HP sa for siden:
Litt rettelser gjenstår men legger den ut nå, så får det komme etterhvert... ;)
Oversatt av HP fra:
Dr Atkins New Diet Revolution - Kap 9 (s93-104)
--
Fakta og feiloppfatinger om Atkins Ernæringsmessige Tilnærming
Jeg er nesten sikker på at du leser dette fordi du vet om noen som har gått ned i vekt - og mest sannsynlig også overkommet andre helseproblemer - ved å følge den individualiserte ernæringsmessige tilnærmingen som du leser om her. Og du har bestemt deg for at du også vil føle deg vel, se bra ut og være gjenoppfrisket.
Men du lurer vel kanskje på hvorfor alle ikke anerkjenner det faktum (og det er et faktum) at å kontrollere karbohydratene på Atkins vis er den ideelle spisestrategien for å ta av overflødige kilo og for å fremme god helse. En årsak til at Atkins ernæringsmessige tilnærming ikke har vært en del av skolelæren har vært feilinformasjon.
Om du har støtt på disse kritiske artiklene som antyder at Atkins er farlig, for ikke å glemme inneffektiv, så har du kanskje blandede følelser for det å begynne en livstid med lavkarbo spising. La meg lette på feiloppfatningene dine: Det er klart for meg - og for enhver doktor jeg har møtt som har adekvat erfaring med Atkins - at dette programmet burde være førstevalg i behandlingen av ikke bare overvekt, men av flere andre diettrelaterte plager. Feilinformasjonen gjør meg lei, fordi den har hindret så mange mennesker fra å bruke og nyte godt av den beste behandlingen som er tilgjengelig. Resultatet er at disse feilinformerte omtalene bidrar til epidemiske, livstruende tilstander.
Dette er årsaken til at jeg nå bruker tid her å rette søkelyset mot kritikken, før vi begynner på "del 2: Hvordan gjøre Atkins - I dag og for livet". Jeg vil ikke at du skal ha noen snikende tvil eller spørsmål når du leser igjennom resten av boken. For mye er på spill: Din helse og Ditt velvære.
Moderne medisinsk historie inneholder få eksempler på så store avvik mellom det som blir sagt på trykk og sannheten. Du vil kanskje finne at forklaringene i dette kapittelet blir litt vitenskapelig. Det er gjort med hensikt. Jeg vil at du skal ha et fullt spekter med kunnskap for å kunne møte den kritikken du kanskje får. Væpnet med informasjon hentet fra mine førti år med kliniske erfaringer, og med støtte fra spesifikke vitenskapelige studier, så vil du klare å holde din egen mening- og mest sannsynlig svinge meningene i enhver debatt som måtte komme din vei.
Fakta vs feiloppfatninger.
Feil #1: Ketose er farlig og forårsaker ulike medisinske problemer.
Fakta: Kroppene våre har to drivstoffsystemer til å levere energi. Vårt primære drivstoffsystem er basert på karbohydrater og er levert som glukose. Mennesker som spiser tre såkalt "balanserte" måltider hver dag får tilnærmet all sin energi fra glukose. Men det alternative systemet, reserve drivstoffet, er lagret fett. Og dette drivstoffsystemet leverer energi som ketoner når vårt lille lager med glukose er brukt opp (etter maksimalt 2 dager).
Når en person som følger Atkins frigjør ketoner så er han eller hun i ketose. Ketose oppstår når du inntar et veldig lavt nivå karbohydrater fra maten du spiser, som du vil gjøre gjennom mye av vekttapsfasene på Atkins. Ketoner skilles ut i urinen (og noen ganger gjennom pusten), en helt naturlig og normal funksjon i kroppen. Jo flere ketoner som slippes løs, jo mer fett har du oppløst.
En del av denne feiloppfatningen er påstanden at ketoner kan bygges opp til farlige nivå i kroppen. Studier viser at ketonlegemer er veldig strengt regulert i kroppen, og vil ikke bygge seg opp over normale verdier i friske individer. (Ukontrollerte diabetikere, alkoholikere, og personer som har vært på forlengede fastekurere kan se en økning utover normale verdier). Kroppen regulerer ketonverdier på samme måte som den regulerer blodsukker og pH-nivå. Under kliniske forhold i min praksis har det gjentatte ganger blitt demonstrert at overvektige pasienter produserer akkurat nok ketoner til å møte det umiddelbare behovet for drivstoff - og ikke noe mer. En person vil ikke ha flere ketoner etter 3 måneder med kontrollert karbohydrat inntak enn etter 3 dager. Det er høyst usannsynlig at personer, andre enn insulinavhengige diabetikere vil bygge opp høye ketonnivå.
