< Tilbake til oversikten

Vegetarpizzaen: En ren nytelse

#1

Sondre sa for siden:

Her i hæimen har vi kommet frem til følgende pizzaoppskrift som vi har ganske ofte.

Bland speltmel (1/4), grovmel (1/4) og hvetemel (2/4) i en bolle sammen med en pose tørrgjær. Pass på å bland gjæren godt før du tar oppi en dæsj med olivenolje eller annen olje du foretrekker. Smak også til med litt salt om det er ønskelig.

Deretter tapper du opp lunkent vann i et mål og begynner å mikse deigen. Det er ikke så nøye med målene og når man har gjort dette endel ganger så vet man sånn ca. hvor stor deigen skal være.

Legg deigen til heving i et varmtbad og begynn med fyllet.

Kjøp en pose mexicana pizzafyll som blandes ut i et glass eller litersmål med litt kaldt vann. Dette fyllet passer bra til pizza hvor man ikke steiker noe kjøtt e.l. da det får en fin konsistens.

Deretter kapper du opp det du måtte ønske av fyll, vi har vanligvis: champingon, løk, ananas, mais.

Legg først på pizzafyllet, deretter alt ekstra fyll du ønsker å ha med. Vi pleier ofte å ta maisen rett opp i målet med pizzafyll og blander det godt inn der.

Deretter er det å ta på ost og sett pizzaen i ovnen på 250 grader og når osten er gyllen er maten ferdig. Mmm ... dette smaker godt!

Vi tar gjerne i mot tips til forbedringer og nye impulser til oppskriften :)


#2

Sondre sa for siden:

En gang jeg lagde oppskriften tok jeg masse bilder, skal få lagt dem ut en dag så kan dere se prosessen :)


#3

Summer sa for siden:

Stekt sopp løk og squash i små biter med krydder blir veldig godt. Og siden du mister proteinbiten ved å ikke ha kjøtt, så abefaler jeg å ha proteinpulver i deigen. :)


#4

Smula sa for siden:

MEL....!?!
:confused:
Jeg tror kanskje ikke det...


#5

Nille sa for siden:

Akk ja, i tillegg til mel (og ferdigsaus på pose) ligger den nok altfor høyt i karber for de fleste av oss, - men det hørtes godt ut !


#6

Iset sa for siden:

Mmm høres fantastisk ut, men jeg ville helst hatt denne maks en gang i måneden, hehe. Jeg lager av og til speltbunn-pizza, da lager jeg bunnen papirtynn. Så har jeg på masse grønnsaker og masse hvitløk i småbiter, samt hjemmelagde hvitløkskjøttboller eller annet kjøtt (proteiner) og fersk mozarella. God olivenolje på toppen. :sikle:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.