo om det er mindre enn 1 karb pr 100 gram. Og veier egget 100 gram er det jo uansett 0.9 da - ikke sant ? Noen regner sikker med at snittvekta er 100 gram for et egg og så skriver de det innholdet.


#16

Gerd sa for siden:

Jepp. Jeg har regna 0,9 pr egg hele tiden jeg, enklest med tanke på utregningen :) og spist MASSE egg. Har ikke gjort no' det, tydeligvis :D


#17

wander sa for siden:

Jeg blir litt forvirra her nå, for jeg legger inn maten jeg spiser i programmet "Mat på data" og når jeg da skriver at jeg har brukt 3 egg og programmet regner ut det til å bli 210 g - så kommer karb. på bare 0,6 gram for de tre eggene...

Er ikke programmet til å stole på allikevel? I programmet står det at det er 0,2 karber i ett egg som veier 67 gram... og at det er 0,3 i 100 g egg...


#18

Viclin sa for siden:

Derfor brukte jeg Mat på data i bare to dager. Så at den regnet alt for lite på bl.a. egg.


#19

Nille sa for siden:

Vet ikke hvor de har tallene sine fra, men jeg velger som sagt å stole på matvaretabellen og produsenten (som sier det samme).

Mat på data er kanskje bare unøyaktig, det er jo ikke laget for lavkarbokosthold, og så lenge kalorimengden stemmer bryr de seg vel ikke ? I følge matvaretabellen har ikke egg fiber heller, men Ziggy ga en god årsak til hvorfor han regnet slik han gjorde (mat på data).

Når jeg brukte Fitday er 1 medium egg 1 karb og 3 medium egg 2 karber.
1 stort er 1 karb og 3 store er 2.... Men de kutter desimaler så det er nok årsaken der. Følger en Atkins eller Ketolysekuren SKAL karber i egg telles uansett !

Selvsagt er det interessant å vite hvor mye det er i egg - sånn helt nøyaktig, - men det blir litt feil å legge fokuset på et par, tre karber fra eller til. Det er ikke DE karbene vi legger på oss av !


#20

Monen sa for siden:

Grunnen tilat jeg reagerte var pga en frokost inne på ketosefrokoster inneholdt 7 karbo. Da var 3 egg beregnet til 1.5 KH, var bare det jeg reagerte på. Ferdig med det :)


#21

Ziggy sa for siden:

Tenkte å holde meg unna denne tråden, men føler det er på plass med å komme med et par betraktninger...

  • For det første må man også her passe på slik at fokuset på karbohydratmengden ikke kommer av kontroll. Det er faktisk lett å videreføre spiseforstyrrelser og feilfokus også når man spiser lavkarbo. For mange kan overfokus på energi- og fettinnhold lett videreføres ved at man får et overfokus på karboinnholdet i maten. Så om et egg inneholder 0,7 eller 0,9 gr karbo, ja så blir dette fokuset på 0,2 gram fort et uttrykk for dette...

  • For det andre, så er karbohydratinnholdet ikke nødvendigvis det som blir oppgitt i ulike matvaretabeller. Her er et sitat vedrørende målingsmetoden av karbohydrater;

Så som Nille helt korrekt har sitert meg på, dreier det seg her om glukogen, noe jeg ikke regner med, da glukogenet er lagret i selve cellestrukturen i egget, og derved ikke er fritt tilgjengelig.

For de som virkelig er interesserte i dette, anbefaler jeg at dere å prøver å finne ut hvordan disse tallene faktisk er beregnet, for så å vurdere hvorvidt disse resultatene vil kunne direkte overføres til vår kropps næringsopptak... det vil nok bli en langt mere interessant debatt enn om et egg har 0,7 eller 0,9 gr karbo ihht dette eller hint...

Jupp, det var dagens oppfordring fra meg vaffal...

Ref:

matportalen.no/matvaretabellen/article/1148722624.69

PS
Var ikke retta direkte til deg dette, Monen, men er generelle betraktninger som angår mange av oss her inne...
DS
[color=#0000ff][/color]
.


#22

Nille sa for siden:

Takk Ziggy !
Du får debatten over på et viktig spor !
[color=purple][/color]
:D


#23

Bee sa for siden:

Kjempeflott skrevet Ziggy!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.