Jeg har savnet det...og har eksprementert meg fram til denne oppskriften
som jeg syns ligger nokså nært opptil dansk rugbrød...enjoy :)
Nannahs danske "rugbrød".
30 g kli
100 g solsikkefrø
10g linfrø
20 g sesamfrø
4 store toppede ss soyaproteinpulver
4 vanlige ss gluten mel
100g valnøtter finhakkede
75 g revet ost
90 g smeltet smør
1 pk tørrgjær
1 klype maldonsalt
1 ts sukker(for bedre heving)
2egg
vann etterbehov ca 3 dl tror jeg
bland alt det tørre i kjøkkenmaskin
smelt smørret....visp sammen egg og vann og bland i smøret
til en fingervarm blanding...ble ca 5 dl væske tror jeg
elt deig godt sammen i kjøkkenmaskin 5-10 min.
Sett deigen lunt til heving...dobbel størrelse
Slå den sammenog ha i smurt form ...etterhev i 40 min
stek så ved 190 i ca en time..la det vile litt i formen
før du tar det ut..
Blir brødet fulktig under kan du legge opp ned på rist og
ettersteke det litt...
Dette ble et imponerende godt og saftig brød...det blir 20 store
skiver ...litt under 2 carbs pr skive
Pakk i matpapir og plastpose...oppbevar det i kjøleskapet..
Jeg tør ikke prøve brødsubstitutter, da jeg var helt avhengig før, kanskje det vil være annerledes nå, men tør ikke utfordre viljestyrken :) Uansett, det er flott at du legger ut oppskriften :ja: - og dansk rugbrød har alltid vært mitt favorittbrød, så når jeg e ri mål og skal teste vedlikehold ja da, da komme rjeg nok til å prøve :ja:
Litt usikker på grunnen, men har oppe i hodet mitt at gjær er fy :confused: Og vil vel ikke velge en oppskrift som inneholder sukker og glutenmel heller.. Oppskriften ser bare rett og slett litt "farlig" ut for meg, men på vedlikehold vil den sikker være noe for meg :-)
Dette brødet skal jeg prøve også! På onsdag kanskje, eller tirsdag... Du bruker vanlig sukker? Kan jeg bruke erythritol eller xylitol tror du? har samme konsistens, men mindre søtt.
Dette er brødet jeg baker i dag...og som jeg synes er aller best av mine brød:)
Nannahbrød
Endelig et brød jeg er 100% fornøyd med.
Og som jeg synes blei minst like godt som mitt vanlige hjembakte :D
Nannahbrød.
6 store egg
1 beger creme fraishe
100 g malte mandler
100g malte valnøtter
150 g malte solsikkekjerner(Møllerens)
50g hele solsikkekjerner
4ss fiberhusk
et par never kli
1pose blå tørrgjær
1ts salt
bittelitt søtt
Rør alt sammen godt i kjøkkenmaskin.
ha røren i to silikonformer (om du bruker vanlige må du smøre dem godt)
Stek på nederste rille på varmluft 160g i
60-70 min.
Dette var helt fantastisk godt, Nannah!
Endelig et brød det går an å spise! :D
Nå mangler jeg bare et glass iskald lettmelk. Har du noe råd for det også, kanskje? :cool:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.