< Tilbake til oversikten

når slutter du å være i ketose

#1

Lovehandle sa for siden:

hvis du spiser for mye karbo?:confused:


#2

Torkil sa for siden:

Hei

Ketose slutter du med å være i når kroppen klarer å skaffe seg tilstrekkelig med karbohydrat til normal forbrenning. Det finnes to kilder til karbohydrat:

  • Karbohydrat
  • ProteinFørste kilde er årsaken til at det er en karbohydratgrense på 15-20 gram i starten, den kan siden økess til 25-40 gram :eek: men grensen er individuell, så man må følge med på stixen - og for al del bruk karbene på MAT ikke kunstige søtningsmidler ( sjokolade og barer)

Spiser man veldig mye protein vil dette nedbrytes til aminosyrer og disse vil i leveren kunne forbrennes. I alle aminosyrer er "ryggraden" et glukosemolekyl. Er man i ketose og spiser 100% protein og 100% fett vil kroppen skaffe seg et normalt blodsukkernivå ved å nedbryte protein (heldigvis, ellers hadde vi dødd)

På ketolysekuren kan man altså bare spise litt karbohydrater og ikke voldsomt mye protein, hva blir da igjenn? - fett. Bla. derfor anbefales det å spise mye fett mens man er i ketose.

Håper det var litt oppklarende.

Vennlig Hilsen
Torkil :)


#3

Robyn sa for siden:

[/LIST]At protein var en kilde til karbohydrat var nytt for meg. :eek:

Kanskje på tide å øke fettforbruket her da.


#4

Nille sa for siden:

Hvr mange karber en må spise for å falle ut av ketose ? Det finnes det ikke noe fasitsvar på. Noen er ute av ketose ved +/- 30 andre er i ketose til nærmere 50. De fleste er nok ute av ketose +/- 50.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.