< Tilbake til oversikten

Innbakt paprika med kjøttdeig og ost

#1

Chubby`s wife sa for siden:

Skjær ut stilken av paprikaene og rens dem. Deretter skjærer du av litt av bunnen slik at de står støtt. Det du skar av dytter du bare ned i bunnen igjen!
Fyll med krydret kjøttdeig etter smak, fint med bare salt og pepper, evt. litt løk. Riv i en god mengde ost!
Innholdet kan du jo variere i det uendelige! ;)
Dytt kjøttdeigen inn i paprikaene.

Sett dem i en ildfast form og hell over vann og litt olje, eller hvis du vil; fløte... på 220 grader i ca 45 min

(Tror alles ønsker er oppfylt nå? :p Jeg ble jammen imponert når jeg så at denne har blitt kommentert siden 2007! Men rett skal være rett!:D)


#2

Dadda sa for siden:

Supert :) det har jeg vært på jakt etter. Takk for guacamolen også :)


#3

Chubby`s wife sa for siden:

må bare tilføye at guacamole er deilig til....


#4

Nille sa for siden:

Du kaller et innbakt paprika, - hva er paprikaen innbakt i ?


#5

Sukkersøt sa for siden:

Skal prøves. Paprika er min favoritt-grønnsak:)


#6

Kanutten sa for siden:

Pleier skolde paprikaen før jeg lager til slike ting, da slipper jeg deg seige skallet...

Fylt med ost, skinke og purre blir det jo nesten piroger :p Baker mine i folie jeg..


#7

Elanessë sa for siden:

Er dette snakk om rå kjøttdeilig liksom? :o Teit spørsmål, men skjønte ikke om man skulle brune den før man stappet det inn i paprikaen. Eller er den tiden den står i ovnen med paprikaen nok?


#8

Dadda sa for siden:

Jeg ville nok stekt kjøttdeigen først.?....Sitter faktisk og spiser en akkurat nå. Den er fylt med røkt skinke og jarslbergost. Kjempegodt! Jeg forsteker paprikaen (med olje over så jeg får i meg litt fett) i ovnen først før jeg tilfører fyllet og steker videre til osten er gylden.


#9

Tussi jenta sa for siden:

Dette hørtes veldig godt ut, tror jeg skal lage dette til middag i dag jeg. Må nok ha litt fløte til. Kanskje med litt bacon i, nam, nam.


#10

Iset sa for siden:

Jeg stusset også på dette, men det er nok bare en skrive/formuleringsfeil hehe. Ovnsbakt paprika blir mer riktig.
Selv lager jeg dette veldig ofte, men jeg deler paprikaene på langs slik at jeg får to halvdeler og så fyller jeg halvdelene med kjøttfyll og ost. :)


#11

Elanessë sa for siden:

Det var også lurt! Men må disse stå så lenge i ovnen hvis man har brunet kjøttdeigen på forhånd?


#12

Iset sa for siden:

Jeg synes paprikaskallene blir bedre jo lenger de står, myk paprika er best. Så jeg pleier å steke skallene uten fyll i et kvarter-20 minutter først og så har jeg fyllet oppi.


#13

Tussi jenta sa for siden:

Nå står disse i ovnen, gleder meg masse!!


#14

Elanessë sa for siden:

Jeg har aldri likt paprika, men har skjønt at det bare mååå jeg komme over. Var skeptisk til denne, men det ble bare sååå godt. Og mettende! Klarte bare en halv paprika av fyll med dette.


#15

Iset sa for siden:

Jeg er ikke så glad i rå paprika (min datter derimot, spiser heller en hel rød paprika enn et eple), men stekt paprika får en annerledes, mer søtlig smak. Nydelig. Jeg pleier ofte å steke strimler av forskjellige farger paprika til de er brune i kantene og helt myke. Dette serverer jeg som tilbehør til feks. biff og kylling. Fantastisk godt!


#16

Smula sa for siden:

Det er vel heller fylt paprika vi snakker om her, tror jeg.
Men godt hørest det ut, åkke som! Spiste noe tilnærmet noe i Hellas, så tror jeg må hjem og prøve denne.


#17

olgapetrin sa for siden:

Ble litt skuffet. Søkte på innbakt and og fant innebakrt paprika, spennende tenkte jeg.
Dette blir mer det jeg kaller fylt papairka. Lager fyllet med kjøttdeig, kyllingkjøttdeig, kalvekjøtt alt etter hva jeg har, blandet med finhakket løk, 1 egg og krydder urter etter lyst. Kebab krydder syns jeg er topp.Deler paprikaen i 2 og legger de i ilfast form og fyller "rått" kjøttfyll i og strør revet ost over.Helle over fløte, stekes på 200 c i ca 45 min. Det blir helt nydelig og den krafta...nam,nam,nam men ikke innebakt


#18

Iset sa for siden:

Det var da et spennende navn. :lol:
Det blir feil å si innbakt ja, noen burde forandret overskriften til ovnsbakt eller gratinert.


#19

Fluke sa for siden:

Man sier da innbakt pizza selv om ikke hele pizzaen er innbakt. Pirkefolk. :lol:

Det hørtes veldig godt ut! Takk for tips. :)


#20

Iset sa for siden:

Blir jo ikke heelt det samme, hehe. Her er jo ikke selve paprikaen innbakt i det hele tatt. Så det så! :p
Og jeg sier Calzone. :snobb:


#21

Omelett sa for siden:

Innbakt pizza er jo helt innbakt. :p


#22

Fluke sa for siden:

Nisj, pizzabunnen er ikke innbakt.


#23

Omelett sa for siden:

Det er jo gjerne deigen som er innbakinga når man lager innbakte retter. :p


#24

Iset sa for siden:

Slutt og frist med meg innbakt pizza!! :buhu:


#25

Fluke sa for siden:

Ne-hei! :trassig:


#26

gingerslett sa for siden:

når folk skriver fløte...mener de da matfløte eller kremfløte egentlig?? :)


#27

Kitt sa for siden:

Matfløte???:eek::eek::eek:

Å nei du, på lavkarbo er det bare ekte fløte som teller, kremfløte!:D;):D


#28

gingerslett sa for siden:

hahaha, okay takker og bukker!! Da vet jeg det :D


#29

swimzy sa for siden:

Åhh dette hørtes nydelig ut:)


#30

juliemar77 sa for siden:

åssen olje skal jeg bruke da? Olivenolje? Hørtes veldig digg ut dette! ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.