
Anne sa for siden:
En av mine favorittsalater. Passer til det meste.
Waldorfsalat med valnøtter. En 100 år gammel "kjendis"
Ingredienser til 4personer:
2 syrlige epler
250 gr sellerirot
Saften av en sitron
1 dl fløte
3 ss majones
salt/pepper /(søtt-kan utelates)
125-150 gr valnøtter
Salatblader til pynt/underlag
Skrell epler og fjern kjernehus. Del eplene i 4.
Skrell sellerirot
Grovriv epler og sellerirot og ha sitronsaft på med en gang (for å beholde fargen)
Pisk fløten halvstiv og rør inn majones litt etter litt. Smak til med salt, pepper event litt fruktose.
Legg noen valnøtter tilside til pynt og grovhakk resten.
Bland dressingen med epler,sellerirot og valnøtter.
Serveres enten på slatblader a fire porsjoner eller i en salatbolle. Pynt med resten av valnøttene, og kanskje litt appelsinskallstrimler...
Bon apetitt...:)