Dagbladet setter fokus på noe VELDIG viktig i dag! Jeg har alltid sagt at ferdiggrøt er som kakedeig - og det skal man putte i munnen på de uskyldige små 3-4 ganger om dagen fordi det er JERN i det...! :mad:
Hvorfor Wenche Frølich hele tiden får uttale seg til media er imidlertid et mysterium. Hun som aldri har sett en pasient i hele sitt liv, bare forsker på matkvalitet og skriver brød-bøker. Hrmpf. Joda Wenche, det er sikkert bedre å gi grovbrød, margarin, hjemmelaget syltetøy og skummetmelk enn hva mange barn får i dag. Men hvor er egg? Oljer? Nøtter?
[color=navy][/color]
Dette-brenner-jeg-for-hilsen-fra MHM
Huff stakkars unger. Det er jo de som blir skadelidende på sikt.
Hvert 3. barn i USA ender med Diabetes sto det i artiklen...Ikke så ille her enda visstnok, men det kommer i rasende fart.
At det ikke er innholdsdeklarasjon på snop og brus, er på en måte litt greit, for det vet vi jo er usunt og farlig.
Da synes jeg det er myye viktigere å få frem hvor mye karbohydrater det faktisk er i det du nevner MHM og barneyoughurt (som er sååå sunt, liksom) og korn. Ungene fores i bøtter og spann med youghurt (mange nye varianter oppdaget jeg for noen dager siden) fordi foreldrene faktisk tror det bare er sunt. Og da har meieriene vært flinke med markedsføringen sin...det er jo ikke sant...se på det sukkerinnholdet da. Det er jo ren snop både det og grøtene du refererer til MHM.
Jeg også brenner for dette, men det er vel et lite skritt i riktig retning at den dama sier noe slikt? Er det ikke?
Det er egentlig ganske tragisk hvilke sukkermengder som er i barnemat, og jeg mener bestemt at mange barn kunne unngått hyperaktiv/ADHD stempelet om de hadde fått mindre sukker...
Leste en artikkel om fargestoffer i alternativt nettverk magasinet... Der sto det om foreldre som ikke ble tatt på alvor av leger om at barna ders blir helt propell når de spiste snop med spesielle fargestoffer i...
Og jeg bare tenker: Eh... ja, og for ikke å snakke om sukkeret i tillegg... Men altså: Behøver dette å være en problemstilling? Er det ikke bare til å kutte ut dette snopet da? Eller er det bare til å gå til legen å få noen tabletter som kverker symptomene på at barnets kropp ikke vil ha deisse stoffene, og som sikkert har kjempemasse bivirkninger for barnet.....:mad:
Jeg fikk avkreftet av Astma og Allergi legen om at kostholdet til en som har ADHD/hyperaktiv ikke spiller en så stor rolle som vi tror. Bare 1 % av de som har denne diagnosen blir bedre av diett mente han.
Men jeg selvfølgelig enig i at det er altfor mye sukker i barnas mat.
Jeg har en sønn som er VELDIG aktiv og har mye uro i kroppen. Barnehagen ville at vi gikk til legen for å utelukke at han får i seg mat i løpet av dagen som han reagerer på. Men som sagt mente legen at uroen i kroppen ikke hadde noen sammenheng med hva han spiste. Han er veldig allergisk mot diverse matvarer...
Men vi ser jo at han blir mye mer "hyper" når han får i seg sukker. Og sukkererstatninger som feks er i light brus får han eksem av. Så nå er vi veldig påpasselig hva han får i seg av sukker :) Det blir lite prim og brunost framover for å si det sånn :p
Foreløpig er han bare 2,5 år, så det er jo altfor tidlig å sette noe diagnose på han og jeg har heller ikke tro på at han har ADHD heller...
Tror nok vi vil møte det samme hos de fleste leger desverre...:( Det er slik de er opplært til å tenke...
kostholdet har ingen virkning... Sykdommer bare kommer av seg selv de.. så må vi få medisiner som kverker symptomene... Det heter ikke å studere medisin for ingenting...
Jeg tror det viktigste vi foreldre kan gjøre er å sjekke maten selv.. Vi trenger ikke gå til noen lege for å få noen generelle råd utfra deres synsvinkel, for det finnes så utrolig mange andre synsvinkler også, og legene har jo faktisk ikke en ærnæringsutdannelse, men en utdannelse i medisin.
Så jeg synes vi foreldre skal ta bort ulike matvarer som sukker i kosten til barnet og observere dem selv og gjøre det som er best for barnet.
At barn blir propell av sukker er jo ikke rart, det er jo ren energi vi fyrer opp systemet ders med...
Enig med deg at en diagnose er alltfor tidlig,- og ville vært veldig stigmatiserende også... Men jeg personlig ville fjerne sukkeret for mitt og barnets beste uansett. :)
Denne legen har jobbet med barne og ungdomspsykiarti i mange år før han har spesialisert seg på allergi og astma, så jeg tror han vet hva han snakker om :) Og forskningen på barn med ADHD har vært bra så vidt jeg har fått med meg.
