Ullabulla sa for siden:
Spinatmuffins
300 gr frossen spinat
5 store eller 6 små egg
50 gr. soyaprotein
1 tsk bakepulver
1/2 tsk salt
litt peper
1 1/2 tsk reven muskatt
25 gr linfrø
25 gr sukkerroerfiber/soyaflaker
Evt. skinke eller bacon skiver
Spinaten tines og vannet presses godt ut
Eggene piskes til eggedosis (med visp)
Proteinpulver blandes med salt, pepper og reven muskat/muskatpulver
Blanding kommes i eggedosisen og piskes til det begynner å tykne
Spinaten blandes i
Sukkerroerfiber og linfrø tilsettes til slutt
Massen fordeles i 6 store muffinsforme - legg f.eks. en skive skinkepålegg i bunden av formen eller en skive bacon rundt kanten på formene før massen fordeles.
Bakes ved 175 grader i 25-30 min (merk etter med en strikkepinn)
Jeg har ikke prøvd oppskriften med soyaflaker da jeg har begynnt å bruke sukkerroerfiber som med sikkerhet er lav på karb. (kun 4 karbo i 100 gr.)
Kanskje skal det litt mer soyaflaker i "dejen" det ser du lett. Dejen skal være noenlunde fast ikke flytende. Kom evt litt johanneskjernmel i hvis den ikke er tykk nok.
Hvis man benytter sukkerroerfiber må denne blødlegges i vann først sammen med linfrøene.