< Tilbake til oversikten

Oppskrift på krydderblanding til taco

#1

Carinus sa for siden:

Oppskrift på tacokrydder, som smaker identisk med de på pose:

Til 400 gr kjøttdeig:
1 ts salt
2 ts cumin (fås kjøpt i innvandrerbutikker. Jeg har også kjøpt på Meny)
1/2 ts koriander
1/2 ts chilipulver
1/2 ts hvitløkspulver
1 ts paprikapulver
litt pepper

Bland sammen og tilsett i stekt kjøttdeig, som du pleier. Spe med litt vann, så det får kokt inn.

Kjøp inn krydder, så har du leenge, og kan spise taco hvor mye du gidder.

:D

Edit: rettet litt på saltmengden.


#2

Dadda sa for siden:

Dette må jeg prøve !! Takk :)


#3

lokkebiff sa for siden:

Flott at du deler, da det er mange som elsker taco!!;)
[size=3][/size]
For en lettvindt løsning kan det benyttes tacokrydder fra Hindu, da dette ikke er tilsatt sukker!


#4

Zoë sa for siden:

Hvor mye sukker er det i krydderposen man kjøper ferdig, da?

Sto ikke næringstabell på den jeg kjøpte sist.


#5

Maxxx sa for siden:

En pose Santa Maria tacoblanding har 60gr pr 100 gram og veier 40 gram. Altså totalt 24 gram sukker i posen.
Den til El Paso (eller hva den nå heter - den vanligste med gul pakning) har 54 gram pr 100 gram (mener jeg å huske) og veier 35 gram. Altså totalt snaue 20 gram sukker.

Blir litt i meste laget om en får i seg innholdet til en halv pakke når salsa, rømme, ost, grønnsaker osv skal med.


#6

mofe sa for siden:

Jeg har prøvd den, og synes den smaker.. ille, ille, ille. Men smaken er jo som baken, heldigvis.


#7

Alyssa sa for siden:

Da velger jeg å stole på deg, så slipper jeg å ergre meg over at jeg ikke kan bruke den, siden den (som det meste annet ferdiglagd) inneholder smaksforsterker, som jeg ikke tåler i det hele tatt.


#8

Huldr sa for siden:

Enig med Mofe, den er ikke så veldig god i seg selv. Årsaken jeg har funnet til det, er at den mangler spisskummen (cumin), så jeg tilsetter det - da er det tacosmak med en gang!

Men selvfølgelig - mye bedre med hjemmelagd tacokrydder, helt uten msg! Flott, Carinus! :blomster:


#9

LilleMill sa for siden:

Men selvfølgelig - mye bedre med hjemmelagd tacokrydder, helt uten msg! Flott, Carinus! :blomster:[/quote]

Hva er egentlig MSG?


#10

Siss1 sa for siden:

Hei og god morgen! Da ble denne prøvd i helgen og den var, som du sier, identisk med tacopulver! Men den var i overkant salt for min smak så jeg halverte saltmengden.......Og ja, hva er egentlig MSG???


#11

Nille sa for siden:

MSG er pulver (monosodium glutamat) og verdens mest brukte smaksforsterker. Det brukes spesielt i krysdder og posesupper/sauser.
[color=purple][/color]
Bør ligges unna.


#12

MiniMe sa for siden:

Dette skal jeg prøve :)


#13

Villemo sa for siden:

Åh woooow! :heia: Måtte bare si tusen takk for denne oppskriften på tacokrydder. Nammm!! Jeg synes det var mye bedre enn kjøpte krydder, så dette kommer jeg til å bruke mye. Billgere blir det også!! Åh så glad!

Eilen Villemo :D


#14

Enid sa for siden:

Enig, Villemo! Dette er den nye favoritten her i huset også. Sambo sier han foretrekker den foran de andre tacokrydderne, og jeg må si meg enig; det smaker mye freshere!


#15

Valeriana sa for siden:

Bra oppskrift, har prøvd meg på noe lignende selv. Jeg foretrekker å lage maten selv fra bunnen av uten for mye ferdigprodukter, noe jeg også gjorde før jeg begynte med lavkarbomat. For noen år siden lagde jeg taco for en større forsamling. Gjestene ble helt overrasket da de skjønte at jeg hadde laget sausene og krydderblandingene fra bunnen av, de trodde visst ikke det gikk ann å lage taco uten å bruke ferdiglagde sauser fra glass eller pose. Det eneste jeg hadde kjøpt ferdig var tacoskjellene og tortillalefsene.


