Jeg har laget denne retten flere ganger. Den er knallgod og jeg fant ut at den er nesten uten karbo :D
Skal man servere til personer som ikke går på lavkarbo, serveres poteter eller hjemmelaget potetmos til.
Kutt opp skogsbaconet i relativt store biter og brun. Brun finnebiffen i godt med smør og ha i sopp etterhvert. Smak til med salt/pepper (husk at baconosten er salt fra før).
Ha sopp, finnebiff og bacon i en gryte og tilsett baconost, fløte og rømme/crème fraiche.
La den småputre en stund under jevnlig omrøring.
Reguler konsistensen med fløten (retten blir en del mer fast etter den tas fra komfyren grunnet osten).
Server med tyttebær. Og hjemmelaget potetmos eller poteter for de som går på "høyoktanmat".
Totalt har hele gryta bare ca 6gr karbo og det er nok til 4 personer.
Enig at en bør ha noen grønnsaker til. Brokkoli og rosenkål passer sikkert bra. Løk er forøvrig også godt i gryta.
Jeg har ikke spist gryta uten potetmos, siden jeg lagde den før jeg startet på lavkarbo. Men nå skal jeg lage en gryte og dele opp i 4 plastbokser, er jo supert å ta med til lunchen på jobben også.
Når det gjelder salt så bruker ikke jeg det i. Jeg forsøker å være forsiktig med salt og baconosten har en del salt i seg, så det holder syns jeg.
Fint den falt i smak lokkebiff :)
Denne har jeg laget en annen versjon av i mange år, nyydelig. Jeg har pleid å ha løk og sopp i gryta, og istedet for baconost har jeg hatt oppi 1 pakke Snøfrisk. Så serverer jeg den med sukkerfritt tyttebærsyltetøy og rosenkål. :sikle:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.