kom over en oppsskrift på sjolokademouse som hørtes veldig god ut. har ikke fått prøvd den selv ennå men... moro å høre tilbakemeldinger hvis noen prøver den:D
dette trenger du:
2 dl fløte
225 g sjokolade (mørk/sukkerfri)
4 stk eggeplomme
2 stk eggehvite
100 g melis (laget av splenda eller fruktose?)
slik gjør du:
pisk fløten til myk krem og sett den kaldt.
smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. bruk lav temeratur og rør løitt i den underveis.
stivpisk eggehvitene med melis. bland forsiktig sammen den smelta sjokoladen med eggeplommene, vend inn kremen og til slutt de stivpiskede eggehvitene.
ha i sjokolademoussen i porsjonsformer eller en stor bolle. settes kjølig i minst 2 timer før servering. server sammen med litt pisket krem. strø litt hakket sjokolade over og pynt med ett mynte blad.
namnam:D denne gleder jeg meg til å prøve:D men bør kanskje bli ferdig med de 14 dagene først?
Her er en jeg la inn for en stund siden. Tenkte den kunne kunne komme frem igjen ettersom denne blir til super is. Bare til opplysning:) Denne lager jeg alltid når jeg skal ha meg dessert. Ca 1-2 karbo pr porsjon:D [color=#800080][/color] [color=#800080][/color] Hei alle sjoko-elskere! Jeg har laget min egen oppskrift på sjokolade mousse som jeg vil dele med alle her inne!:) Den kan også fryses ned til is uten at det blir krystaller i den. Håper det smaker:)
Sjokolade mousse ( Stoooore 4-5 porsj.! Eller ca 10 mindre porsj.) [size=2][/size] (Ca.19 gr netto karboh. i hele oppskriften)
85 gr. sukkerfri mørk sjokolade
(Cavalier, fås på helsekosten, 25,- kr. platen, men skal man kose seg så skal man kose seg... ) 85 gr. sukkerfri lys sjokolade
(samme merke som over, eller andre merker dere kjenner til eller foretrekker da..) 1/2 dl fløte 3 eggeplommer 2 dl. pisket kremfløte med ca to ts. søtstoff 3 eggehvitter stivpiskes med bittelitt salt for ekstra stivhet (men ikke nødv hvis du ikke vil..) 2 ts. god kakao for litt ekstra fyldig smak (kan droppes)
Fremgangsmåte:
Smelt sjokoladen sammen med fløten over svak varme. Ha i de frivillige teskjeene med kakao nå og rør/visp til det ikke er klumper. Avkjøl litt til lunken/kald. Bland inn de lett vispede egeplommene. Avkjøl helt til kald. Tilsett den vispede kremen forsiktig litt etter litt i sjokolaaden, slik at den blir kremete og fin. Tilslutt vendes de stivpiskede eggehvittene FORSIKTIG inn i sjokolade kremen slik at alt er luftig men godt blandet. Hell i en lekker glassbolle (ikke i en glassbolle som lekker... :p )for spising som moussedessert, og la den stå i minst tre timer tildekket i kjøleskap. Jeg har plastbegre igjen etter min tid som sukker-oliker hvor jeg spiste kos-begere m sjokoladepudding osvosv. De bruker jeg nå til og fryse ned restene etter desserten eller lager porsjoner med sjokolademuuusen i, for da har jeg en dessert liggende i fryseren klar til konsumering... (sje-lurrpp... ) Fryser du ned porsjonsbegere, la begeret stå på benken 10-15 min. så den blir litt mykere. Skal du spise den med eeeen gang du tar den ut av fryseren, er den ganske så hard. Hvis begeret står på benken i 20-30 minutter er den sjokolademousse igjen uten at den er rennende! Tadaaaa...
PS! Du kan legge moussen i porsjonsbegerene og la de stå i kjøleskapet i de tre timene FØR du putter dem i fryseren. Men du MÅ ikke gjøre det. De blir like gode hvis du fryser dem ned med en gang. Men moussen blir nok bittelitt luftigere hvis de får stå de timene i kjøleskapet før du fryser dem ned. Syntes og merke en bitteliten forskjell...
PPS! Prøv også og lage med Cavalier Hasselnøtt Milk i stedet for melkesjokolade. Uhmmm det også
Dette skal jeg også prøve !!!!!!!
Hekta på sjokolade fortsatt ......En god erstatning for Atkins barene.
Takk for oppskriften!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.