Kokosbolla :o) sa for siden:
Nå har jeg laget sjaminjongsausen i boka og det er jo 10 karbiser. Har til nå spist 8 karbiser og skal ha 6 karbiser gjennom brokkoli.
Men så kommer det vanskelige regnestykket - hvordan regne ut hvor mye man kan ha av sausen ?
Ble litt vanskelig når det ble både gram og dl...eller skulle jeg veid fløten ?
Dessuten så er det vel fløten som utgjør karbisene mest ? Fordi 100 gr fløte er 2,9 gr karbis og siden det er 3 dl fløte i oppskriften og det er 10 karbiser totalt så er soppen som er 0,3 gr pr. 100 gr tilsammen i oppskriften totalt 0,9 dvs. 1 karbis og resterende 9 karbiser er gjennom fløten ?
Blir det rett å ta total gram av hele oppskriften (gjøre om dl til gram) og dele på 100 for å finne ut hvor mye pr. gram ?
Trenger ikke mer enn 2 gr for å dekke behovet og da ligger jeg på 16 gram karbis og 4 gr er gjennom egg, fløte og sopp.