Forvirringen omkring ketose kommer ofte fra folk som forveksler den med ketoacidose, en tilstand som kan forekomme hos Type 1 - diabetikere; dette oppstår når en persons blodsukker er ute av kontroll, og hun eller han ikke kan produsere insulin. Ingen doktor skulle ha noe problem med å skille fysiologisk ketose, som du vil oppleve når du gjør Atkins, fra ketoacidose. Videre, siden folk ofte er overvektige spesielt grunnet en over-overflod av insulin er det faktisk umulig for dem å være i ketoacidose.
Noen individer på det ketogene nivået av en lavkarbodiett kan oppleve milde symptomer som uvanlig ånde og forstoppelse (se #12 og #14). Men den store majoriteten av individer opplever ikke noen problemer. En studie av en dyp ketogen diett viste at ketose er godartet, uten komplikasjoner eller bivirkninger når den var studert under kontrollerte metabolske forhold. Den månedlange studien dokumenterte hjerte-, nyre-, lever- og blodcellefunksjoner hos pasientene og fant ingen uvanlige virkninger.
I andre studier har det blitt vist at beinhelsen ikke var påvirket og at urinveisfunksjonen (nyrene) var funnet stabil på lavkarbodietter. I støtte til det vi allerede vet fra mange år med klinisk praksis så er der til og med vitenskapelig litteratur på hypolipidemi (forhøyet blodfett som kolesterol og triglyserider) som viser forbedrede verdier på lavkarbodietter.
Så neste gang du leser at ketose produsert av Atkins ernæringsmessige tilnærming er farlig, utfordr skribenten (i et brev til redaktøren om det er nødvendig) og spør: "Hva er så farlig med å bruke opp fettlagrene sine?"
Feil #2: Atkins ernæringsmessige tilnærming er bare effektiv for vekttap fordi kaloriinntaket er begrenset.
Fakta: Mens noen mennesker som følger Atkins ernæringsmessige tilnærming kanskje spiser færre kalorier enn før så er det i alle fall ikke fordi programmet begrenser kaloriinntaket. Personer som gjør Atkins kan ende opp med å spise færre kalorier fordi de generelt er mindre sultne og ikke lengre er besatt med tanken på mat. Dette forekommer av 2 årsaker:
- Stabilt blodsukker gjennom dagen sikrer at du vil ha mindre matsug og falske sultsmerter.
- Maten som inntaes av en person på Atkins (kjøtt, fisk, ost, nøtter, egg og lav-sukker/lav-stivelse grønnsaker og frukt) er mindre behandlet og mer næringsrikt enn på før Atkins menyen. Gi en kropp færre tomme kalorier, gi den mer næringstette alternativer og den vil ganske logisk bli tilfredsstilt tidligere og trenge mindre mat.
La oss se på studien som er nevnt i kapittel 7 som støtter disse konklusjonene. Forskere ved New Yorks Schneider barnesykehus studerte 40 overvektige pasienter i alderen 12-18 år, som var delt i to grupper. Vi har allerede nevnt av lavfett gruppen tok av halvparten så mange kilo på 1100 kalorier per dag mot lavkarbo gruppen som var tillat ubegrenset kalorier, og spiste gjennomsnittlig 1830 kalorier per dag.
Det som er enda mer spennende er at lavkarbo gruppen hadde glede av videre helsefordeler - og var langt fra de farene som enkelte advarer mot i sammenheng med lavkarbodietter. Lipidprofilene (kolesterol og triglyserider) forbedret seg mer enn for de på lavfett programmet.
Også, de som fulgte lavkarbodietten viste bedre langsiktige oppfølgning enn de på lavfettdietten. Et år senere var 7 av 8 av dem som fulgte lavkarbo tilnærmingen fortsatt involvert med programmet, i motsetning til ingen i lavfettgruppen.
Feil #3: Kiloene tapt på Atkins ernæringsmessige tilnærming er for det meste vann, ikke fett.