#16

Dadda sa for siden:

Hvordan pleier du å lage sausene Valeriana ? Kunne trenge å lære meg det...:)


#17

SusieBlues sa for siden:

Oj, dette har jeg tenkt på !!
Takk!

Jeg vil også gjerne ha oppskrift på salsa/saus, dersom noen har det..?


#18

Viclin sa for siden:

Denne bruker jeg mye. Takk for oppskrift!


#19

Distrea sa for siden:

på tide å teste denne. Jeg har jo tross alt reklamert en del for den ;)

men... er det ikke mye krydder til 400 gr kjøttdeig? tenker mest på saltet, er den litt i salteste laget?


#20

Eirian sa for siden:

Jeg pleier å bruke mindre salt i, 1/2-1 ts. og det er mer enn nok.
Ellers må man ha cumin i ja, så tacokrydderet fra Hindu smaker ikke taco synes jeg.


#21

Distrea sa for siden:

det hørtes mer rett ut! kutter en ts da.

Takk :)


#22

Nepthaphis sa for siden:

Vi bruker en tilsvarende blanding hjemme, men har også i 1 ts. kakaopulver (helst bake-kakao). Kakao er mye brukt i autentisk meksikansk mat og vi synes det gir en liten ekstra 'piff' :)


#23

Elanessë sa for siden:

Ååh så flott! :D Endelig en oppskrift på tacokrydder da :D Skal absolutt prøves ja


#24

Linn H sa for siden:

Dette var godt! :heia:


#25

Runegutt sa for siden:

Santamaria er ihvertfall faaalig det. Fult av druesukker. Blei kjempesyk av den greia.
Endelig noe som kan erstatte


#26

Tone-G sa for siden:

Nydelig salsa

En boks hakka tomater
1/2 finhakka løk
1/2 paprika finhakka
1/2 finhakka chili
saften fra 1/2 lime

cayennepepper

krydder etter smak... La den stå å trekke smak et par timer før du smaker den til.. Den er sååååå nyyyydelig! :sikle:

Bruk gjerne en foodprossessor til å knuse tomaten litt, men det skal være litt biter i den..

Jeg syns den oppskriften passet i tråden her:)


#27

kokopeli sa for siden:

WOW :eek::D:eek::D

Så godt da!! Laget meg både taco krydderete(i stort syltetøyglass så har for en stund) og denne salsa'n i går - helt himmelsk!

Blir godt å ha disse to tingene når man blir lei av egg og bacon :cool:

Men noen som vet holdbarheten på salsa'n?
Evt er den noe særlig å fryse ned?
Ble ganske stor porsjon selv om både jeg og dama spiste av den i går.
Legger ved et bilde av middagstallerken min i går ;)

Tusen takk for både tacokrydder oppskrift og salsa, noe flere mexican-insp. oppskrifter? JATAKK :-D


#28

Christina1 sa for siden:

Dette Taco krydderet laget vi i dag, og det var veldig godt. Var litt redd for at barna ikke skulle like den, men de spise med god apetitt. ...og den er bedre enn den man kjøper "ferdig" :)


#29

Tone-G sa for siden:

Den kan sikkert fryses. I kjøleskapet holder den max 3 dager :)


#30

Carinus sa for siden:

Bumper litt på denne, siden jeg har rettet litt på oppskriften.
Idag er det fredag, og vi skal ha taco-salat. Gleder meg! :D

Salsaoppskriften skal jeg også prøve.

Kokopeli: Den tallerkenen så god ut!


#31

Jabba sa for siden:

Hvis man velger å kjøpe salsa på glass (ikke alltid jeg gidder å lage all mat fra bunnen av) - hvilken salsa har da minst karber? Er det den fra REMA 1000 - Landlord sin ?


#32

jacjan sa for siden:

Hva med tortilla-lefser?
Fins det noe kurrant alternativ uten noe særlig karbohydrater?

