Nannah sa for siden:
Noen som vet?
Nannah sa for siden:
Noen som vet?
Lemen sa for siden:
Skiller kanskje litt fra merke til merke hva produsenten oppgir, men mener å huske at det er ganske mye karbo uansett.
Hvis du ser i matvaretabellen, så finner du en variant der.
www.lavkarbo.no/matvaretabell/korn
:)
Nannah sa for siden:
nei ikke glutenfritt mel....gluten mel er noe annet!
Nille sa for siden:
Glutenmel, - som altså IKKE er gluten fritt er rent gluten inneholder bare 20 gr. karbohydrater pr. 100 gr, og ca. 75 gr proteiner. Og siden man trenger så lite av det (bare for å få deigen til å henge sammen) er det OK å bruke på lavkarbo.
Gluten er proteindelen i hvetemelet. Vanlig siktet hvetemel inneholder ca. 10% gluten. Det er glutenmel som gjør det mulig for gjærbakst å heve seg og bli elastisk og porøs. Rug og Bygg inneholder mindre gluten enne hvetemel og spelt, derfor må du erstatte 10 gr. gluten for hver 100 gr. hvetemel du erstatter i brødene.
De som har cøliaki kan IKKE bruke glutenmel. De må bruke glutenfritt mel.
Glutenfritt mel er som regel laget av mais, bokhvete og hirse og har nokså høy GI.
Kan IKKE brukes på lavkarbo diett.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.