Skjær ut stilken av paprikaene og rens dem. Deretter skjærer du av litt av bunnen slik at de står støtt. Det du skar av dytter du bare ned i bunnen igjen!
Fyll med krydret kjøttdeig etter smak, fint med bare salt og pepper, evt. litt løk. Riv i en god mengde ost!
Innholdet kan du jo variere i det uendelige! ;)
Dytt kjøttdeigen inn i paprikaene.
Sett dem i en ildfast form og hell over vann og litt olje, eller hvis du vil; fløte... på 220 grader i ca 45 min
(Tror alles ønsker er oppfylt nå? :p Jeg ble jammen imponert når jeg så at denne har blitt kommentert siden 2007! Men rett skal være rett!:D)
Er dette snakk om rå kjøttdeilig liksom? :o Teit spørsmål, men skjønte ikke om man skulle brune den før man stappet det inn i paprikaen. Eller er den tiden den står i ovnen med paprikaen nok?
Jeg ville nok stekt kjøttdeigen først.?....Sitter faktisk og spiser en akkurat nå. Den er fylt med røkt skinke og jarslbergost. Kjempegodt! Jeg forsteker paprikaen (med olje over så jeg får i meg litt fett) i ovnen først før jeg tilfører fyllet og steker videre til osten er gylden.
Jeg stusset også på dette, men det er nok bare en skrive/formuleringsfeil hehe. Ovnsbakt paprika blir mer riktig.
Selv lager jeg dette veldig ofte, men jeg deler paprikaene på langs slik at jeg får to halvdeler og så fyller jeg halvdelene med kjøttfyll og ost. :)
Jeg synes paprikaskallene blir bedre jo lenger de står, myk paprika er best. Så jeg pleier å steke skallene uten fyll i et kvarter-20 minutter først og så har jeg fyllet oppi.
Jeg har aldri likt paprika, men har skjønt at det bare mååå jeg komme over. Var skeptisk til denne, men det ble bare sååå godt. Og mettende! Klarte bare en halv paprika av fyll med dette.
Jeg er ikke så glad i rå paprika (min datter derimot, spiser heller en hel rød paprika enn et eple), men stekt paprika får en annerledes, mer søtlig smak. Nydelig. Jeg pleier ofte å steke strimler av forskjellige farger paprika til de er brune i kantene og helt myke. Dette serverer jeg som tilbehør til feks. biff og kylling. Fantastisk godt!
Det er vel heller fylt paprika vi snakker om her, tror jeg.
Men godt hørest det ut, åkke som! Spiste noe tilnærmet noe i Hellas, så tror jeg må hjem og prøve denne.
Ble litt skuffet. Søkte på innbakt and og fant innebakrt paprika, spennende tenkte jeg.
Dette blir mer det jeg kaller fylt papairka. Lager fyllet med kjøttdeig, kyllingkjøttdeig, kalvekjøtt alt etter hva jeg har, blandet med finhakket løk, 1 egg og krydder urter etter lyst. Kebab krydder syns jeg er topp.Deler paprikaen i 2 og legger de i ilfast form og fyller "rått" kjøttfyll i og strør revet ost over.Helle over fløte, stekes på 200 c i ca 45 min. Det blir helt nydelig og den krafta...nam,nam,nam men ikke innebakt
åssen olje skal jeg bruke da? Olivenolje? Hørtes veldig digg ut dette! ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.