Fakta: Det er typisk for enhver vekttapsplan, inkludert induksjonsfasen på Atkins, at en gjennom de første dagene, eller til og med første uken, så vil noe av vekttapet være vanntap. Men når du følger en lavkarbo diettplan så bytter kroppen din fra å forbrenne karbohydrater til å forbrenne fett som energi, noe som resulterer i tap av lagret fett. Faktisk så viser studier at selv om vann tapes under første delen av en lavkarbo tilnærming så vil vannbalansen snart returnere til normalt, og vekttapet kommer fra forbrenning av kroppsfett til energi. Det mest dramatiske tegn på tap sees i cm som forsvinner fra målepunktene dine.
Feil #4: Atkins ernæringsmessige tilnærming er ubalansert og mangler grunnleggende ernæring.
Fakta: Atkins ernæringsmessige tilnærming gir faktisk mer næringsstoffer enn den typiske amerikanske dietten. Den rebalanserer med hensikt ditt kosthold. Det er sannsynlig at det spisemønsteret som ledet til vektøkningen din var ubalansert i utgangspunktet. Bevisene som viser at overproduksjon av insulin er ansvarlig for de flestes vektøkning er ganske tungtveiende, og den beste måten å korrigere en insulinubalanse på er å unngå matvarer som stimulerer insulinaktivitet - det er matvarer med høyt karbohydratinnhold.
Men Atkins ernæringsmessige tilnærming ekskluderer ikke disse matvarende (frukt, grønnsaker og korn). Induksjonsfasen av Atkins som mange ofte feilaktig forveksler med hele programmet er den strengeste, og tillater bare 20 gram karbohydrater per dag. Disse 20 grammene kommer i form av grønne bladgrønnsaker og inkluderer også næringstette, høyfiber, lavkarbohydrat grønnsaker som brokkoli, asparges, aubergine og spinat. Ikke akkurat matvarer som mangler næring!
En induksjonsmeny bestående av 2000 kalorier og 20 gram karbohydrater er analysert med det høyt ansette programmet "Nutritionist V" (dataprogrammet som brukes av ernæringsterapeuter over hele verden). Resultatet fra programmet viste at dietten møtte eller oversteg den anbefalte daglige tilførselen av nitten av de tjuefire vitaminene, mineralene og sporstoffene, og de resterende få (phatonic acid, sodium, magnesium, copper, krom og molybdeum) kan enkelt bli erstattet med et tilskudd. (side 134)
Når de fullfører induksjonen og begynner med neste fase av programmet, så kan individer øke sine karbohydrat tall. Denne fasen foreskriver enda mer næringstette bladgrønnsaker og frukt som jordbær. Med disse tilleggene overstiger planen langt kravene for fiberinntak.
Den andre delen av denne kritikken er mer tankevekkende. Jeg er dypt dedikert til å finne en vitanæringsløsning på de fleste helseplager. Dette betyr at jeg mener at ikke noe spisemønster gir optimal ernæring, og at alle av oss kan forbedre helsen vår ved å ta tilskudd av vitanæringsstoffer som er målrettede for våre individuelle helseproblemer, sykdomsrisiko og næringsavvik.
Når det er sagt, la oss ta en kikk på de essensielle næringsbidragene gitt av de matvarene folk spiser på en lavfett diett. Disse matvarene er lave i fettløselige vitaminer A, D, E og K og de essensielle fettsyrene, som er den største mangelen i dette landet. De kan også være lav i næringsstoffer vi får fra kjøtt, som vitamin B12 og carnitine. Og om folk overspiser matvarer laget av hvitt mel ? noe som ofte er tilfellet på lavfett dietter - så vil de ha lave verdier av første halvdel av B-kompleks næringsstoffene (den halvdelen som ikke er del av berikingen(USA)) og flesteparten av de essensielle mineralene. Folk på en lavfett diett trenger tilskuddene sine desperat.
Feil #5: Folk som gjør Atkins kan føle seg trøtte, svake og mangler energi.
Fakta: Utmattelse kan oppstå de første dagen av Atkins, når kroppen tilpasser seg skiftet i metabolismen. Det tar typisk tre til fire dager for kroppen å konvertere fra en sukker metabolisme til en primært fett metabolisme. Kroppen din kan bare lagre karbohydrater for opp til 48 timer, så du kan være trygg på at ditt metabolske skifte vil skje, så lenge du gjør Atkins riktig.
