Skjønner om dere er lei av folk som spør om menyhjelp, men jeg er bare så usikker på om jeg gjør dette riktig (jada, jeg har lest boken, men likevel...).
Jeg limer inn de siste dagers meny og håper noen gidder å si sin mening, om det er ca. riktige mengder av fett, protein og karbo.
Blir veldig takknemlig for svar, vil jo helst slippe å gjøre noe feil.
Jeg ville ihvertfall kuttet barene og så synes jeg ikke bare egg er et fullverdig måltid.
Og så lurer jeg på om du kanskje spiser litt for lite fett siden du spiser 5-6 måltider hver dag. Tror du ville blitt mett av 3-4 måltider hvis du spiser nok fett, men vanskelig å si uten å vite mengder av det du spiser.
Hva er grunnen til at barer bør kuttes ut? Jeg er helt kvitt søtsuget mitt (for snart to år siden), så om det kun er for at det ikke skal trigge søtsuget så er ikke det aktuelt for min del. Barene er dessuten veldig små.
Jeg har ikke skrevet opp mengder, for det er litt sånn ca. F.eks. creme fraice så bruker jeg en boks på en rett, men den retten deler jeg jo med mange andre. Så når jeg skriver om CF så er det blandet som en saus, så det er vel ikke kjempestore mengder, men sånn at blandet med saft fra grønnsaker og kjøtt, så blir det saus.
Jeg spiser mange små måltider fordi jeg er på jobb hele dagen og dermed står opp tidlig. Dessuten kan det vel ikke skade å spise mange små måltider? Det må da være bedre enn å spise to-tre svære? Jeg har alltid slitt med å lære meg å spise lite ofte, nå har jeg endelig klart det, mener dere nå det bør endres på? I så fall hvorfor?
Takker for innspill, dette er interessant og lærerikt for meg. :)
Bruker du ikke blomkål/brokkoli? Det er et must, syns jeg...
Hvor mye fett og oljer bruker du? Jeg tilsetter alltid smør (eller kaldpressa olje) i all mat.. Viktig med masse fett.
Agurk er omtrent bare vann, ikke noe næring i.
Tomater er egentlig en frukt, ikke grønnsak.
Hva slags salat bruker du? Fordel å bruke en 2-3 forskjellige.
Er nok ikke ketolysemat, tror jeg...
Frokost: 1 kokt egg, to osteskiver og en halv skive kokt skinke
Ble du mett av så lite? Jeg hadde blitt sulten ganske fort igjen etter så lite mat.
Baconsvor, nøtter og barer ville jeg variert som lørdagskos. Ikke tilføye det i måltid...
Nei, ingen av dere virker strenge, jeg sier jo at jeg trenger og ønsker innspill. Blir bare glad for det.
Jeg er ikke glad i frokost, så ja, jeg blir mett av så lite frokost.
Jeg mener ikke at baconsvor er et måltid. ;) Men jeg skriver ned alt jeg spiser.
Er klar over at kinamaten ikke er ketolysemat, men jeg fikk det servert i forbindelse med jobben og "kunne ikke" si nei. Det var kjempesmå mengder, så jeg kan ikke tro det har gjort noen stor skade. Jeg er flink til å holde meg unna mat jeg ikke skal ha, men den dagen orket jeg ikke å lage et stort oppstyr rundt meg selv, når vi sitter på et møte på jobb. Derfor spiste jeg bittelitt.
Jo, jeg spiser mye blomkål og brokkoli, forrige uke spiste jeg omtrent bare det (da gikk jeg på ED-kur, har nettopp gått over til ketolyse.) Orket ikke brokkoli og blomkål denne uken fordi jeg har overspist det i lang tid. Men kaster meg over det igjen snart.
Spiser mye forskjellig salat. Hjemme blir det mest isbergsalat, på jobben er det blandet mange forskjellige typer.
Jeg steker mat i smør, noen ganger olje. Men det er det hele.
Håper noen kan svare meg på hvorfor det er dumt å spise proteinbarene fra ED. De spises jo på ED-dietten hvor man også er i ketose. Dessuten er de bittesmå, og jeg sliter som sagt ikke med søtsug. Men de er veldig kjekke å ha i vesken, jeg er mye på farta, har veldig hektiske dager og er omtrent avhengig av å kunne ha med meg et eller annet, om jeg blir sulten.
Jeg spiser store mengder grønnsaker til lunsj og middag hver dag. Innimellom spiser jeg grønnsaker til andre måltider eller som snacks, er det virkelig for lite? :eek:
Bruk fete sauser ( sjampinjongsausen fra boka er nyyyydelig og er favoritt her i heimen)
Det viktigste er, syns jeg, at man spiser seg mett til hvert måltid. Da unngår man småspising.
Ang. frokost så skjønner jeg deg godt. Jeg har vært anti-frokostmenneske i alle år, men etter jeg begynte kuren, er jeg rett og slett blitt avhengig av frokosten :D
Jeg tenker på det at hun sier jeg må ha grønnsaker til alle måltider. Blir veldig vanskelig for meg å sitte og presse i meg grønnsaker til frokost. Dessuten fatter jeg ikke hvordan jeg skal rekke å stelle istand en hel "middag" til frokost. :(
Når jeg spiser lunsj er det grønnsaker som det er mest av på tallerken. Når det kommer til middag er det gjerne litt kjøtt, masse grønnsaker og en god del saus.
