< Tilbake til oversikten

[17.mai og Jul] Waldorfsalat

#1

Anne sa for siden:

En av mine favorittsalater. Passer til det meste.

Waldorfsalat med valnøtter. En 100 år gammel "kjendis"

Ingredienser til 4personer:

2 syrlige epler
250 gr sellerirot
Saften av en sitron
1 dl fløte
3 ss majones
salt/pepper /(søtt-kan utelates)
125-150 gr valnøtter

Salatblader til pynt/underlag

Skrell epler og fjern kjernehus. Del eplene i 4.
Skrell sellerirot
Grovriv epler og sellerirot og ha sitronsaft på med en gang (for å beholde fargen)

Pisk fløten halvstiv og rør inn majones litt etter litt. Smak til med salt, pepper event litt fruktose.

Legg noen valnøtter tilside til pynt og grovhakk resten.

Bland dressingen med epler,sellerirot og valnøtter.

Serveres enten på slatblader a fire porsjoner eller i en salatbolle. Pynt med resten av valnøttene, og kanskje litt appelsinskallstrimler...

Bon apetitt...:)


#2

mofe sa for siden:

Jeg er innmari glad i waldorfsalat :ja: Og som den latingen jeg er, så liker jeg å lage digre porsjoner og fryse ned..

Men kan man fryse ned waldorfsalat?


#3

Nannah sa for siden:

Nei men det går jo fort å lage da:)


#4

Photobscura sa for siden:

Denne blir vel bra uten epler også...?


#5

Nannah sa for siden:

Ja, lr ha i bare bittelitt for smakens skyld og bytt resten med hakket slangeagurk


#6

Summer sa for siden:

Se her ja, endelig en oppskrift der det ikke er mest majones. :D :fornøyd:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.