< Tilbake til oversikten

Er ikke lett å få i seg nok karbiser jo!

#1

Kokosbolla :o) sa for siden:

I dag kjøpte jeg rosenkål namnamnamm......
Så takket være dem så får jeg i meg nok karbiser - er liksom ikke så sulten hele tiden og jeg spiser nok mat.

Så nå laget jeg meg 200 gr rosenkål og stekte det med kremfløte og litt hvitløk og bacon. Knalldigg !!! Og da har jeg fått i meg dagsbehovet.
Hadde rosenkål og brokkoli til middags.


#2

Tor-Arne sa for siden:

Hei på deg, ja dette høres jo godt ut, og er verd å prøve.
Det er ikke alltid så lett, å variere maten heller, og noen dager kan det gå litt i stå når det gjelder maten.

Jeg bruker kjøtt og fisk, samt salater og rå og kokte grønnsaker+bacon og egg, og får mye bra måltider ut av det
Kombinerer det med litt fete sauser, så gjør det susen.

Har hatt tre-ukers ferie, og fryktet at jeg hadde gått opp, men hadde gått ned en kilo, tross av at jeg har spist mye god å feit mat i løpet av ferien og da er jo livet å leve med.

Stå på der går det unna, og takk for oppskriften.

Hilsen Tor-Arne


#3

Ullabulla sa for siden:

Har du prøvd å lage mos av rosenkål? sikkert ikke.
Jeg bruker frossen rosenkål som tilberedes i mikroen i henhold til anvisning på posen, siler overskytende vann fra og kommer det i foodprosessoren med 1 tsk herbamare krydder og et par tsk smørost.
Nesten på samme måten som blomkålsmos.
Kjempegodt (synes jeg)


#4

Kokosbolla :o) sa for siden:

Bare hyggelig Tor-Arne :D
Det er sååå digg, men har alltid laget det som tilbehør til hovedrett.
Husk å stek bacon og rosenkål godt og så ha i hvitløkspulver og kremfløte og kok det til fløten tykner...

Har aldri tenkt på å mose det - så det var jo en god tanke !!
Må prøve det hehehe.....


#5

Kokosbolla :o) sa for siden:

Gratulerer med å bare å ha gått et kilo !! :)
Det er ikke så stress å få bort hehehe.....


#6

Tor-Arne sa for siden:

Hei på deg,det er ikke så stort stress åfå bort en kg på tre uker. Men jeg hadde faktisk trodd at jeg hadde gått opp igjen i løpet av de tre ukene, grunnet at det ble mye rar mat i løpet av den ferie tiden. Samt at det også ble enkelte flytende saker innemellom alt dette som tilsa at det kanskje kunne snu seg litt, men lykken sto meg bi selv om det ikke høres mye ut med en kilo. Stresse får andre gjøre, en kan vist få omvendte kilor av det har jeg hørt:) ha ha ha. Ikke er det bra for resten av sjelen heller.
Lykke til videre
Hilsen Tor-Arne


#7

Photobscura sa for siden:

Rosenkåltips (fra enda en rosenkålelsker:D) lag grønnsaksform med tomat- eller fløtesaus og bruk rosenkål. Det slo meg plutselig, og det var sykt godt!


#8

Kokosbolla :o) sa for siden:

Hehehe....så det er flere !! Kanskje starte en klubb hahaha.....
Hvordan mener du med grønnsaksform - kun med rosenkål og ha over tomat eller fløtesaus ?
Må vite det så jeg kan prøve det :p


#9

Photobscura sa for siden:

Dette er en klassiker her i huset: Stek hakka løk, brokkoli, chili, blomkål og champignon. Kok opp en boks med hakka tomat ved siden av, ha i litt tomatpure, salt og pepper og hvitløk.
Kok opp rosenkpl i tillegg, eller legg dem tina sammen med de andre grønnsakene. Bland grønnsakene sammen med tomatsasuen og ha i litt reven ost og parmesan. Ha det i en form, og strø enda litt ost over. Stek i 225 grader i 20-25 min.
Spis sammen med rømme. Helt utrolig godt og enkelt!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.