Husker ikke helt om det er det det heter, men det er sånn type "dansk mørkt rugbrød" av den groveste typen. (Får kjøpt det på Rema 1000 og sikkert alle de andre matbutikkene)
Er det noen som kjenner GI`en på den og om det er greit for oss å spise i forhold til vanlig brød??
(skal kjøpe en pakke når jeg er i butikken neste gang, så kan jeg notere hva den inneholder)
Pumpernikkel har en GI på 50 står det i naturlig slank, Grovt rugbrød er listet med 46.
Generelt så er det greit å lese innholdsfortengelsen og se på kornsortene. Noen av de helt mørke brødene inneholder en god del hvetemel. Generelt så er det jo slik at dess mindre hvetemel og dess mindre sukker dess lavere GI.
På Centra/ultra har de noe som het møllerens rugbrød dette var helt uten hvetemel. Jeg kom i svangerskapet frem til at det fungerte bra for meg. Men uansett så gjelder jo regelen om brød til mat ikke som mat. Relativt så er det milevis bedre enn kneip uansett.
Kjenner jo ikke dette brødet. Men uansett så gjelder brød til mat og ikke som mat.
Selv om grovt brød er veldig mye bedre enn fint brød så er det jo et spørsmål om de andre ingrediensene også.
Grovt Rugbrød har i GI listen til Lindberg en GI på 46 og altså middels. Vanskelig å være nøyaktig her da et fåtall av matvarer er testet. Det kan det kan altså spises litt av det men uansett så ville jeg styrt unna brødskiva som byggesteinen i kostholdet. Om du spiser brød så skal det være som C delen i et måltid og det går da på bekostning av noe annet.
Belastningen i et helt måltid er jo det interessante og da spørs det jo hva du spiser sammen med det. Selv om du ikke vet GI nøyaktig kan du jo tilnærmesvis regne ut belastningen i et måltid.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.