< Tilbake til oversikten

Spinatkaker

#1

Ullabulla sa for siden:

Prøvde denne varianten i kveld og synes den var så vellykket at den godt kunne videreformidles:

Spinatkaker

300 gr frossen spinat
3 egg (ikke store)
25 gr. ketolyse proteinpulver
1/2 - 1 tsk salt
1 - 1 1/2 tsk muskatpulver
litt pepper
2 tsk johannesbrødkjernmel

Spinaten tines og vannet presses godt ut.
Eggene piskes til eggedosis og proteinpulver tilsettes sammen med salt, pepper og muskat.
Spinaten tilsettes.
Johannesbrødkjernmelet tilsettes etter behov (jeg brukte 2 tsk)
Massen skal være så fast at kakene kan formes med en spiseskje og stekes på panden.
Stekes ved middels varme i ca. 10. min.

Jeg spiste disse til kokt laks med litt tomatsalat.
Ser at de kan være anvendelig til mye i både varm og kald tilstand.


#2

Lindabtn sa for siden:

Man kan vel ikke spise disse når man Niller??
begynner til mandag og de hørtes veldig gode ut, men kan jo lage de når jeg er ferdig med nille-ukene.


#3

Huldr sa for siden:

Burde vel ikke være noe i veien for det ... :) Ingenting her som kræsjer med nilling så vidt jeg kan se.


#4

Lindabtn sa for siden:

Jeg bare tenker på johannesbrødkjernemelet, det står jo ikke på listen over "tillatte matvarer" og har fått streng beskjed av Nille om å følge den til punkt og prikke, det som ikke står der kan ikke spises osv.... men ser i journalene til folk at de har spist de under nillinga da


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.