Ok, det hørtes veldig lovende ut, for det har vært mitt største problem med både vafler og pannekaker, og nå har jeg mer eller mindre gitt opp begge deler, egentlig...!
jeg tror det er glutenmelet som gjør susen...jeg har heller ikke fått bra pannekaker før nå...stek de heller ikke på for høy varme...middels er bra..da sitter de ikke fast i panna.
Jeg trodde glutenmel var gluten uten resten av hvetemelet jeg....
og det har ikke spesielt lite karber heller (høy GI også) , men det kan brukes i begrensede mengder på lavkarbo og gir deigen "heving". Jeg har det i skapet - men har aldri brukt det
[color=#800080][/color]
Presisering:
[color=#800080][/color]
ja det var det !
[color=#800080][/color]
gluten: proteinrikt "hvetekjøtt" laget av glutendelen av vanlig hvetemel, smakstilsetning og væske, som enten kokes eller bakes i ovnen. Glutenmel kan fremstilles ved å "vaske" det ut av hvetemel, men man kan hoppe over denne tidkrevende prosessen ved å kjøpe ferdig glutenmel i noen helsekoster.
Hei! Er ny her å lurer på hva de forskjellige tingene er.
hva er cottagecheese, soyaprotein og johannes? å hvor får man tak i disse produktene? Glutenmel er det glutenfritt mel, og får man kjøpt dette i vanlige matvarebutikker?
Cottagechees finner du i der rømme ol står i vanlige matbutikker.
Johannesbrødkjernemel er et tykningsmiddel, Helsekost
Glutenmel er ikke glutenfrittmel, Helsekost
Soyaprotein Kan jeg ikke forklare, men fås i helsekost
Jeg prøver diverse oppskrifter og jeg er så glad, denne kan brukes for resten av familien også. :) Gutten spiste 3 stykker med blåbærsyltetøy og sukker på, tror ikke han merket forskjell engang.
Eneste jeg la merke til at pannekakene må være ganske små, jeg prøvde første i vanlig størrelse og den falt fra hverandre når jeg skulle snu den. 16-20 cm i diameter, mer burde det ikke være.
Takk for oppskriften!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.