Etter at omlegging skjer så rapporterer vanligvis de som tidligere følte seg trøtte og svake at de har høy energi og tenker klart gjennom hele dagen. Forklaringen er enkel: De har rebalansert ernæringen sin slik at blodsukkeret er stabilt. De unngår blodsukkertopper, og daler gjennom dagen, noe som setter en stopper for humørsvingninger og perioder av utmattelse. Og de personene som inntar fullt tilskudd av vitanæringstoffer vil minst sannsynlig plages av trøtthet.
Feil #6: Du spiser for mye protein på Atkins, noe som ikke er bra for nyrene.
Fakta: Altfor mange mennesker tror på denne usannheten ganske enkelt fordi den har blitt gjentatt så ofte at selv intelligente helse profesjonelle antar at det må ha blitt rapportert ett eller annet sted. Men fakta er at det aldri har blitt rapportert noe sted. Jeg har enda til gode å se noen frambringe en studie som jeg kan få se, eller til og med henvise til et spesifikt tilfelle der en proteinholdig diett forårsaker nyreplager.
Det eneste fjernt relaterte fenomenet er det faktum at når noen allerede lider av en langt framskredet nyresykdom, så er det vanskelig for den personens kropp å håndtere protein. Men protein har ikke noe med årsaken til nyreproblemet å gjøre.
Feil #7: Atkins er høy på fett, og alle vet at fett forårsaker galleblæresykdom.
Fakta: Der er nå overveldende vitenskapelige bevis for at gallesten (ansvarlig for 90% av galleblæresykdom) blir dannet når fettinntaket er lavt. I en studie som undersøker effekten av en diett som gav 27 gram fett per dag ble gallesten dannet hos 13% av deltakerne. Årsaken er at galleblæren ikke vil trekke seg sammen om ikke fett blir inntatt, og hvis den ikke trekkes sammen så utvikler det seg en tilstand kalt biliari stasis, og "bile" saltene krystalliserer seg til steiner. Galleblærene våre trenger å bli holdt aktive for å unngå steindannelse.
Det er ikke uvanlig å finne gallesten hos personer som er overvektige, selv om gallesteinene ikke forårsaker ubehag. Personer med eksisterende gallesten kan ha problemer med måltid med høyt fettinnhold. Hvis du er en av disse personene kan du være nødt til å sakte øke fettmengden du spiser i henhold til din egen toleranse - det vil si, hvordan du føler deg. Husk at gallesten ikke dannes over natten. Så enhver som forteller deg at de begynte på Atkins og to uker senere fikk de gallesten, forstår ikke helt denne medisinske tilstanden.
Feil #8: Atkins ernæringsmessige tilnærming inneholder for lite beinbyggende kalsium og har en negativ innvirkning på kalsiumopptaket.
Fakta: Når du følger Atkins vil du få i deg 100% av anbefalt daglig tilførsel med kalsium fra matvarer som ost, brokkoli og kål. (Melk er bare en kalsiumkilde så selv om du ikke drikker melk kan du fortsatt dekke ditt daglige behov.) I tillegg viser en studie av en diett med mye kjøtt sin påvirkning av kalsium metabolismen, publisert i "The American Journal of Nutrition". Der fulgte forskerne 4 voksne menn, og studerte kort- og langsiktige effekter. Studien fant ingen signifikante endringer i kalsiumbalansen, heller ingen signifikant endring i kalsiumopptaket fra tarmen under dietten med høyt kjøttinnhold.
Feil #9: En ernæringsmessig tilnærming som fremmer et liberalt inntak av kjøtt med høyt fettinnhold og meieriprodukter vil forhøye kolesterolnivåene, og til slutt lede til hjertesykdom.
Fakta: Jeg nekter selvfølgelig ikke for at enhver stor helseorganisasjon, så vel som USAs myndigheter, støtter en lavfett diett i den udiskutable troen at fett forårsaker hjertesykdom. Men har de rett? En god del med tungtveiende bevis peker i motsatt retning.