Nei, vi skal ikke skjære alle leger over en kam, og det var ikke noe angrep på din lege heller, bare et uttrykk for at all forskining som blir gjort, blir gjort med et utgangspunkt og det utgangspunktert er ofte medisin. En får bare svar utfra hypotesene en stiller.... Så jeg velger å stille meg kritisk til dette, og forer ikke barnet mitt med sukker fordi en eller flere leger mener det skal være helt greit. Det finnes forskning som sier det motsatte også...:)
Mener du virkelig at prim og brunost er det han blir hyper av? Det er kun lettvarianten av prim som er tilsatt sukker og melkesukker har lav GI. Det er også mye fett og protein i brunost. Hvitost er selvsagt bedre da.
Mine barn er ikke hyper men de har ett annet problem og det er bilsyke. For å unngå at de blir bilsyke så passer jeg på hva de spiser før vi drar på biltur og har funnet ut at syltetøy, nugatti og annet søtpålegg må unngås . Når det gjelder drikke så må brus, jus, nektar, leskedrikk og te med sukker unngås. Jus og leskedrikk er faktisk verst. Melk går helt fint.
En gang fikk den yngste datteren min en proteinmeal (måltidserstatter) som innehold fruktose og det førte til at hun ble bilsjuk for første gang.
Det vet jeg faktisk ikke. Men vi får prøve det ut! Mulig det er det at han får i seg litt for mye melkeprodukter i ett måltid eller i løpet av en hel dag? Han får jo melk til måtidene i barnehagen også. Han han har slått ut på prikketesten hos legen flere ganger, men vi har aldri tatt noen forhåndsregler mtp da han ikke har løs avføring eller vondt i magen som vi kan se.
Gutten min spiser aldri sjokoladepålegg da han er allergisk mot nøtter og sjokolade. Og syltetøy liker han ikke, så den saken er jo grei!
Jus (eple og appelsin) blander jeg ut 50/50 med vann. Han legger ikke merke til det en gang :p
Bra du har funnet ut hva som gjør barna dine bilsyke. Sliter heldigvis ikke med det vi da!
Flere ting enn hva da. brunost inneholder laktose, melkefett, myseprotein og kasein. Det er ikke noe tilsetningstoffer i vanlig brunost. tålte hun ikke kasein så hadde hun blitt ti ganger verre med hvitost. Hvis det skulle være noe med brunosten så måtte det være laktose som gir energi.
Denne proteinbaren inneholdt ikke vanlig sukker men fruktose. Skikkelig lavGI mat altså.
Dette var jo akkurat det jeg spurte legen om! Han skulle faktisk sende et brev til PP-tjenesten om at Tobias allergi ikke kunne gi nettopp de symtomene som du beskriver.
Kan du skaffe noe lesestoff/artikler om dette?? Jeg har scannet nettet og ikke funnet noe særlig bra.
Må rette deg litt her Kristian. Var i butikken istad og da måtte jeg ta primutvalget litt i øyesyn. Tines prim (den orginale) er tilsatt sukker desverre :(
Må si at denne legen virker en smule, ja skal vi si stormannsgal? Akkurat som at han kan si til psykologene at han har bestemt at det ikke har med kosten å gjøre... :rolleyes: Han er ikke Gud, ei heller den som sitter på den store sannheten om hvordan menneskekroppen fungerer...
Da har jeg fått oversatt kapittelet i Atkinsboken om matintoleranser. Her er et utdrag av en studie utført med barn:
Her er mer argumenter Lullen. Sitat fra Susanne Ehdin sin bok "Helbred deg selv". Hun har doktorgrad i immunologi, og har siden 1991 viet seg til psykoneuroimmunologi. Altså sterk faglig tyngde.
"Man kan få allergiske reaksjoner mot mat som påvirker både kroppen og psyken. Matallergier kan resultere i stor tretthet, langsom tankeprosess, irritabilitet, uro, aggressivitet, angst, depresjon, hyperaktivitet eller innlæringsproblemer. Den vanligste allergifremkallende maten er korn, melkeprodukter, egg, peanøtter og sitrusfrukter. Man kan også ha økt følsomhet for visse stoffer i maten, for eksempel fargestoffer eller konsistensgivere."
[color=navy][/color]
"At aggressivitet kan være en allergisk reaksjon, har vært kjent av forskere siden begynnelsen av 1900-tallet. Man tror at allergenene (via histaminet) påvirker det sentrale nervesystemet og kanskje forårsaker en inflammatorisk hevelse i hjernen. Det er interessant å notere at en del av psykiatriens medisiner ligner de antihistaminene som vanligvis brukes i behandlingen av allergier".
Les dette a' folkens! Og når dere leser sukker-oversikten nederst..... husk at en sukkerbit er 2 gram sukker, slik at det er verre enn det ser ut for...:eek:
Nestle grønnsakspure var ikke så ille men der er det vel heller ikke så mye protein.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.