-n


#33

Bayone sa for siden:

First Price sin har 3,6 karb, det er den med minst karb jeg har funnet :ja:

Skal prøve den oppskrifta over her på fredag, den så kjempegod ut :D


#34

trillian78 sa for siden:

Tror den inneholder mindre karber fordi den inneholder mer vann...:p


#35

Bayone sa for siden:

Gjør ikke så mye for meg, spiser ikke mer av den for det ;) Synes den er god jeg :ja:


#36

saxpia sa for siden:

Den krydderblandinga, holder den seg sånn tilnærma evigheten? Skal lage denne, og tenker det er greit å lage myyyyyyyye med en gang, for vi er veldig glade i tex/mex, og denne må jo kunne brukes til mye :ja:


#37

Sunfrid sa for siden:

[quote][/quote]

Krydder holder seg leeeenge, det vil over tid miste/redusere smak (vi snakker om år), men skulle det bli et problem kan en øke krydder mengden...

Det er ofte det står i oppskrifter at en må smake til med krydder, og det er en grunn til det.

PS. ha krydderblandingen i en luft-tett boks, da holder aromaen lenger


#38

martine sa for siden:

Så Flott...! kjempesmart...

en liten ting... det er ikke bare sukkermengden som er et "problem" i de vanlige posene... men se på Saltinnholdet, det er Meget markant også for de som ikke lever etter en spesiell livstils filosofi.


#39

saxpia sa for siden:

Mannen er på jakt etter spisskummen/spisskarve nå ...

Var visst ikke bare bare :lol:


#40

Nannah sa for siden:

Skal prøve denne mixen i dag, men bytter ut koriander med oregano
slik det er orginalt..og tilsetter litt sukrin:)
Så får vi se om den blir god :p


#41

Råååsa sa for siden:

Hvordan ble det med oregano???

Og hvor mye ferdiglaget blanding, altså av den hjemmelaga, tar dere til 500 kjøttdeig da???


#42

Råååsa sa for siden:

Det ble en knallgod tacomiddag med krydderblandingen (oregano istedenfor koriander) og salsaen her! Tusen takk, alle sa den var bedre enn den vi brukte før...santa maria! :) Kommer til å fortsette å bruke disse oppskriftene videre ja! :)

Og fant ut at man trenger 20 gram krydder til 500 gram kjøttdeig!


#43

moyfafa sa for siden:

Et supertips fra meg hvis man ikke gidder å blande masse krydder (eller uansett et supertips hvis man vil blande krydder og ha med denne i tillegg):

Kjøp et glass med Hindu Chilipowder meksikansk!

Den inneholder chili, cumin, oregano, salt og hvitløk. Smaker helt genialt syns jeg, helt perfekt til taco! Finnes i krydderhylla til de fleste vanlige matvarebutikker tror jeg, har i hvert fall funnet den på meny og bunnpris. Love it!

(når det gjelder mengde, er jo folk så forskjellige, så prøv dere fram etter smak.)


#44

Jabba sa for siden:

Hvor mye krydder brukte du til en pakke kjøttdeig ?


#45

moyfafa sa for siden:

Er ikke helt sikker, har alltid bare slumpa, men kanskje et halvt glass per 400 grams pakke kjøttdeig..? Men kjæresten min liker det sterkt krydra da, så jeg pleier å ta i litt (ville brukt mindre om jeg sku lagd det til mamma feks). Så ta masse forbehold her for det kan hende jeg har brukt mindre eller mer, som sagt er jeg ikke helt sikker... :p Folk er jo så forskjellige når det gjelder krydder, så tryggest å smake seg fram selv ;)


#46

Nannah sa for siden:

Her er min variant til 400 g kjøttdeig
3-4 ts sukrin
2ts salt
4-5 ts cumin
1ts chilli
1ts hvitløkspulver
3ts paprikapulver
1 ts oregano


#47

vimsen85 sa for siden:

Prøvde å lage den her etter oppskrifta, men no kjem det nesten flamma ut av øyrene her. Glømte at chilipulveret mitt (som er kjøpt i India) er liiiitt sterkare enn det man får kjøpt i Norge. Men med litt "utvatning" med dei andre kryddera blei det veldig bra. Eg hadde i litt Garam Masala og litt av Santa Maria Chicken & Steakkrydder, for eg hadde ikkje meir koriander (begge innehelde litt koriander). Det blei godis.
Takk for oppskrift :) Nammenam.


#48

Indiana sa for siden:

Vi prøvde også ut krydderblandingen idag!
Kjempegod:)
Tusen takk for oppskriften!


#49

Veggpryd sa for siden:

Dette var en kjempegod tacoblanding! Tusen takk for oppskrift! :)


#50

Clockwork sa for siden:

Smakte jo identisk med Santa Maria \ El Paso blandingene :D Blir mye tacosalat fremover ja, hoho!