Jeg blir mett til hvert måltid, men gjør meg ikke stappet mett. Men jeg står opp klokken 6 og legger meg ikke før etter midnatt så jeg må spise jevnt utover dagen om jeg skal greie meg gjennom 8-9 timers arbeidsdag + et hektisk liv som alenemor før og etter jobb. Hvorfor er det dumt at jeg spiser ofte?
Ja, lager fete sauser av rømme, CF og litt fløte. :ja: Det har jeg spist hver dag til middag og noen dager tatt med rester av det til neste dags lunsj.
Men har det noe å si da? Det er jo en proteinbar som man kan spise om man er i ketose. Håper noen kan forklare meg hvorfor. Ønsker ikke å slutte med de hvis jeg ikke må (siden det er enkelt å ha i vesken).
Hei på deg. Hva viser vekt og stixene dine viss du bruker det da? Dersom du går ned og er i ketose så kan du vel fortsette som du gjør, men jeg synes det ser ut som du bruker litt lite fett.:) :klem:
Stixen viser utslag, men ikke sterk lillafarge. Etter hva jeg har forstått så har ikke det noe å si. Jeg drikker jo mye vann. Forrige uke gikk jeg ned 2,5 kg. Ny veiedag er i morgen. Spent og nervøs
Hm, spise mer fett, ja, ok... Hm, hvordan skal jeg få til det, mon tro. Synes jeg omtrent ikke gjør annet for tiden. :lol: Men takk for råd, skal lese om gode fettkilder rundt omkring på forumet her, jeg. :)
Jeg syns ikke det er dumt at du spiser ofte. Om det er 3 eller 5 måltider fordelt utover dagen skal ikke ha noe å si.
Jeg skal heller ikke si at du ikke skal spise barer. Men jeg følger dietten etter boka, og siden det ikke er en del av dietten, bruker jeg det heller ikke.
Selv om noen forskjellige dietter kan være ganske så like, så er det noen forskjeller likevel... :)
Eurodiet-måltidene inneholder "ganske mye" karbohydrater (i lavkarbo-sammenheng). Hvis du ser på en dagsmeny med 5 eurodiet-produkter vil du se at totalt antall karbohydrater langt overstiger det som er anbefalt på ketolysekuren. Og barene er de værste av alle. De bør man jo begrense til én om dagen også på Eurodiet. Tror det kan være problematisk å kombinere to forskjellige retninger. Eurodiet begrenser ikke antall karbohydrater i same grad som ketolyse, men legger vekt på typen karbohydrater man inntar. Og i tillegg til å være lav GI-mat begrenses også fett/kalorier ganske mye med Eurodiett slik at her er det snakk om helt andre prinsipper enn på ketolyse.
Det spiller ingen rolle om du spiser flere små måltider eller litt mer til hvert måltid, men min erfaring er at når jeg har mye fett i måltidene mine så blir det små næringstette måltider og jeg orker rett og slett ikke å spise så mange måltider. Men vi er jo alle forskjellige og noen kan ikke skjønne hvordan jeg blir mett hele dagen av 3 måltider.
Ellers, så er det jo ingen grunn til å forandre på noe som helst hvis vekten går ned og du føler deg opplagt.
Siden jeg er helt i starten av ketolysekuren spør jeg om råd nå, for å unngå at vekten stopper opp. Så selv om jeg gikk ned 2,5 kg. forrige uke kan det jo hende jeg nå stopper opp.
Er derfor veldig takknemlig for deres innspill, bare hyggelig om enda fler ønsker å kommentere. :)
Avokado ja, det er sant. Er ikke så glad i det, men...
Hva annet kan jeg spise da. Synes jeg spiser så mye rømme, CF og ost fra før at jeg nesten ikke orker tanken på mer... Er ikke så fettglad, egentlig, bortsett fra ost og fete sauser som jeg alltid har kost meg med.
Men hvis du steker den i biter da? Da smaker dn annerledes enn om du spiser den rå.
Og noe som er super-duper-godt, og som du kanskje liker hvis du er glad i sauser:
Smelt litt smør i en kjele. Skjær opp en avocado i biter, evt mos den og ha den i kjelen sammen med revet ost/ostebiter og en fløteskvett, stekt bacon (kan stekes i smøret i kjelen før du har i avocadoen) og evt litt vårløk eller tomat.
Jeg er egentlig heller ikke så veldig glad i avocado, men guaccamole går ned.
Hva med en feit smoothie til frokost av 3 egg, 100 gram bringebær, en halv dl h-melk (noen ganger tar jeg 0,3 dl melk, men kan byttes ut med fløte, vann eller kanskje droppes), olje (jeg har 20 gram cocosa og 45 gram udos) eller eventuelt en god klatt smør og litt stevia.
Går også an å stappe dette på en tom brusflaske og putte i frysen.
Jeg liker ikke smør på brødskiva engang. Jeg liker smeltet smør på poteter (som jeg sluttet å spise for et par år siden), smør på grøt og smør i sauser. Men IKKE kaldt og grusomt smør på f.eks. knekkebrød.
Hmm... Jeg merker ihvertfall ikke noe til smørsmaken, men jeg elsker kaldt smør.
Men det er jo ikke noe must å ha det oppi
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.