Robyn sa for siden:
Jeg har sett at det er flere oppskrifter på brød her inne og tenkte prøve ut en av de.
Men vet ikke helt hvem jeg skal velge.
Det står en oppskrift på bakemiks boksen og, er den god?
(Har bakemiks men ikke soyaprotein.)
Robyn sa for siden:
Jeg har sett at det er flere oppskrifter på brød her inne og tenkte prøve ut en av de.
Men vet ikke helt hvem jeg skal velge.
Det står en oppskrift på bakemiks boksen og, er den god?
(Har bakemiks men ikke soyaprotein.)
Sprudle sa for siden:
Jeg syns Isetbrødet er suverent :)
reidun50 sa for siden:
Baker det som er på bakemiksboksen. Kjempegodt og mettende!
Helt ok når jeg ikke gidder lage mat (salat osv. ...)
Nille sa for siden:
Jeg anbefaler selvfølgelig mitt eget ! Men det passer ikke helt på Ketolysekuren. Perfekt for Atkins Vedvarende (etter nøttesteget på stigen) og vedlikehold.
GROVT NØTTEBRØD - berabeidet fra nabobrødet
5 egg
0,5 dl extra virgin olje av ettellerannetslag
3 ts Seltin (eller LO-salt)
2 dl sæterrømme
2 dl vann
1,5 ts bakepulver
100 gr kruskakli
75 gram sesamfrø
75 gram linfrø
100 gram valnøtter
100 gram solsikkefrø
50 gram bokhvete
1 ss fiber husk
1/2 ss karve (kan utelates - men det er knallgodt)
Bland alt det tørre. Bland alt det våte - og bland tilslutt sammen. Er litt "sausete" først, men la det svelle 15-20 minutter. Rør igjen og hell i form dekket med bakepapir.
Stek på 175 grader - midterste rille i 50 minutter.
Jeg tar det ut av formen ganske raskt når det er ferdig - og legger det til avkjøling på rist. Når det er helt avkjølet skjærer jeg det i skiver og fryser 4 og 4 i hver sin pose og legger i fryser. Tar opp og legger i kjøleskap dagen for jeg skal bruke. Oppbevarer skivene i plastpose i kjøleskap til de er spist.....
Det er ikke akkurat veldig lavt i karber, men mye lavere enn vanlig brød. En skive veier ca. 45-50 gram og har ca. 5 karber.... Det er litt tjukke skiver da og veeeeldig mettende.
ele brødet veide 1110 gram.
Næringsinnhold for hele brødet:
Total: 4333 Fat:388 3492 79% Sat:0 0 0% Poly:0 0 0% Mono:0 0 0%Carbs:211 416 9% Fiber:107 0 0%Protein:127 508 12%Alcohol:0 0 0%
Kalorier: 4333
Fett: 388 gram (79 %)
Netto karber: 105 gram (9 %)
Protein: 127 gram (12 %)
En skive veier ca. 45 gram og har da:
Total: 176 Fat:16 142 79% Sat:0 0 0% Poly:0 0 0% Mono:0 0 0%Carbs:9 17 9% Fiber:4 0 0%Protein:5 21 12%Alcohol:0 0 0%
Kalorier: 176
Fett: 16 gram (79 %)
Netto karber: 5 gram (9 %)
Protein: 5 gram (12 %)
Gerd sa for siden:
Jeg baker det som står på bakemix-boksen. og OE brødet. Greit å ha variasjon. Deler dei i skive og fryser. Enkelt og greit. :)
LilleRosin sa for siden:
Jeg har begynt å sette stor pris på Hildeborg sitt grovbrød. Det skal visstnok bare ha 1 g kbh pr. skive (spørs selvfølgelig hvor tjukke skiver du skjærer) Jeg skjærer også det opp i skiver, og fryser.
Hildeborgs grove proteinbrød (ca 1 g karbohydrat per skive)
4 egg
0.5 dl rapsolje
2 dl creme fraiche
2 dl vann
2 ts LO-salt/seltin
100 gr kuskakli
100 gr sesamfrø
100 gr linfrø
75 gr valnøtter
4 dl bakemiks
1 ss bakepulver
Bland våte ingredienser og salt, tilsett resten av ingrediensene untatt bakepulver som tilsettes helt til slutt. Hell røren i smurt 2L-bakeform. Stekes midt iovnen ved 180 grader i 30-40 min.
Bergrosa sa for siden:
Dette her er enkelt, greit og godt. Ellers så finnes det mange slike " beste brødet" tråder her inne....
Proteinbrød ( Amariel)
2 karber pr skive :)
4 egg
1/2 boks creme fraiche eller kesam
1.5 ts bakepulver
4 ss linfrø
60 g kruskakli
50 g sesamfrø
45 g solsikkekjerner
3 ss olje
Pisk eggene lett og bland inn creme fraich eller kesam og olje
tilsett det tørre. Deigen skal ha en kladdete konsistens.
Ha deigen i en bakepapirkledd brødform å la brødet steke på 180 g i 55 min.. Nederste rille..
Oppbevares i kjøleskap..
Areola sa for siden:
Dette er også en ganske så gammel tråd ;)
Sirius sa for siden:
Jeg baker dette brødet for tiden, fordi det er rimelig og lett tilgjengelige ingredienser. Smaker godt :) (Ligner på mange her inne...)
pisk: (blender hvis du bruker c.c)
3 egg
0,5 dl olje
halvt beger kesam, c.c. el.l
bland inn:
100g linfrø (ikke bløtlegg)
50g kruskakli
50g andre frø alt etter hva du har; gresskar, sesam, solsikke...
1 - 1,5 ts bakepulver
et par ss havregryn hvis du kan
Bruk silikonbrødform eller bakepapir i forma.
180 grader, en liten time i ovnen.
Jeg brukte vanlig kesam og frøblanding av solsikke og sesam i dag, var det jeg hadde liggende. Anbefales med hakket hvitløk i deigen/røra! :)
Sirius sa for siden:
Hmm. burde kanskje bytte avatar? :o
Her er dagens bakst...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.