En voksende mengde med vitenskapelig litteratur demonstrerer at en lavkarbohydrat kostplan om den følges korrekt, fremmer god hjertehelse og bedrer kliniske sunnhetsmarkører. En studie utført av Jeff S. Volek (MS, RD, PhD) mens han var ved Ball State University, viste de positive virkningene av en lavkarbohydrat ernæringsmessig tilnærming på triglyseridnivåene. Studien besto av 12 sunne menn i alderen 20-55 år, som fulgte et lavkarboprogram i henhold til Atkins protokollen gjennom 8 uker. Ved avslutningen av studien hadde hver deltaker senket triglyseridnivået sitt med gjennomsnittlig 55 prosent.
Videre viste denne studien at en diett med høyere karbohydrat innhold resulterte i økte nivåer med triglyserider og reduksjon i HDL-kolesterol nivået (den gode typen). Disse faktorene har blitt assosiert med høyere risiko for myokardinal infarkt, ischemisk hjertesykdom og coronary hjertesykdomstilfeller.
I tillegg har forskjellige forskere demonstrert at høye triglyserider og lavt HDL alene - i motsetning til den totale kolesteroltallet som de fleste av oss fokuserer på - kan være den mest betydningsfulle faktorene for hjerte sykdom og slag.
Vi kan også se på forskningen som har komt fra Framingham, Massachusetts (USA) - samfunnet som er studert gjennom 50 år av Harvard forskere - for å hente meningsfylt informasjon om årsaken til hjertesykdom. Denne forskningen viste at risikoen for hjertesykdom økte både ved høye kolesterolnivåer og ved overvekt, men deres data viste at vektøking og kolesterolnivå var motsatt korelatert med fett i kosten og kolesterol inntak! Med andre ord; å spise mindre fett og kolesterol resulterte i mer vektøking og høyere kolesterol i blodet.
Nylig har Framingham forskerne rapportert på en studie der de unge, sunne, mannlige populasjonen i samfunnet ble fulgt gjennom flere tiår for å se hvilke diettrelaterte mønster som kunne lede til slag. Til deres overraskelse fant de at de med høyest inntak av mettet fett hadde færrest ischemiske slag (de mest vanlige typene), svimlende 76% færre enn dem med det laveste inntaket av mettet fett.
Feil #10: Atkins ernæringsmessige tilnærming er den alvorligste av lavkarbodiettene og er mest trolig å ha umiddelbare uheldige virkninger.
Fakta: Siden der ikke er noe skadelig ved lavkarbodietter, så er ikke konseptet med alvorlighet særlig meningsfullt. Ideen om alvorlighet kommer nok av det lave nivået med karbohydrater som inntaes under induksjonsfasen. Induksjonens hensikt er å få til et raskt skifte i kroppens kjemi til fettmobilisering. Gjennom de andre fasene av Atkins søker hvert individ det mest passende nivå karbohydratinntak som fortsatt resulterer i vekttap eller vedlikehold.
Feil #11: Det dumme med Atkins er at den gjør deg søtsyk.
Fakta: Sug er et symptom på en avhengighet, og den bombesikre kuren for en avhengighet er avhold. Atkins, med hjelp av krom og glutamintilskudd tillater deg å komme i gang med prosjektet med å håndtere avhengighetene dine. For nesten alle sukkeravhengige er Atkins den mest effektive behandlingen.
Jeg har behandlet tusenvis med pasienter som har søtsug som kommer tilbake som følge av noen få uheldige avvik fra planen. Disse søtsugene holdes i sjakk ganske enkelt ved å overholde Atkins planen. Etter min erfaring så er faktisk lavkarbotilnærmingen et ekstremt effektivt hjelpemiddel i prosessen med å bryte andre avhengigheter også, inkludert alkohol og sigarett avhengighet.
Feil #12: Atkins gir dårlig ånde.
Fakta: Faktisk så gir den keton-ånde. Ketoner som gir fra seg en søtlig lukt forårsaker ikke det jeg vil kalle dårlig ånde. Det er helt sikkert en annerledes ånde, men ikke en støtende en. Jeg har ikke lagt merke til den hos pasientene mine på årevis; kanskje jeg ganske enkelt anser den som normal. Men uansett, denne tilstanden, om den forekommer i det hele tatt, vil sannsynligvis bare vare så lenge du følger induksjonsfasen av Atkins. Prøv å drikke mer vann, eller tygg litt fersk persille innimellom. På den positive siden så er det et bevis på at kroppen din er skiftet til den alternative metabolske veien og forbrenner fett som energi.
