Jeg kom nettopp på at jeg har en frityrkoker på loftet, som jeg omtrent aldri har brukt. Når man har levd omtrent hele livet med minst mulig fett virker det som en utopi å kunne frityrsteke noe som helst med god samvittighet... Men, det er kanskje bare en drøm?:confused:
Er det lov dersom jeg bruker rapsolje eller vanlig frityrolje (er redd den kan bli til transfett ved oppvarming, men vet ikke om det er riktig..)?
Skal selvsagt ikke frityrsteke poteter, men squash, paprika, brokkoli, blomkål (?) og kjøtt...! Og fisk! :D
Hva tror dere, er det lov eller skal jeg bare la maskinen stå på loftet inntil videre?
Hei
Så lenge du er på ketolysekuren trenger du ikke bekymre deg om fett heller ikke oppvarnmning etc. Senere, etter kuren kan du gi bort frityregryta - det er nå min mening.
Kan du begrunne det der med at man ikke trenger å bekymre seg for oppvarming? Hva med transfett?
Og om man skal gi bort frityrgryta spørs jo vel på hvilken filosofi man velger å følge? Hvis man for eks. velger Atkins vedlikehold trenger man vel ikke å bekymre seg for fett.
Hvor mange grader er det når man frityrkoker da?
Jeg har ikke brukt min frityrkoker på mange år og nå har jeg nettopp kastet den.
Ifølge odelia tåler rapsoljen deres 180 grader. Selv bruker jeg ikke lenger rapsolje etter at jeg leste i en av bøkene til Bruce Fife at raps er genmodifisert for å få vekk en god del av et giftstoff som er i den.
Hvis jeg først skulle frityrstekt noe ville jeg brukt kokosnøttolje.
Fett er ikke et fett selv på ketolysekuren mener nå jeg.
En av de tingene jeg savner i boken din er klare råd om hva slags fett folk bør holde seg unna både under og etter ketolysekuren.
Okeiiiiiiiiiiiiii! Tusen takk for svar, alle sammen! Spesielt fra ketolyse-guruen himself, Torkil. Føler meg litt beæret over å få svar direkte fra deg, hehe.;)
Jeg tolker det derfor dithen at så lenge jeg er på ketolysekuren så spiller det ingen rolle hvilen type fett jeg får i meg. Fett er ett fett, altså.
Nå har jeg i alle år spist massevis av matvarer "druknet" i transfett uten å være klar over det, så om jeg spiser litt usunt fett nå i vektreduseringsperioden kan det umulig gjøre så mye skade.
Jeg skal opp på loftet og hente frityrkokeren, lage masse god mat - og når vektamålet mitt er oppnådd skal jeg gi den bort til noen som trenger den! :D
Gleder meg til å forsøke meg på frityrstekte kyllingvinger! Herlighet, tenk å gå NED i vekt med slik mat, det er bare helt fantastisk! (Nå venter jeg bare på vekttapet, hehehe....):)
Men, da må jeg jo bare spørre igjen..
Mener dere at til tross for at Torkil sier at det er ok, så bør det unngås?:confused: :confused: :confused:
Jeg snakker ikke om å lage frityrmat hver dag, for all del! Det blir nok en gang eller to, jeg har ikke tålmodighet til å styre med det oljesølet hele tiden...
Jeg forstår selvsagt at frityr er svært usunt i seg selv, men her er det jo bare snakk om et alternativ en gang innimellom...
Men, ok - ok - dersom det er gangs oppfatning at frityr er NEI, så greit nok. Jeg kan alltids greie meg uten, har tross alt ikke rørt frityrkokeren på 4 år, og da var den brukt kun to ganger før vi satte den på loftet.. Savnet blir ikke så veldig, for å si det slik... :rolleyes:
Jeg har browset nettet litt og funnet mange frityrkokere som kan regulere temperaturen mellom 100-200 grader C. Dersom man benytter en olje som harskner ved en høyere temperatur enn den aktuelle friteringstemperaturen, så kan jeg ikke forstå at denne tilberedningsformen skal være usunn?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.