Fant netopp ut av at frossen brokkeli fra Enghav (som fås kjøpt i bl.a. Rema1000) kun inneholder 1,1 karb pr. 100 gram.
I frisk brokkeli er karb. innholdet 3,1.
Er det noen som har en logisk forklaring på hvorfor det er lavere i renset forvellet brokkeli?. Sitter det meste av karbene i stilken og posen kun inneholder "bukettene". Jeg synes forskjellen er stor - men interessant.
Det kan være, som du sier, at stilken har mer sukker enn buketten. Men du må også huske at næringsinnholdet i brokkoli alltid vil variere, alt etter jordsmonn, høstningstid, modenhet osv. En fersk brokkoli vil aldri ha akkurat 3,1 % karbohydrat pr 100 gram, og de frosne har heller ikke akkurat 1,1 g. På samme måte har aldri to gulrøtter helt det samme næringsinnholdet, og to biffer fra to forskjellige kyr er jo også ulikt sammensatt, f.eks.
Det er jo gjennomsnittsverdier og man må tillate en viss feilmargin.
Er jo ikke sikker at det ikke er næring, fiber og vitaminer osv som man kanskje har godt av i stilken selv om det er mer stivelse i den da :)
Og btw, på matvaretabellen står det 1,9 på både rå og kokt :)
Spiser opp stilken mens jeg hakker brokkolien jeg. Når jeg var liten så var jeg flink jente dersom jeg spiste den;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.