spiste en crispo i går.... hele... i dag hadde jeg gått opp 300 g. veide til og med mindre i går når jeg la meg, så har gått opp i løpet av natten.. og i dag har jeg spist endel sjokolade krem, riktignok lavkarbo, men alikevel... det jeg lurer på er: hva gjør jeg nå? er alt ødelagt? må jeg begynne helt på nytt med to nye uker på induksjon? nå er jeg skikkelig sinna på meg sjøl :mad:
Lurer på om Atkins sier at en må på 2 nye uker om en sprekker, mener å huske det (nå er det et par år siden jeg leste Atkins, så ta det med en liten klype salt).
Men min erfaring viser at det bare er å fortsette som om sprekken ikke skjedde, så er en tilbake på rett spor. Det er i hvert fall slik kroppen min reagerer.
Jeg ville forsøkt å late som ingenting for å se om det er godt nok, men det er vel ikke etter læreboka.
Skjønner ikke helt hvor dere får det fra, - begynne på nytt ? Men uansett;
Gjort er gjort og spist er spist. Ingen grunn til å "begynne på nytt". Bare forsett der du slapp og prøv å lavære å sprekke igjen. Ikke bruk tid og energi på å irritere deg over det. Det skaper bare unødig stress og stresshormnon hemmer vekttap.
Om du føler behov for det kan du godt ta en uke eller noen dager ekstra på induksjon, men det er ingen grunn til det.
Bladde litt i Atkinsboka mi. Atkins sier du ved en sprekk må tilbake til den strenge førstefasen, men ikke i to hele uker. Kun til maksimal ketose er oppnådd etter noen dager.
Har du den norske utgaven er det beskrevet på side 70 (i min utgave)
jeg har klart å kaste bøkene da jeg var gravid... var nok ikke helt ved mine fulle fem midt i hormon kaoset :rolleyes: jeg får være streng med meg selv noen dager. skal på jobb på mandagen. får sjekke en stix da...
Den boka håpløst utdatert (den er basert på 1992 utgaven av originalen - det har kommet 2 oppdatert utgaver etter den). Om du var/er i ketose fortsetter en bare der en slapp og du vil være i ketose igjen etter en/to/tre dager ! Men det er mulig jeg har mistforstått deg. Hvor i prosessen er du ? Har du begynt på vedvarende, - på stigen ?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.