Salsaen til Landlord har forresten kun 6 g KH pr 100 g. Ikke så mye hvis man begrenser inntaket litt.


#51

Trh_1977 sa for siden:

Var ikke klar over at det var så mye sukker i de ferdige taco-krydderne.
Må da også innrømme at jeg er helt fersk på dette med lav-karbo mat. Begynner nemlig diett i dag!
Skal definitivt prøve både denne hjemmelaget krydderblandingen og ikke minst salsaen da både jeg og min mann er glade i tex-mex mat!


#52

Runegutt sa for siden:

Sykt mye druesukker i ferdigtacokrydder.
Rart man får lov til å tilsette druesukker i alt mulig.
Finnes snart ikke rein mat å få tak i.


#53

Clockwork sa for siden:

I know, kom over no Eldorado BACON med druesukker i for litt siden, 3g KH pr. 100 g. I BACON?! If it ain't broke, why fix it?


#54

Timiane sa for siden:

Dette var mye bedre enn ferdig taco.
Takk for oppskriften:spisesnak


#55

Tunrida sa for siden:

Da kom dagen hvor jeg prøvde hjemmelaget tacokrydder.. Damn det var godt :D Spent å se hva mannen i huset sier når jeg forer han med dette, om han merker forskjell :p


#56

Nupsida sa for siden:

cumin.. da er det spisskummin det er snakk om sannt? :)


#57

Kanskje sa for siden:

Hørers god ut den krydderblandingen, den skal jeg prøve. :) Men kan jeg bruke vanlige tortillachips, sånne trekantede, de med ostesmak er så gode? Eller blir det å holde seg til kjøttdeigen, ost og salat?


#58

Kitt sa for siden:

Tortillachipsen er laget av mais og er IKKE lov på ketolyse, Alt for mye karber.

Du kan bruke osteknekkis, da, om du vil ha noe som knaser i tacosalaten din!:)


#59

Kanskje sa for siden:

Ok, den er grei :-)


#60

Timiane sa for siden:

Istede for tortillachips går det ann å sprøskeike ost i ovnen til den blir chrispy. Godt det og.


#61

Kitt sa for siden:

Det var vel akkurat det jeg skrev!;)
Osteknekkis kan brukes til veldig mye, tom lasagne- plater og "potetgull"!:D


#62

EBMTone sa for siden:

Kjempegod!!! MYE bedre enn posevarianten!;)


#63

Ildern sa for siden:

Brukt denne oppskriften et par ganger (senest i dag), og den er knallgod. Mye bedre enn den posegreia. Helt vanvittig hvor mye sukker det skal være i alt mulig rart.. (Mistenker no lobbyvirksomhet, altså!:realmad:)


#64

Veggpryd sa for siden:

Har denne oppskriften hengende på kjøleskapet, for taco er GODT! :sikle: Lager taco ofte. :lol: Og denne blandingen er super-enkel og kjapp, og smaker akkurat som taco skal smake.


#65

Tinkiwinki sa for siden:

Falig ??????? brukt det mye jeg :(


#66

Kanskje sa for siden:

hvor mye veier en sånn lefse da, dvs, hvor mange karber er det pr lefse.? kan man spise den på ketolysekuren?


#67

kristkan sa for siden:

Jeg er helt ny her og prøver å forstå konseptet. Trodde ikke jeg kunne spise tacoskjell eller lumper - er det noen som vet noe om dette?


#68

Supah sa for siden:

Hei :) Det kommer helt an på hvor mange karbohydrater du har som maxgrense. Men nei, skjell og lefser/lumper er egentlig ikke lavkarbomat..
Jeg pleier å bruke store salatblader i stedet for lefsene. Det er faktisk kjempegodt! :)


#69

Ennah79 sa for siden:

MYE bedre enn de på pose:D


#70

Lindemor sa for siden:

Helt enig! Har nettopp blandet en porsjon igjen! :)


#71

Veggpryd sa for siden:

Jeg bruker denne oppskriften så mye at jeg kan den utenat. Den er helt genial, og kjempegod! Tror jammen jeg skal ha taco i morgen! Taco er digg! :D


#72

FreakyGhost sa for siden:

jeg ante ikke at det var så masse rart i taco krydder posen:confused: nevnte det for jobben og må nå skrive ned denne oppskriften til alle:p skal ha den til pizza imorgen:D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.