Soul sa for siden:
Kan man bruke olivenolje istedenfor cocosa når man spiser en skje?
Teller maltitol som karbohydrater? :veitikke:
Takk for svar.
Soul sa for siden:
Kan man bruke olivenolje istedenfor cocosa når man spiser en skje?
Teller maltitol som karbohydrater? :veitikke:
Takk for svar.
Summer sa for siden:
Ja, hvis du skal spise en skje, så er det vel det samme hva du har til. erte
Så det mer seriøse svaret: Det kommer an på hvorfor du inntar dette. Er det for fettet sin del, så funger det fint med olivenolje, men cocosaen har jo andre egenskaper også (som er grunnen til at folk tar den). :)
nalana sa for siden:
Maltitol er et sukkeralkohol og skal ikke telles som karbohydrat. Vær uansett forsiktig, det er ikke for ingenting at "mat" med maltitol har blitt kalt prompegodt her inne.:p
Bee sa for siden:
Det kan jeg skrive under så det "braker" på. :p
Blir sinnsykt dårlig i magen etter maltitolholdig mat. Det produseres enorme mengder av luft og det braker i magen konstant. Lufta MÅ ut ellers får jeg sånn knip at jeg holder på å svime av. Så å være blandt folk da er umulig. ;)
Valgte å kutte ut etter utallige magevondter pga det. Og vips, var sukkersuget borte vekke. :D
Soul sa for siden:
Hvor mye karbs er det i Rom?
eriksen sa for siden:
Rom (40 % alkohol) har tilnærmet 0 g pr 100 ml (0,3 g iflg www.somebody.no...)
Men det har endel kalorier, 223 kcal pr dl, og disse kommer stort sett fra alkoholen.
Soul sa for siden:
Yeee!
Takk for alle svar!
Soul sa for siden:
Er malt bedre en sukker?
Er Fedon-sukker bedre enn vanlig sukker?
Er økologisk honning bedre enn sukker?
Takk for svar. :p
Soul sa for siden:
Hvis jeg skal bruke 2 skjeer mel, er det bedre med spelt en vanlig mel?
Nille sa for siden:
Hverken malt (som er en sukkert art) eller sukker skal brukes på lavkarbo, - så nei, malt er ikke bedre enn sukker. Men om du ikke går på noen lavkarbo diett er kanskje malt hakket bedre. Etter min personlig mening er det like ille og har de samme virkninger på kroppen.
Fruktose (fedon sukker) er bedre enn sukker,men skal heller ikke brukes i store mengder. Går du på Ketolyse eller en annen ketogen diett er det for mye kaber i dette også. Er du diabetier er det også bedre enn sukker på grunn av innvirkningene på blodsukkeret.
Økoloisk honning kan heller ikke brukes på noen lavkarbo diett. Men omdu spiser et "normalt norsk kosthold" spiller det vel liten rolle om du bruker honnging eller sukker, det er like ille !
Om du MÅ bruke mel er spelt bedre enn vanlig mel. Men jeg ville har prøvd bokhvete isteden. Det er ikke egnetlig et korn, men en nøtt som er malt til mel. Funker som mel og er mye sunnere.
Soul sa for siden:
Melasse da?
themonk sa for siden:
Fortsatt sukker. Minimalt sunnere, men uaktuelt på lavkarbo.
Soul sa for siden:
Banan da...
Jeg spiser ikke ketolyse...
Nille sa for siden:
Banan er ikke lavkarbo mat, uansett. Den inneholder 21 karber pr. 100 gram.
Du finner masse matvarer her:
Den store matvaretabellen
Her ser du hva de fleste matvarene inneholder av karber. Så regner du ut og ser om det går innenfor din karbegrense.
Siden du har bestemt deg for "egenkomponert" er det igrunnen fryktelig vanskelig å gi deg vettuge råd. Om du kan spise noe eller ikke kommer an på hvor mange karber pr dag du skal ha. Eller hvor stor GI belastning du skal ha.
Soul sa for siden:
Hva er Sukrin?
Nille sa for siden:
Om du bruker søkefunksjonen på forumet her - oppe til høyre for midten, finner du masse nyttig info.:)
[color=purple][/color]
Du kan lese mer om Sukrin og brukererfaringer HER
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.