< Tilbake til oversikten

Min venn, Blomkålen

#1

Dilly sa for siden:

Jah.. høres litt merkelig ut dette, men altså blomkål er virkelig en trøst i magen for tiden. Og jeg spurter avsted til Lidl og kjøper i hauger og lass når det er tilbud. I dag hadde de skikkelig godt tilbud, med 10 kr pr. stk for noen kjempedigre.

Jeg kom hjem med 7 enorme eksemplarer til den nette sum av 70 kroner. En ble spart til jul, og resten ble blomkålris. Oppskriften på risen er det noen andre som har lagt ut her, så jeg skal ikke fortelle noe nytt, bare dele litt rot med dere.. dere ser ikke at det ligger like mye på gulvet.. masse mat for kost og støvsuger etterpå.

Når jeg har sjoppa blomkål så blir det rot gitt.. hele kjøkkenet fullt av blader, blomkål og graps. Jeg fikk 23-24 poser á 1/2 liter dvs. ca 320 gram. Disse la jeg rett i fryseboksen og da er det klart for mikro når det måtte passe.

Og bare tenk på hvor lite det "koster" med en slik porsjon.. ca 10 karber, ca 65 kcal.. egentlig nok til to pers.


#2

67kilo sa for siden:

Skjønner at jeg må prøve den blomkålrisen ja. Iler inn og leter etter oppskriften.


#3

terra sa for siden:

det er også kjempegodt å lage potetstappe av blomkål. E kokte den og kjørte den i blender. Så hadde eg krydder,salt og smør oppi. VAr fantastisk.
Så flink du e til å tenke langsiktig da:)

stor klem


#4

Kanutten sa for siden:

Gulper litt..... IKKE trygt å komme på uventet kjøkkenbesøk der i gården nei.... Se den knivrekka som henger i bakgrunnen da!!!! :o

Synes du er kjeeempeflink!!! Skal prøve lage blomkålgreier :p


#5

lokkebiff sa for siden:

Åh, nå er jeg mega-misunnelig på deg!! :o
Tenk å ha så mye deilig blomkål lett tilgjengelig....

For som du sier, det blir så ufattelig mye rot av å renske og kutte,
at jeg hater det...:mad:
Og dermed lager jeg blomkål sjeldnere enn jeg skulle ønske....:(


#6

Dilly sa for siden:

Oppskrift og oppskrift, jeg tar den rett fra fryseren og oppi ei ildfast form uten lokk, ingen tilsetning, og så setter jeg mikroen på full effekt i 8 minutter. Da er den klar.. og brukes akkurat som ris, med soya, salt, smør, saus eller ingenting.

Takk i like måte :)
og stappe er også godt, da slenger jeg hele blomkålhodet i gryta og skjærer litt på kryss og tvers før jeg har oppi litt vann og koker. Og så moser jeg den med stavmikseren.. fort og gæli, og helt greit.
Jeg er ikke noe spesielt flink til å tenke langsiktig, men på grunn av alt rotet og griseriet så kan jeg like gjerne grise fra meg for en stund.

Ha ha ha :lol: det ser litt fælt ut, men kjempegreit å ha lett tilgengelig. Og jeg er himla god til å kutte meg, så jeg burde ikke få lov til å røre knivene.

Mmm.. ja, veldig mye styr, og derfor er det greit å lage et lass når man først er i gang. Og når man finner slike tilbud da.. Jeg brukte en times tid på det, og det var jo verd det.


#7

Brimstone sa for siden:

Jeg er så hekta på blomkålstappe at jeg spiser det hver dag :o


#8

67kilo sa for siden:

[quote=Dilly;374304]Oppskrift og oppskrift, jeg tar den rett fra fryseren og oppi ei ildfast form uten lokk, ingen tilsetning, og så setter jeg mikroen på full effekt i 8 minutter. Da er den klar.. og brukes akkurat som ris, med soya, salt, smør, saus eller ingenting.

Ok men finnes det ikke oppskrift for å lage denne blomkålrisen?
Klarte ikke å finne noe jeg?


#9

Dilly sa for siden:

[quote=67kilo;374389]

Bare raspe den med ei grov raspeskive i foodprocessoren eller lignende redskap..



#11

67kilo sa for siden:

Tusen takk Dilly og Terry
Denne skal prøves i helgen.


#12

sjokoman sa for siden:

Du skulle hatt eg en kanin eller to til å spise alle bladene:D kaniner elsker sånne. :D


#13

Dilly sa for siden:

Ha ha, ja, jeg skulle ha kjent en kanin ja.. utrolig masse søppel, fikk 3 fulle matavfallsposer. Tenkte at jeg kunne ha kjørt det i foodprocessoren sammen med vann og skylt det ned i do.. sånn for å ikke fylle opp hele søppeldunken, men.. Sommerstid kunne det gått i komposthaugen til hageavfall.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.