Feil #13: Folk på Atkins lærer å spise fet mat som egg og bacon, så hvis du avslutter programmet er du illere ute enn før.
Fakta: For en overvektig person gir Atkins den eneste og beste muligheten til å finne en ernæringsmessig tilnærming han eller hun kan leve med, uten å utvikle lysten til å forlate den. Faktumet at den inkluderer noen mektige matvarer med høyt fettinnhold er akkurat det som gjør det mulig for folk å følge ernæringsplanen, spise ting som føles tilfredsstillende og ha glede av den gode helhetlige helsen som planen fremmer.
Feil #14: Atkins ernæringsmessige tilnærming forårsaker forstoppelse fordi den mangler fiber.
Fakta: Atkins ernæringsmessige tilnærming inkluderer fiberrike matvarer som spinat, aubergine, brokkoli, asparges og bladgrønnsaker. Den inkluderer også fukt som bære. Om mer fiber er nødvendig under induksjonsfasen så anbefaler jeg et fibertilskudd. Dette er unødvendig i vedvarende vekttapsfasen og videre fordi mer frukt og grønnsaker blir introdusert i kostholdsplanen.
Feil #15: Det er umulig å holde kiloene en tar av med Atkins ernæringsmessige tilnærming borte på lang sikt.
Fakta: Denne påstanden passer bedre på lavfett eller lavkalori dietter. Ingenting er jo mer umulig å holde ut enn et helt liv med konstant følelse av sult. Atkins tillater deg helt fra starten av å spise til du føler deg behagelig mett. Videre så gir utvalget med tillatte matvarer på Atkins en variert meny som verken er komplisert eller kjedelig, og hjelper folk med å holde seg motivert til å endre spisemønsterene sine for livet.
Ikke bare ta mitt ord for det, bla til mat og oppskriftsseksjonen som begynner på side 367 og se selv. Siden forrige utgave av denne boken så har flere selskaper introdusert lavkarboerstatninger som proteinbarer, pasta og snop. Det har aldri vært lettere å holde seg til en kostholdsplan som tilbyr det fulle spekteret med deilige matvarer i mengder som lar deg være tilfreds.
Referanser
- Phinney, S.D., et al. "The Human Metabolic Response to Chronic Ketosis Without Caloric Restriction: Physical and Biochemical Adaptation," Metabolism, 32(8), 1983, pp. 757-768.
- Westman, E., et al. "Effect of a Very Low Carbohydrate Diet and Nutritional Supplements on Serum Lipids in Mildly Overweight Individuals, abstract presentation at Southern Regional Society General Internal Medicine, February 18, 2000.
- Hoffer, L. J. "Metabolic Consequences of Starvation" in Shils, M.E., et al. (editors), Modern Nutrition in Health and Disease, Lippincott Williams & Wilkens, Baltimore, 9th edition, 1999, pp. 645-665.
- Sharman, M.J., et al. "Fasting and Postprandial Lipoprotein Responses to a Ketogenic Diet," abstract presentation at American College of Sports Medicine, June 2001.
- See reference #1.
- Spencer, H., et al. "Do Protein and Phosphorus Cause Calcium Loss?" Journal of Nutrition, 118(6), 1988, pp.657-660.
- Heaney, R.P. "Excess Dietary Protein May not Adversely Affect Bone," Journal of Nutrition, 128(6), 1998, pp. 1054-1057.
- Heaney, R. P. "Dietary Protein and Phosphorous Do not Affect Cal cium Absorption," American Journal of Clinical Nutrition, 72(3), 2000, pp. 758-761.
- Moriguti, J.C., et al. "Urinary Calcium Loss in Elderly Men on a Vegetable: Animal (1:1) High-Protein Diet," Gerontology, 45(5), 1999, pp. 274-278.
- Spencer, H., and Kramer, L. "Osteoporosis, Calcium Requirement, and Factors Causing Calcium Loss," Clinics in Geriatric Medicine, 3(2), 1987, pp. 389^102.
- Spencer, H., et al. "Effect of a High Protein (Meat) Intake on Calcium Metabolism in Man," American Journal of Clinical Nutrition, 31, 1978, pp. 2167-2180.
