< Tilbake til oversikten

Bakemiks

#1

Robyn sa for siden:

Jeg bestilte en boks bakemiks fra ketolyse og har foreløpig brukt den til pizza og vafler.

Smaken syns jeg var god, men det ble så inmari tørt.

Lagde pizzabunnen tynn og hadde på et realt lag med kjøttdeig, litt løk, jalapenos og ost. Masse krydder.

Og allikevel virket bunnen grusomt tørr.

Hva kommer det av, og kan jeg gjøre noe med det? Vil det hjelpe å f.eks. ha mer olje eller smør i deigen?
Prøvde å ha i litt smør i vaffeldeigen etter å ha prøvesmakt en plate, men syns ikke det ble nevneverdig bedre...


#2

Smula sa for siden:

Enig med du, pizzabunnen blir veldig tørr. Du må lage kjempetynn bunn for at den virker OK. Jeg halverte faktisk pizzabunnoppskriften som stod på boksen, jeg.

Uten å være ekspert, vil jeg tippe at det ikke er så mye å gjøre med - det vil nødvendigvis være en vesentlig forskjell fra vanlig gjær- og melbakst.


#3

tech sa for siden:

Min erfaring var at bunnen var veldig myk, ikke sprø i det hele tatt! Det er litt synd, men godt var det alikevel.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.