- Lausen, B. "No Evidence for Dietary Protein and Dietary Salt as Main Factors of Calcium Excretion in Healthy Children and Adolescents," American Journal of Clinical Nutrition, 67(3), 1999, pp. 742-743.
- See reference #1.
- Skov, A.R., et al. "Changes in Renal Function During Weight Loss Induced by High vs. Low-Protein, Low-Fat Diets in Overweight Subjects," International Journal of Obesity, 23, 1999, pp. 1170-1177.
- Bellomo, R., et al. "A Prospective Comparative Study of Moderate Versus High-Protein Intake for Critically 111 Patients with Acute Renal Failure," Renal Failure, 20(3), 1998, pp. 545-547.
- Blum, M., et al. "Protein Intake and Kidney Function in Humans: Its Effect on Normal Aging." Archives of Internal Medicine, 149(1), 1989, pp. 211-212.
- Newbold, H.L. "Reducing the Serum Cholesterol Level with a Diet High in Animal Fat," Southern Medical Journal, 81(1), 1988, pp. 61-63.
- Wolfe, B.M. "Potential Role of Raising Dietary Protein Intake for Reducing Risk of Atherosclerosis," Canadian Journal of Cardioloev 1 l(Supplement G), 1995, pp. 127G-131G. Sy'
- Gillman, M. W., et al. "Inverse Association of Dietary Fat with Development of Ischemic Stroke in Men," Journal of The American Medical Association, 278(24), 1997, pp. 2145-2150.
- Cerami, A., et al, "Protein Glycosylation and the Pathogenesis of Atherosclerosis," Metabolism, 34(12 Supplement 1), 1985, pp. 37-42.
- Cerami, A., et al "Role of Nonenzymatic Glycosylation in Athero-genesis," Journal of Cellular Biochemistry, 30(2), 1986, pp. 111-120.
- Nelson, G., et al. "Low-Fat Diets Do not Lower Plasma Cholesterol Levels in Healthy Men Compared to High-Fat Diets with Similar Fatty Acid Composition at Constant Caloric Intake," Lipids, 30,1995, pp. 969-976.
- Reaven, G. M., et al. "Hypertension Is a Disease of Carbohydrate and Lipoprotein Metabolism," American Journal of Medicine, 87 (supplement 6A), 1989, pp.2S-6S.
- Gaziano, J. M., et al. "Fasting Triglycerides, High-Density Lipoprotein, and Risk of Myocardial Infarction," Circulation, 96(8), 1997, pp. 2520-2525.
- Austin, M. A., et al. "Hypertriglyceridemia as a Cardiovascular Risk Factor," American Journal of Cardiology, 81(4A), 1998, pp. 7B-12B.
- Pieke, B., et al. 'Treatment of Hypertriglyceridemia by Two Diets Rich Either in Unsaturated Fatty Acids or in Carbohydrates: Effects on Lipoprotein Subclasses, Lipolytic Enzymes, Lipid Transfer Proteins, Insulin and Leptin," International Journal of Obesity, 24(10), 2000, pp. 1286-96.
- Abbasi, F., et al. "High Carbohydrate Diets, Triglyceride Rich Lipoproteins, and Coronary Heart Disease Risk," American Journal of Cardiology, 85, 2000, pp. 45-48.
- Stavenow, L., and Kjellstrom, T. "Influence of Serum Triglyceride Levels on the Risk for Myocardial Infarction in 12,510 Middle Aged Males: Interaction with Serum Cholesterol," Athemsclervsis, 147,1999, pp. 243-247.
- Sondike, S., et al. "The Ketogenic Diet Increases Weight Loss but not Cardiovascular Risk: A Randomized Controlled Trial," Journal of Adolescent Health, 26, 2000, p. 91.
- Young, C, et al. "Effect on Body Composition and Other Parameters in Obese Young Men of Carbohydrate Level of Reduction Diet," American Journal of Clinical Nutrition, 24, 1971, pp. 290-296.
- Spirt, B-A., et al. "Gallstone Formation in Obese Women Treated by a Low-Calorie Diet," International Journal of Obesity, 19, 1995, p. 595.
- See reference #7.
- See reference #4.
- Gillman, M. W., et al. "Inverse Association of Dietary Fat with Development of Ischemic Stroke in Men," Journal of the American Medical Association, 278(24), 1997, pp. 2145-2150.
- See references #24-28.
- See reference #7.